Friday, May 24, 2024
Reviews

Fight Crab – Nintendo Switch Review

Ναι πρωταγωνιστής είναι ένα καβούρι, ναι πολεμάτε άλλα καβούρια, ναι θα έχετε πολλά όπλα στην διάθεσή σας και ναι είναι αρκετά διασκεδαστικό για ένα χαλαρό, κυριακάτικο απόγευμα. Πάμε να δούμε αναλυτικά το πολύ μοναδικό Fight Crab

Fight Crab


Crab-licius…?


Τί είναι λοιπόν το Fight Crab? Είναι ένα fighting παιχνίδι, το οποίο κυμαίνεται στην φιλοσοφία των πολύ ιδιαίτερων Goat Simulator, Surgeon Simulator κ.ο.κ. Κοινώς κάποιος αποφάσισε ότι θα ήταν πολύ αστείο εαν έφτιαχνε ένα video- game με καβούρια. Και έπειτα πρόσθεσε και lightsabers. Kαι αμέσως μετά πρόσθεσε και πρωτότυπα backgrounds όπως κινέζικα εστιατόρια και μεγαλουπόλεις. Και μάλλον κάπως έτσι έφτασε στα χέρια μας το διασκεδαστικό αυτό παιχνιδάκι. Φυσικά έχει τα “κολλήματά” του και τα αρνητικά του στοιχεία, αλλά πιστέψτε με θα τα ξεχάσετε όλα- για λίγο τουλάχιστον- μόλις κάνετε kanikameha και σωριάσετε το αντίπαλο καβούρι στο πάτωμα. Ναι κάτι σαν kamehameha ( οι Dragonball fans ξέρουν) αλλά σε Crab edition. Τι ακόμα δεν κερδίσαμε την προσοχή σας;

Crab lightsaber

“Crab” your Swich or not?


Εαν το αγοράσετε σίγουρα θα σας προσφέρει άπλετη διασκέδαση για τις πρώτες ωρίτσες. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που κατάφερε να υλοποιήσει μία πολύ περίεργη ιδέα, η οποία φαινομενικά δουλεύει. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν ο χειρισμός. Άπαξ και ξεπεράσετε αυτό το εμπόδιο είστε έτοιμοι για τις καβουρομάχες σας. Επί της ουσίας: κάθε μοχλός είναι και μία δαγκάνα. Με τα υπόλοιπα κουμπιά μπορείτε να κάνετε attack ή block. Υπάρχει σαφέστατο tutorial για τα κατανοήσετε καλύτερα και με λίγη προσπάθεια και συνήθεια θα τα καταφέρετε.

Crab damage

Σκοπός σας είναι λοιπόν να ρίξετε κάτω τον αντίπαλό σας και να παρεμείνει ανάποδα για 3 δευτερόλεπτα. Για να το πετύχετε αυτό υπάρχει ένα meter, το οποίο μοιάζει με του Super Smash Bros. Η όλη εμπειρία είναι ένα challenge, το οποίο ναι μεν με την ώρα γίνεται ελαφρώς πιο εύκολο, αλλά τα αξιαγάπητα οστρακόδερμα τείνουν να μην θέλουν να συνεργαστούν μαζί σας και επίσης κινούνται και αρκετά αργά…οπότε take your time…

It’s raining crabs…HALLELUJA

Fight Crab HALLELUJA


23 καβουράκια για όλα τα γούστα. Το παιχνίδι προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία όσον αφορά τα είδη των καβουριών. Ξεκινάμε από τα γλυκά, κοκκινοπορτοκαλί που έχουμε συναντήσει αρκετές φορές στην θαλασσα και φτάνουμε μέχρι τα τεράστια, “βασιλικά” είδη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι designers παιχνιδιού, πρόσεχαν το μάθημα Βιολογίας ή έχουν δει αρκετά ντοκιμαντερ στο Νetflix, γιατί ο σχεδιασμός είναι λεπτομερέστατος. Τόσο σε ανατομικό επίπεδο, το οποίο συμβαδίζει πολύ με τα είδη αλλά και σε χρωματικό επίπεδο. Αξιοπρόσεκτη είναι και η διαφοροποίηση στον χειρισμό του κάθε καβουριού ανάλογά με το μέγεθός του. Δηλαδή αλλιώς περπατάει, αλλιώε κινείται και συμπεριφέρεται όπως θα έκανε και ένα αληθινό καβούρι. Σε ένα παράλληλο σύμπαν. Όπου θα κρατούσε κατάνα και θα επιτίθονταν σε άλλο καβούρι….

Όσον αφορά τα backgrounds, υπάρχουν πολλές πίστες στην διάθεσή σας. Δεν θα σας αποκαλύψουμε περισσότερα για να χετε αγωνία. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε είναι ότι ενώ σε επίπεδο διασκέδασης εξυπηρετούν υπέροχα τον σκοπό τους, σε επίπεδο ρεαλισμού υστερούν πολύ. Είναι απλοικά φτιαγμένα και βρίσκονται σε τελείως διαφορετικό επίπεδο σε σχέση με τα καβούρια. Ίσως για να δοθεί η έμφαση σε αυτά;

Fight Crab – What’s in the menu???

Μπορείτε να παίξετε το campaign, στο οποίο μέσα από ένα ταξίδι μαχών θα φτάσετε στο υπέρτατο καβούρι το οποίο και πρέπει να κερδίσετε. Υπάρχουν upgrades στα stats, τα οποία για να πούμε την αλήθεια δεν αντικατοπτρίζονται κατά την διάρκεια της μάχης. Τα καβούρια μένουν σχεδόν τα ίδια. Υπάρχει και co-op mode, για όσους θέλουν έναν σύμμαχο. Επίσης υπάρχει και η επιλογή του local και online multiplayer.

Fight Crab - multiplayer

Εαν αποφασίσουμε να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι όπως και τα υπόλοιπα, τα προβλήματα μόνο θα αυξάνονται. Το μενου είναι περίεργο και δύσκολο, ιδιαίτερα εαν προσπαθήσετε να παιξετε local multiplayer. Παγώματα σε οθόνες, κολλήματα και γενικότερα μία σύγχυση επικρατεί κατα την διάρκεια του παιχνιδιού, κάτι το οποίο χαλάει όλη την διασκέδαση.

Τα όπλα που έχετε στην διάθεσή σας είναι πολλά, από μαχαίρια και σπαθιά μέχρι ξεριζωμένους φοίνικες και φωτόσπαθα. Όλα λειτουργούν θετικά στην εμπειρία, ωστόσο δεν αρκούν για να απολάυσετε το παιχνίδι στο 100%, και αυτό γιατί επικρατεί ένα μικρό χάος τόσο κατά την διάρκεια της μάχης όσο και γενικότερα στο παιχνίδι.

Fight Crab – Συνοψίζοντας

Εαν θέλετε να δοκιμάσετε το παιχνίδι για κάποιες ωρίτσες διασκέδασης θα εξυπηρετήσει απόλυτα τον σκοπό του, αφού σίγουρα τις μισές θα γελάτε. Απο εκεί και πέρα πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι στον χειρισμό του, με περίεργο feeling και αρκετά κολλήματα. Εξαιρετική ιδέα, αλλά μέτρια η εκτέλεση. Ενα έχετε παιδάκια- τα οποία τονίζουμε δεν φοβούνται τα καβουράκια- σίγουρα θα περάσετε καλά.

System : Nintendo Switch

Age rating: 7

Download size: 750MB

Ευχαριστούμε την Sandbox strategies για την παραχώρηση του τίτλου.

+ καβούρια που πολεμάνε άλλα καβούρια

+ ρεαλιστικά σχεδιασμένα καβούρια

+ πολλές επιλογές σε καβούρια και όπλα

+ διαδραστικό background

– η διασκέδαση παύει μετά από λίγο

– περίεργο και δύσκολο μενού

-πολύπλοκος χειρισμός

5 / 10 - five out of ten
5/10

Αφήστε ένα σχόλιο!