Sunday, May 19, 2024
Νέα

O Furakawa κλείνει το έτος με την νέα κονσόλα – Τι να περιμένουμε;

Σε μια κίνηση από το πουθεν΄ά ο πρόεδρος της Νιντέντο, Shuntaro Furukawa, έκανε ένα tweet και δήλωσε ότι η νέα κονσόλα είναι καθοδόν. Τι πιο σύνηθες θα έλεγε κανείς παρολαυτά μέσα στα λίγα λεπτά που κυκλοφόρησε η είδηση τρεντάρει παντού.

Η αλήθεια είναι οτι περιμέναμε αυτη την ανακοίνωση καθως τελείωσε το οικονομικό έτος. Τι σημαίνει αυτο; Ότι μαθαινουμε πως πηγε σε πωλησεις η εταιρεία και τι προγραμματίζει γθα το μέλλον. Και αυτό δεν έχει να κάνει με μας αλλά με τους μετόχους που βάζουν λεφτά στην εταιρεία. Οπότε είναι λογικό να τους ενημερώσει για την νέα κονσλα και συνήθως αυτες οι ενημερώσεις διαρρέουν η μέρος αυτων κυκλοφορούν επίσημα. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν έγινε τελικά. Φήμες λένε ότι οι μέτοχοι κλήθηκαν τις προηγούμενς μέρες ένας ένας σε κρυφή συνάντηση για να μάθουν για την κονσόλα. Παρόλαυτα δόθηκε η πρωτη πληροφορία και πλέον μπαίνουμε στον χορό μιας νέας κυκλοφορίας.

Ας δούμε λίγο προσεκτικά την ανακοίνωση:

Ο πρόεδρος Furakawa ξεκίνησε λέγοντας ότι ο διάδοχος του Switch είναι υπαρκτός και θα κυκλοφορήσει μέσα στο τρέχων οικονομικό έτος. Το οικονομικό έτος όμως μόλις ξεκίνησε. Το οποίο σημαίνει ότι θα δούμε νέα μεσα στον επόμενο χρόνο και όχι απαραίτητα κυκλοφορία. Το χειρότερο σενάριο είναι να ανακοινωθει η κυκλοφορία του τέλος του οικονομικού τους (Μάρτιος 2025) και να κυκλοφορήσει μετά. Άρα μπορεί η νέα κονσόλα να είναι πιο μακρυα απότι θέλουμε. Πιθανό σενάριο αν και δεν το πιστεύω.

Στην συνέχεια δήλωσε ότι τον Ιούνιο θα γίνει Nintendo Direct με ανακοινώσεις παιχνιδιών για το δεύτερο μισό του 2024. Τόνισε όμως ότι δεν θα έχει ανακοινωση για την κονσόλα. Αυτή η τοποθέτηση εγείρει ερωτήματα. Γιατί αυτη η διευκρίνηση; Δηλαδή μετά από αυτο το direct η επόμενη κίνηση είναι η ανακοίνωση της κονσόλας; Η απλά φοβούνται τις προσδοκίες και την απογοήτευση του κοινού; Όποιθος παρακολουθεί καιρό την πορεία της εταιρίας ξέρει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ανακοινωθε κονσόλα μέσα σε παρουσίαση για παιχνίδια. Αυτό το tweet μάλιστα ήταν ο πιο Nintendo τρόπος για να μας δηλώσει την ύπαρξη της νέας κονσόλας.

Προσωπικά πιστεύω ότι από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει ο χορός των ανακοινώσεων και προώθησης της νέας κονσόλας με την κυκλοφορία του να γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2025. Σαυτό συνηγορούν και οι περισσότερες φήμες αν και η ανακοινωση του προέδρου μόλις τους ακύρωσε. Τελευταία κυκλοφορούσαν την φήμη ότι τον Ιούνιο θα έχουμε παρουσίαση της κονσόλας και μόλις τους ακύρωσε ο κ. Furakawa.

Το θέμα είναι ότι το Switch είναι μια κονσόλα στην “δύση” της. Αν και πουλάει ακόμα καλά δεν ξέρω αν είναι αρκετό για να κρατηθεί άλλη μία χρονιά. Εφόσον μιλάμε για διάδοχο του Switch τότε η λογική λέει ότι δεν θα πάμε σε μία τελείως άλλη κονσόλα. Με αυτό σαν δικό μου δεδομένο θεωρώ μια καλή αρχή να ανακοινώσει τον Ιούνιο δυνατούς τίτλους για το επόμενο εξάμηνο οι οποίοι θα είναι cross-gen με την νέα κονσόλα με αναβαθμίσεις. έτσι και ψηλά θα είναι το hype και παιχνίδια θα έχουμε. Γιατί σε περ΄ίπτωση που πάμε σε κάτι τελείως διαφορετικό απλα θα περάσουμε άλλο ένα εξάμηνο με μικρές κυκλοφορίες μέχρι να κηδεύσουμε το Switch και η Νιντέντο να χάνει χρήματα. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε σε εκκρεμότητα κάποιους τίτλους όπως το Metroid Prime 4 που οι φήμες επιμένουν ότι θα βγει μέσα στο 2024. Μην μιλήσω για το Super Mario Odyssey 2 που ήταν έτοιμο dlc και το έκαναν χωριστό τίτλο και δεν έχουμε νέα του έκτοτε.

Πήγε τόσο άσχημα όμως το 2024;

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν και οι πωλήσεις για το προηγούμενο οικονομικό έτος. Παρόλο που το hardware είχε πτώση η κονσόλα πλέον πέρασε τα 141 εκατομύρια κομμάτια. Μικρή πτώση βλέπει και στα software αν και την θεωρώ πολύ μικρή δεδομένου της ηλικίας της κονσόλας και των λιγότερων κυκλοφοριών first party.

Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε τα πάντα μαζί με ακόμη 7200 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Νίκος "Olak" Κορμπέτης

Παράξενη η επαφή μου με τα παιχνίδια. Ερωτεύομαι εύκολα μαζί τους, τα τερματίζω δύσκολα. Τελικά, προσφάτως, κατάλαβα οτι πάντα ήμουν νιντεντάκιας και λάτρης των φορητών κονσολών. Το Switch και η υπέροχη κοινότητα του με έκανε να ξαναερωτευτώ το gaming. Μου λείπει το original Game Boy μου, θέλω να ξαναπαίξω όλα τα GBA παιχνίδια. Τα πρώτα μου λεφτά πήγαν σε κασέτα της Nintendo και συγκεκριμένα στο πρώτο Pokemon παιχνίδι που κυκλοφόρησε (την κόκκινη) και αυτός ο πρώτος έρωτας δεν ξεχνιέται

Αφήστε ένα σχόλιο!