E3-2021 – Ανασκόπηση και Συμπεράσματα

E3-2021
E3-2021

Έφτασε στο τέλος της η εβδομάδα gaming! Έπειτα από την ολοκλήρωση αυτής της μεγάλης γιορτής, που λέγεται κοινότητα E3-2021, σκέφτηκα να σας καταθέσω τη γνώμη μου. Συνεπώς, σε αυτό το άρθρο θα σας αναλύσω τι είδαμε και τα συμπεράσματα που βγάλαμε.

Για αυτούς που ασχολούνται με τα παιχνίδια, η Ε3 πάντα ήταν μια  μεγάλη γιορτή! Είναι η περίοδος που οι εταιρίες παρουσιάζουν τα παιχνίδια τους και το κοινό τρελαίνεται με τις ανακοινώσεις. Ωστόσο, ακόμα και τις καλές εποχές, πριν την πανδημία, στις  εκθέσεις υπήρχαν σκαμπανεβάσματα.

Συμπέρασμα E3-2021: Σε πρώτη φάση, ήταν μια μέτρια έκθεση γιατί ήθελαν απλά να γίνει, για να γίνει... Πριν αναλύσουμε την κάθε εταιρία ξεχωριστά, θα ήθελα να σας τονίσω ότι αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Με γνώμονα τον παράγοντα βέβαια, ότι παρακολουθώ την έκθεση αρκετά χρόνια τώρα..

E3-2021 Ubisoft Forward

Ε3-2021 Ubisoft Forward
Ε3-2021 Ubisoft Forward

H Ubisoft θα έλεγα, ότι έκανε ένα πολύ συντηρητικό event . Μας παρουσίασε το Rainbow Six Extraction. Πρόκειται για ένα συνεργατικό παιχνίδι, που μοιάζει πολύ με sci-fi και θα κυκλοφορήσει στις 22 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, δεν λείψανε και τα ήδη αναμενόμενα Far cry 6, Just Dance 2022 και expansion για το Assassin Creed Valhalla.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη έκπληξη, που διέρρευσε νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ήταν το Sequel του Mario + Rabbids Sparks of Hope…

E3-2021 Devovler Digital και Gearbox Entertainment

evovler Digital και Gearbox Entertainment
Devovler Digital και Gearbox Entertainment

Όσον αφορά αυτές τις εταιρίες, σίγουρα δεν περιμέναμε κάποιο μεγάλο τίτλο ΑΑΑ. Παρ’ όλα αυτά, μας προσέφεραν ένα πολύ διασκεδαστικό event με πολύ καυστικό χιούμορ. Βέβαια, δεν λείψανε και τα παιχνίδια που μπορεί να μην είναι Next Gen, όπως θα έλεγαν κάποιοι άλλοι. Πολλοί, αυτά τα παιχνίδια απλά τα προσπερνούν. Αντιθέτως, εγώ θα σας πρότεινα να μην “πετάτε” τίποτα αν πρώτα δεν το δείτε. Παρακάτω μερικά trailer από τις ανακοινώσεις που έκαναν οι δυο εταιρίες:

E3-2021 Xbox and Bethesda Showcase

Ε3-2021 Xbox and Bethesda Showcase
Ε3-2021 Xbox and Bethesda Showcase

Λοιπόν, ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά! Αναμφισβήτητα, η Microsoft εστιάζει πολύ την προσοχή της στο Game Pass. Για όποιον τον ενδιαφέρει, σίγουρα, είναι μια υπέροχη και οικονομική υπηρεσία με κάθε λογιών παιχνίδια για να ασχοληθείς. Όπως θα διαπιστώσατε κι εσείς, στο event παρουσίασαν πολλά παιχνίδια, 30 στο σύνολο τους, για πολλές ώρες διασκέδασης.

Game Pass
Game Pass

Ωστόσο, δεν μου άρεσαν δύο σημεία: Πρώτον, που δεν έδειξαν κανένα gameplay video. Επιπλέον, δεν υπήρχε ένας τίτλος, επιτέλους exclusive, που να μπορέσουμε να δούμε την δύναμη της κονσόλας, εκτός από το Forza 5. Δεύτερον, ότι η παρουσίαση των παιχνιδιών που θα κυκλοφορήσουν, αφορά την χρονική περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού του 2022. Εντύπωση που πήρα; Τι στο καλό, δεν θα κάνουν άλλο event για τον επόμενο χρόνο ή θα μας δείξουν τα ιδία;

E3-2021 Square Enix Presents

Ε3-2021 Square Enix Presents
Ε3-2021 Square Enix Presents

Όντας ένας από τους μεγαλύτερους publisher της Ιαπωνίας, θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι παραπάνω. Πάραυτα, μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια καλή παρουσίαση. Με γνώμονα τα προβλήματα που έχουν οι εταιρίες, λόγω development και οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η έκθεση φέτος. (χωρίς την παρουσία κοινού). Μια παρουσίαση, με παιχνίδια που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον, όπως το Guardian of the Galaxy, Babylons Fall, Life is Strange.

E3-2021 PC Gaming Show and Limited Run Games

PC Gaming Show and Limited Run Games
E3-2021 PC Gaming Show and Limited Run Games

Τα τελευταία χρόνια, δεν περιμένουμε να δούμε καμία μεγάλη έκπληξη σε αυτά τα event. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην γράψουμε κάποιες σειρές και για αυτά. Η αλήθεια είναι ότι ανακοινωθήκαν πολλά παιχνίδια για τους φίλους του PC gaming. Επίσης, και η Limited Run ανακοίνωσε 29 παιχνίδια που θα έρθουν σε retail. Την πλήρη λίστα μπορείτε να την δείτε εδώ.

E3-2021 Capcom Showcase

Ε3 -2021 Capcom Showcase
Ε3 -2021 Capcom Showcase

Eδω παιδιά ίσως γίνω λίγο καυστικός…. Βρε Capcom που πήγες να δείξεις το μπόι σου….; Συγγνώμη φίλοι μου, αλλά δεν κατεβαίνεις σε μια έκθεση όπως αυτή, για να παρουσιάσεις ένα expansion για το Resident Evil. Ούτε ένα παιχνίδι που κυκλοφορεί σε λιγότερο από ένα μήνα. Ειδικά αν είσαι μια εταιρία όπως η Capcom! Παρ’ όλα αυτά, το Monster Hunter Stories έχει πολύ καλές προσδοκίες , μπορείτε να το δείτε στο trailer που ακολουθεί.

E3-2021 Nintendo Direct

Ε3-2021 Nintendo Direct
Ε3-2021 Nintendo Direct

Φτάσαμε και στο σημείο που είμαι σίγουρος ότι θα το διαβάσετε όλοι…  Όσον αφορά το Direct της Nintendo, άλλοι μείνανε με το στόμα ανοιχτό, και άλλοι μπορεί να απογοητεύτηκαν. Όσοι έχουν το προσωπικό τους πήχη πολύ υψηλά, προφανώς περιμένανε πολλά περισσότερα. Παιδιά μην γελιόμαστε και μην είμαστε αχάριστοι! Ας παραδεχτούμε ότι η Nintendo μας γέμισε όλο το line up για το 2021! Χρόνο να δούμε που θα βρούμε. Εκτός από το Mario and Rabbids, μας παρουσίασε το Metroid Dread και πολλά ακόμα παιχνίδια. Επιπλέον, ανέδειξε κι ένα καινούργιο βίντεο για το Sequel του Zelda. Συνεπώς, θα πρέπει να είμαστε καλυμμένοι

Συνοψίζοντας, η παρουσίαση της Nintendo, σε γενικές γραμμές, ήταν πολύ καλή. Ίσως, θα μπορούσε να ήταν λίγο καλύτερη και πιο μεγάλη. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι έδειξε αρκετά παιχνίδια και κυρίως μας γέμισε το 2021!

Επίλογος και Ανασκόπηση

Εν κατακλείδι, θα είμαι άδικος αν πω ότι ήταν μια κακή έκθεση, με βάση τις συνθήκες που ζούμε παγκοσμίως. ‘Oπως μετά από κάθε γιορτή κρατάμε τα καλύτερα, έτσι και τώρα. Έτσι λοιπόν η Ε3 του 2021, ήταν μια καλή έκθεση. Η κάθε εταιρία μας παρουσίασε την κατευθυντήρια γραμμή που θα ακολουθήσει και αρκετά παιχνίδια, για κάθε γούστο.

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε τα πάντα μαζί με ακόμη 4900 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *