Wednesday, June 19, 2024
Reviews

Evergate – Nintendo Switch Review

Το Evergate πρόκειται για έναν τίτλο που κυκλοφόρησε για το Nintendo Switch στις 18 Αυγούστου 2020 από την Stone Lantern Games LLC και θα έλεγα ότι είναι ο τέλειος τίτλος για να παιχτεί στην υβριδική κονσόλα της Ιαπωνικής εταιρίας.

evergate gameplay review thistle nintendo switch

To Evergate είναι ένας 2D platform puzzle τίτλος που σε πολλούς ίσως θυμίσει Ori. Και δεν το αναφέρω για κακό, αντιθέτως. Δίνει βάθος στα φώτα που φαίνονται έντονα, στην κάμερα με το Zoom-out αλλά και στα εναέρια ακροβατικά.

Το παιχνίδι σίγουρα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Από τις σχεδόν 3, ώρες που μας ζητά για να τελειώσουμε την ιστορία, παρόλα αυτά η τιμή του είναι στα 20€ περίπου. Αν μάλιστα το βρείτε και σε κάποια προσφορά, μην το σκεφτείτε καθόλου!

STORY

Afterlife

Το παιχνίδι επικεντρώνεται περισσότερο, στην ιστορία απ’ ότι θα περίμενα για ένα μικρό Indie παιχνίδι. Είσαι η Ki, ένα πνεύμα που θέλει να αφήσει πίσω της την μεταθανάτια ζωή και να επιστρέψει στη Γη.

Ωστόσο, η πύλη που ενώνει τους δύο κόσμους, η Evergate, δείχνει κλειστή. Ετσι η Ki θα πρέπει να περάσει μια σειρά από δοκιμασίες ώστε να επιστρέψει στη ζωή, μέσω ενός βιβλίου όπου θα ανακτήσουμε τις αναμνήσεις της Ki.

GAMEPLAY

Menu

Αν δεν σας αρέσουν τα puzzles, καλύτερα να μην επενδύσετε τον χρόνο σας στο Evergate. Όλο το παιχνίδι βασίζεται στα puzzles, όπου είναι και το δυνατό του σημείο. Αποτελείται από μικρές πίστες που πρέπει να περάσετε για να πάτε στο επόμενο επίπεδο, ενώ κερδίζετε διάφορα Artifacts τα οποία θα σας βοηθήσουν να ξεκλειδώσετε ικανότητες που θα χρειαστείτε για τα επόμενα στάδια.

Οι γρίφοι φαίνονται απλοί στην αρχή, όμως δυσκολεύουν πίστα με πίστα και έτσι σε πολλά στάδια θα χρειαστεί να ακονίσετε το μυαλό σας και να χάσετε αρκετές φορές μέχρι να βρείτε τη λύση που θα σας “σπρώξει” στην επόμενη σελίδα του βιβλίου.

Οι ικανότητες της Ki ενεργοποιούνται με τα διάφορα πετράδια που βρίσκετε στον δρόμο μέσα στις πίστες. Θα πρέπει σε κάθε σας εμπόδιο να σκεφτείτε, ποια από αυτές τις ικανότητες θα χρησιμοποιήσετε ώστε να βρείτε την Πύλη της… εξόδου.

Για τα abilities δεν θα ήθελα να αναφερθώ παραπάνω γιατί κάθε φορά που ξεκλειδώνετε μία, είναι ωραία έκπληξη αλλά και μέρος του παιχνιδιού να καταλάβετε πως δουλεύει.

“Προσπαθήστε να πάρετε όσο τον δυνατόν περισσότερα essences για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη στις μετέπειτα πίστες”

Tip

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Stage

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πραγματικά εξαιρετικά και το Evergate τρέχει πανέμορφα στο Nintendo Switch. Όπως ανέφερα και πιο πάνω, σίγουρα θα σας θυμίσει το αγαπημένο Ori και με μια πρώτη ματιά θα πει κανείς ότι πρόκειται για κάποιον κλώνο. Τουναντίον

Οι πίστες είναι περίπου 85 και κάθε μια έχει μια πρωτότυπη ομορφιά να σου δείξει. Δεν θα βαρεθείς να κοιτάζεις το παιχνίδι, ενώ πολλές φορές για να ξεκινήσεις μια νέα πίστα θα χρειαστεί να δεις τον χώρο γύρω σου, ώστε να καταλάβεις πως πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι ικανότητες της Ki. Κοιτάζοντας γύρω σου, πολλές φορές ξεχνιέσαι από την ομορφιά του εικαστικού ενώ ορισμένες φορές “έπιασα” τον εαυτό μου να χάνει γιατί απλά “χαζεύει” κοιτώντας την πίστα.

ΣΎΝΟΨΗ

Evergate

Το Evergate είναι ένα αριστούργημα-τάκι που θα το απολαύσεις και δεν θα καταλάβεις πότε θα τελειώσει το παιχνίδι. Σίγουρα θα θέλαμε περισσότερες πίστες, καθώς όταν το τερματίζεις νιώθεις ότι δεν έπαιξες όσο θα ήθελες.

Ένα αρνητικό που εντόπισα, στην έκδοση για το Nintendo Switch παίζοντας σε Handheld mode, είναι ότι πολλές φορές η οθόνη φαινόταν μικρή για να δεις και να καταλάβεις όλη την πίστα. Υπήρξαν στιγμές που πήγαινα στα τυφλά γιατί δεν έβλεπα καλά και δυσκολεύτηκα να λύσω κάποιους γρίφους με αποτέλεσμα να χάσω. Κι όταν χάνεις, ξεκινάς την πίστα φτου και από την αρχή!

Δε νομίζω, όμως, ότι τα δύο αυτά αρνητικά αξίζουν ώστε να χαλάσουν μια όμορφη εμπειρία παιχνιδιού. Το Evergate εστιάζει στη διασκέδαση, στο να μπεις στον όμορφο κόσμο του και να χαθείς μέσα του ξεχνώντας για λίγο oτι… πατάς Γη!

Ευχαριστούμε την PQube για την παραχώρηση του τίτλου.

 • Δοκιμασμένο σεNintendo Switch
 • Developer/ Publisher: Stone Lantern Games LLC
 • Διαθέσιμο για: Nintendo Switch, PS 4, XBOX X/S/One & MS Windows
 • Age rating: 7
 • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 18/08/2020
 • Παίχτες: 1
8 / 10 - eight out of ten
8/10

Θετικά

 • Όμορφη αισθητική!
 • Χρειάζεται σκέψη για τους γρίφους.
 • Ενδιαφέρον gameplay.
 • Ωραία ιστορία.

Αρνητικά

 • Δυσκολία στο Handheld Mode στο Zoom out.
 • Μικρή διάρκεια παιχνιδιού.

Αφήστε ένα σχόλιο!