F.I.S.T. – Nintendo Switch Review

FIST
FIST

Forged In Shadow Torch. Ενας action-game τίτλος, με στοιχεία MetroidVania και κεντρικό χαρακτήρα ενα κουνέλι. Η περιπέτεια του Rayton, με “σύντροφο” την Σιδερένια Γροθιά σε μια κοινωνία ζώων οπου όλα διαδραματίζονται σε μια Diesel-Punk εποχή. Πάμε να δούμε το review του FIST.

Ιστορία

Όλα ξεκίνησαν έξι χρόνια πριν, κατά την περίοδο εισβολής της Machine Legion στη Torch City. Η ομάδα Αντίστασης στην προσπάθεια της να προστατέψει τους Furtizens, επιστρατεύει τον καλύτερο μαχητή για να ξεφορτωθεί τους Iron Dogs και τα τσιράκια τούς. Μετά τα γεγονότα της καταλυτικής μάχης (δεν θα πούμε περισσότερα, για να αποφύγουμε spoiler) o δυναμικός κούνελος απομονώνεται στις, φωτισμένες με neon επιγραφές, φτωχογειτονιές της πόλης των ανθρωπόμορφων ζώων.

Το έναυσμα για την επιστροφή του στην ενεργό δράση, ήταν η βίαια σύλληψη ενός στενού του φίλου. Είχε έρθει η στιγμή που θα φορούσε ξανά, την εξωσκελετική Σιδερένια Γροθιά. Δεν γνώριζε όμως, πόσο βαθιά θα έπρεπε να διείσδυση για να ανακαλύψει τα σχέδια της Legion, της Αντίστασης, της Συμμορίας των Τρωκτικών και όχι μόνο.  

Gameplay / Χειρισμός

Ο τίτλος επικεντρώνεται στην εξερεύνηση της Τorch City και τις μάχες με κάθε λογής ρομποτικά πλάσματα. Θα χρειαστεί να επιστρέψετε σε προηγούμενες περιοχές μετά την απόκτηση νέου όπλου ή αναβάθμισης του εξοπλισμού σας. Οι εχθροί θα γίνονται περσότερο “του χεριού σας” οσο κάνετε χρήση των χρήματων που συγκεντρώνετε απο τους κρυμμένους κουμπαράδες και οι δυνατότητες σας θα ενισχύονται, με την ανταμοιβή της επίλυσης μικρών γρίφων.

Τα παραπάνω συνθέτουν ένα ισορροπημένο σύνολο απο platform και MetroidVania στοιχεία σε συνδυασμό με ενα φιλικό σύστημα μάχης, που δεν χρειάζεται να ολοκληρώσετε περίτεχνα combo. Μερικά set κινήσεων είναι αρκετά για μια επιτυχημένη μάχη σώμα με σώμα. Παράλληλα θα έχετε αρκετές ευκαιρίες να εξοντώσετε με φαντασμαγορικό τρόπο τους αντιπάλους σας, μικρούς ή μεγάλους.

Γραφικά / Ήχος

Στο οπτικό κομμάτι, η Torch City παίρνει ζωντάνια σε 2.5D γραφικά, με λίγο σκοτεινούς τόνους χρωμάτων. Οι γειτονιές της έχουν το δικό τους μοναδικό χαρακτήρα και δεν θα δείτε να επαναλαμβάνονται μοτίβα. Οι σκηνές δράσης ολοκληρώνουν το σκοπό τους, ανεβάζοντας την ένταση. Όλα κινούνται ομαλά χωρίς “παραφωνίες” στο frame rate, ακόμα και όταν ανοίγουν τα τοπία ή κάνουμε τις βουτιές μας στις υδάτινες περιοχές του game.

Οι διάλογοι είναι δομημένοι και το voice-acting αντάξιο στην προσωπικότητα του κάθε Furitzen. Η μουσική που πλαισιώνει την εξερεύνηση μας, κινείται σε jazz “απόχρωση”. Το game γενικά, προσπαθεί να συνδυάσει ασιατικούς και ευρωπαϊκούς τόνους, χωρίς να ξεφεύγει με υπερβολές.

Σύνοψη

Έχουμε να κάνουμε με ένα σκληροτράχηλο κούνελο, έχει μια μεγάλη σιδερένια γροθιά, οπου είναι αποφασισμένος να απαλλάξει την Torch City και του συμπολίτες του, απο τις συμμορίες. Μας περιμένει ενας κόσμος Diesel-Punk να τον εξερευνήσουμε, με μια ποικιλία τοπίων, σε jazz υπόκρουση και ασιατικά στοιχεία. Αυτή η σύνθεση καταφέρνει να διασκεδάσει, δίχως να κουράζει ή να επαναλαμβάνεται ενοχλητικά. Θα περιμένουνε το sequel του τίτλου απο την Microids.

Ευχαριστούμε την Enarxis για την παραχώρηση του τίτλου

8 / 10 - eight out of ten
8/10

Θετικά

+ Ποικιλία αναβαθμίσεων

+ Χρήση των FIST

+ Puzzles

Αρνητικά

– Οι υφές στις γούνες των Furitzen

– Θα θάλαμε περισσότερη διάρκεια

Διαβάστε news σχετικά με την Microids

Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 6000 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *