Monday, June 24, 2024
Reviews

Fae Farm – Nintendo Switch Review

Ο ήρωάς μας βρίσκει ένα μήνυμα μέσα σε ένα μπουκάλι που ξεβράστηκε στην παραλία, το οποίο καλεί όποιον βρει το μπουκάλι να ταξιδέψει στην Αζόρια. Μια παραμυθένια χώρα που υπόσχεται ένα σπίτι στο πρώτο άτομο που θα την επισκεφτεί. Δυστυχώς, το σκάφος σας παγιδεύεται σε δίνες που περιβάλλουν την Αζόρια και τo καταστρέφουν. Μόλις φτάσετε στην ακτή, πάνω σε μια ξύλινη σανίδα, ο δήμαρχος σας καλωσορίζει.

Ο δήμαρχος Merrit εξηγεί την κατάσταση στην Αζόρια. Παρόλο που μπορεί να είναι ένα όμορφο μέρος, μαστίζεται από σκοτεινή μαγεία που έχει μολύνει τα γύρω δάση και έχετε εγκλωβιστεί λόγω των δινών, που σας εμποδίζουν να φύγετε από τη θάλασσα.

Η συλλογή υλικών είναι η βασική ιδέα πίσω από το Fae Farm, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα παιχνίδια του είδους. Ωστόσο, η συλλογή διαφορετικών τύπων ξύλου, πέτρας, άνθρακα, λάσπης, άμμου, μετάλλου και πολλά άλλα γίνεται με ένα μόνο πάτημα ενός κουμπιού. Τα εργαλεία σας ενεργοποιούνται αυτόματα, ώστε να μην χρειάζεται ποτέ να ανησυχείτε για περίπλοκα μενού για να τα επιλέξετε. Η διαχείριση της αντοχής σας είναι σημαντική και μπορείτε να βρείτε μπάλες ενέργειας ή να φάτε ένα γεύμα.

Εκτός από το να συλλέξετε πόρους μπορείτε να κερδίσετε χρήματα, να καλλιεργήσετε και να συγκεντρώσετε υλικά για τη δημιουργία βασικών αντικειμένων όπως φίλτρα και αναβαθμίσεις εργαλείων. Θα χρησιμοποιήσετε επίσης ένα μαγικό ραβδί κατά τη διάρκεια της μάχης στα dungeon και τελικά θα πάρετε φτερά νεράιδων.

Στο παιχνίδι υπάρχει και το ορυχείο το οποίο είναι κάτι σαν dungeon. Το dungeon έχει συνολικά 25 ορόφους. Σε κάθε όροφο κερδίζετε και διαφορετικό loot και θα αντιμετωπίζετε όλο και πιο σκληρούς εχθρούς καθώς προχωράτε πιο βαθιά. Δυστυχώς, δεν μπορείτε απλώς να ξεκινήσετε το πρώτο σας Dungeon, Θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσετε αρκετές αποστολές.

Εκτός από τους εχθρούς, το ξεκλείδωμα κάθε ορόφου απαιτεί να λύσετε κάποιο είδος παζλ. Θα πρέπει να εξισορροπήσετε την επίλυση του παζλ του όροφο με την νίκη των εχθρών και τη συλλογή πόρων με την εξόρυξη . Πρέπει επίσης να τρέξετε ενάντια στον χρόνο. Όταν είναι μεσάνυχτα, η μέρα τελειώνει. Ωστόσο, μπορείτε να παρακάμψετε αυτά τα παζλ με τη χρήση των Dungeon Seals τα οποία κατασκευάζετε με υλικά που συλλέγετε.

Όλη η πόλη είναι μαγαζάκια για αγοραπωλησίες και οι αναβαθμίσεις κρύβονται παντού. Η συνομιλία με τους χωρικούς μπορεί να οδηγήσει σε νέα quest, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε εξαιρετικές φιλίες, σχέσεις αγάπης, ακόμα και γάμους. Υπάρχουν πάρα πολλά activities όπως ψάρεμα, να πιάνεις έντομα, διακόσμηση, crafting και άλλα πολλά. Η εταιρία θα συνεχίσει να προσθέτει δραστηριότητες και μετά την κυκλοφορία του τίτλου.

Το παιχνίδι είναι γεμάτο χρώματα και χαριτωμένες μουσικές. Είναι πολύ ευχάριστη και μαγική η ατμόσφαιρά του και προς έκπληξη μου έχει διάφορα quality of life επιλογές που διορθώνουν τα βαρετά κομμάτια τους είδους αυτού. Το παιχνίδι τρέχει πολύ καλά αν και έχουν παρατηρηθεί frame drops σε κάποια σημεία. Ένα άλλο fail είναι η παύση που λόγω κακού σχεδιασμού παγώνει μεν το ρολόι του παιχνιδιού αλλά το χρονόμετρο των φίλτρων να συνεχίζει να μετράει. Στο dungeon τα τέρατα συνεχίζουν να κινούνται και να σε σκοτώσουν αγνοώντας το pause.

Το Fae Farm είναι ένα παιχνίδι από τους Καναδούς δημιουργούς, Phoenix Labs που μας έφεραν το Dauntless. Έχοντας την εμπειρία δίνουν την επιλογή να συνδεθείς με το Phoenix Labs account σου και να παίξεις online με άλλους τρεις φίλους. Δεν το λες και σύνηθες για farming sim αλλά ευπρόσδεκτο. Έχει όμως σχεδιαστικά κάποιες ατασθαλίες. Οποιοσδήποτε, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να πάει για ύπνο και να τελειώσει τη μέρα για όλους. Το Fae Farm δεν είναι ένα παιχνίδι που θα θέλατε να παίξετε με κάποιον που δεν εμπιστεύεστε.

Το Fae Farm είναι ένα διασκεδαστικό farming sim το οποίο απέφυγε να είναι το ίδιο αγγαρεία με άλλα. έχει κάποια θεματάκια σαν παιχνίδι άλλα και σε άλλα τα πάει πολύ καλά. Όπως πάντα το πρόβλημά μου είναι η τιμή. Για ένα full priced παιχνίδι δεν ξέρω αν θα το πρότεινα παρά μόνο στους λάτρεις τους είδους. Με μια μικρή έκπτωση θα είναι μία πολύ καλή cozy επιλογή για πολλούς. Βέβαια το στούντιο υποσχέθηκε δύο μεγάλα update τον Δεκέμβριο και τον Ιούνιο. Μην παρεξηγηθώ, το παιχνίδι δεν είναι μικρό. Αν θες να ασχοληθείς έχει πράγματα να κάνεις. Η μάχη του δεν είναι ιδιαίτερα καλή αλλά είναι πολύ διασκεδαστικό σε όλα τα άλλα τα κομμάτια του. Πολύ ευχαριστημένος από τις quality of life επιλογές για να ολοκληρώνετε γρήγορα τις δραστηριότητες χωρίς να μπλέκετε σε μενού.

Ευχαριστούμε την CD Media που μας παρείχε τον κωδικό.

Info

 • Released: September 8, 2023
 • Genre: Adventure, Role-Playing, Simulation, Multiplayer
 • Number of players:
  • Offline: 1
  • Local Wireless: 2 – 4
  • Online: 2 – 4
 • Developer: Phoenix Labs
 • Publisher: Phoenix Labs
 • Download size: 1.726 GB
 • How Long To Beat:
  • Main Story: 25½ hours
  • Main + Extra: 28 hours

Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 6500 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Νίκος "Olak" Κορμπέτης

Παράξενη η επαφή μου με τα παιχνίδια. Ερωτεύομαι εύκολα μαζί τους, τα τερματίζω δύσκολα. Τελικά, προσφάτως, κατάλαβα οτι πάντα ήμουν νιντεντάκιας και λάτρης των φορητών κονσολών. Το Switch και η υπέροχη κοινότητα του με έκανε να ξαναερωτευτώ το gaming. Μου λείπει το original Game Boy μου, θέλω να ξαναπαίξω όλα τα GBA παιχνίδια. Τα πρώτα μου λεφτά πήγαν σε κασέτα της Nintendo και συγκεκριμένα στο πρώτο Pokemon παιχνίδι που κυκλοφόρησε (την κόκκινη) και αυτός ο πρώτος έρωτας δεν ξεχνιέται

Αφήστε ένα σχόλιο!