Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise-Nintendo Switch Review

Η Nintendo έχει μια μακριά ιστορία πίσω από πρωτότυπα και καινοτόμα παιχνίδια που προσπαθούν να συνδυάσουν το gaming με την κίνηση και, πολλές φορές, την άθληση δημιουργώντας πρακτικά την κατηγορία των Fitness Games. Bλέπουμε από την εποχή του Wii τίτλους που σκοπό έχουν να προσφέρουν στους χρήστες έναν ευχάριστο τρόπο εκγύμνασης μέσω πρωτότυπων μηχανισμών.

Kάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο Nintendo Switch, στο οποίο τίτλοι όπως το Ring Fit κυριαρχούν. Tο πρώτο Fitness Boxing, κυκλοφόρησε πριν μερικά χρόνια προσφέροντας έναν συνδυασμό boxing, εκγύμνασης και gaming. Tο δεύτερο μέρος της σειράς, έρχεται να προσφέρει περισσότερες επιλογές και προγράμματα στους παίκτες.

Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise

H παρούσα κατάσταση με την παγκόσμια πανδημία και το γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς περνάμε τον μεγαλύτερο χρόνο της ημέρας στο σπίτι, είναι σίγουρο ότι θα αναπτύξει ακόμα περισσότερο την αγορά των Fitness Games και η Nintendo είναι για άλλη μια φορά.

“Πρωτοπόρος στον τομέα των Fitness Games

ΥΠΟΘΕΣΗ

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο συγκεκριμένος τίτλος δεν έχει σκοπό να εντυπωσιάσει με την ιστορία ή τους χαρακτήρες του. Έμφαση δίνεται στον τρόπο παιχνιδιού με απώτερο σκοπό να κάνει την καθημερινή άσκηση πιο ευχάριστη για τους παίκτες. Για το λόγο αυτό απουσιάζει κάθε μορφής ιστορία ή υπόθεση στο Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise.

Rhythm & Exercise.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Η βασική ιδέα του παιχνιδιού παραμένει ίδια με το πρώτο μέρος της σειράς. Πριν επιλέξετε τον τύπο εξάσκησης σας, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας χαρακτήρα. Ο τομέας του character creation έχει πάρα πολλές επιλογές customization τόσο στο πως θα φαίνεται το avatar σας (χρώμα δέρματος, ματιών, κλπ) όσο και σε εξτρά επιλογές εμφάνισης με διάφορα ρούχα, αξεσουάρ, κλπ.

Ξεκινώντας το Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise καλείστε να ολοκληρώσετε ένα tutorial. Εχει σκοπό να σας εξοικειώσει με τον χειρισμό του παιχνιδιού και να σας δώσει μια πρώτη εικόνα της φυσικής σας κατάστασης, το λεγόμενο Fitness Age, ώστε να ετοιμάσει το ιδανικό πρόγραμμα άθλησης σας.  

Free Training

Στη συνέχεια διαλέγετε ένα από τα δύο διαθέσιμα Modes, το Daily Workout ή το Free Exercise. Στην πρώτη περίπτωση ακολουθείτε το πρόγραμμα που το παιχνίδι έχει ετοιμάσει για εσάς. Στη δεύτερη μπορείτε να επιλέξετε εσείς τον τύπο εκγύμνασης σας, την ένταση της άσκησης. Aυτή τη φορά, μπορείτε μέσω των settings, να επιλέξετε και ειδικούς τύπους άθλησης, συγκεκριμένες ασκήσεις που θέλετε να τονίσετε ή να αποφύγετε ώστε να γίνει η καθημερινή άσκηση σας μέσω του παιχνιδιού όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη.

Στην περίπτωση του Free Exercise μπορείτε να εμπλουτίσετε την εξάσκηση σας και με τα διαθέσιμα DLC, ένα από τα οποία προσφέρει και το No Mercy mode οπου τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά.

Ready... Twist!

Και στις δύο περιπτώσεις, ο χειρισμός γίνεται με τον παίκτη σε όρθια στάση, κρατώντας τα joycons και την κονσόλα σε docked mode. Δεν υπάρχει η επιλογή για handheld play ούτε μπορείτε να παίξετε χρησιμοποιώντας το pro controller. Ο χειρισμός γενικότερα είναι απλός, ενώ σκοπός σας είναι να κάνετε τις κινήσεις που εμφανίζονται στην οθόνη αλλά στον σωστό χρόνο συνδυάζοντας και το σωστό ρυθμό, ο οποίος εμφανίζεται σε μια μπάρα δίπλα στον χαρακτήρα σας.

ΓΡΑΦΙΚΑ

Οπτικά το παιχνίδι στέκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο με όμορφα σχεδιασμένους χαρακτήρες και animations. Οποιαδήποτε κίνηση κάνετε σαν χρήστης αποτυπώνεται στο avatar σας. Eνώ τα διάφορα εφέ που υπάρχουν λειτουργούν περισσότερο σαν κίνητρο για την ορθή εκτέλεση των ασκήσεων και με το σωστό ρυθμό.

Weave

Kαθώς το παιχνίδι παίζεται σε docked mode, τα γραφικά και η engine του παιχνιδιού λειτουργούν άψογα χωρίς να εμφανίζονται καθυστερήσεις ή framedrops που θα καθιστούσαν, πολύ δύσκολο, να ακολουθήσετε το ρυθμό.

Hook!

Στην άσκηση, σας συνοδεύει σε όλη της τη διάρκεια ένα πολύ ωραίο soundtrack ενώ έχετε την επιλογή να επιλέξετε εσείς τα tracks και το είδος μουσικής που θέλετε να σας συντροφεύουν. Παράλληλα, υπάρχουν πολλά ηχητικά εφέ που σκοπό έχουν να σας επιβραβεύσουν για τη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων αλλά και να σας πιέσουν για να αυξήσετε την ένταση της άθλησης.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Το Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise έρχεται σαν φυσική εξέλιξη και συνέχεια του πρώτου τίτλου προσφέροντας όλα τα επιτυχημένα χαρακτηριστικά της σειράς ενώ παράλληλα εισάγει νέα στοιχεία που θα σας κρατήσουν και θα σας κάνουν να ανυπομονείτε για την επόμενη σας εξάσκηση.

Στις εποχές που ζούμε, όπου επικρατεί η παραμονή στο σπίτι, η κατηγορία των Fitness Games φαίνεται πως ήρθε για να μείνει. Φυσικά, μη περιμένετε να γίνετε ο επόμενος Mike Tyson ή Floyd Mayweather αλλά το συγκεκριμένο παιχνίδι θα σας προσφέρει έναν όμορφο συνδυασμό εξάσκησης και παιχνιδιού.

Ευχαριστούμε τη CDMEDIA για την παραχώρηση του τίτλου

Score: 7/10

7 / 10 - seven out of ten
7/10
+ Όμορφα γραφικά
+ Ευχάριστο soundtrack
+ Πολλές επιλογές άθλησης + Character Customization
–Κάποιες κινήσεις για να εκτελεστούν απαιτούν πολύπλοκη χρήση των joycons.  

Tested on Nintendo Switch

Developer: Imagineer

Available for: Nintendo Switch

Release date: 04-12-2020

Age rating PEGI: 3

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *