Sunday, May 19, 2024
Reviews

Double Kick Heroes – Nintendo Switch Review

Οι μετά-αποκαλυπτικοί κόσμοι είναι εν γένει της μόδας. Καταστροφή του περιβάλλοντος, έλλειψη βασικών αγαθών, πόλεμος, διαμάχες μεταξύ φυλών για την επιβίωση και φυσικά τα αγαπητά μας ζόμπι. Ποιο όπλο θα χρησιμοποιούσατε όμως για να επιβιώσετε σε έναν τέτοιο εφιάλτη; Καραμπίνα; Sniper Rifle? Tank? Φλογοβόλο; Ή απλά ένα ένα κάμπριο με όπλα στο πίσω μέρος (Gundilack), που ρίχνουν ανάλογα με το πόσο καλά πετυχαίνετε το ρυθμό της μουσικής της μπάντα σας;

Ναι, ο κόσμος του Double Kick Heroes είναι θεότρελος, καινοτόμος και φρέσκος, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι αυτό αποτελεί ένα rythm game.  Και όχι απλά ένα τυχαίο rythm game, αλλά ένα με βαθιές metal επιρροές. Η μουσική γκάμα περιλαμβάνει οτιδήποτε ανάμεσα σε Heavy Rock και Death Metal, και ταιριάζει γάντι στα τεκταινόμενα.

Zombies, zombies everywhere

Στην εκάστοτε αποστολή / πίστα / μουσικό κομμάτι, βλέπουμε την ομάδα των ηρώων μας πάνω στο προαναφερθέν κάμπριο, να ροκάρουν. Μια μάζα από ζόμπι, νυχτερίδες, λύκους, δαίμονες, σκελετούς, κουνέλια (ναι το διαβάσατε σωστά) και άλλα σκοτεινά όντα να τους κυνηγούν κατά πόδας. Ανάλογα με το επιλεγμένο επίπεδο δυσκολίας, πρέπει να πατάμε το αντίστοιχο πλήκτρο για να ενεργοποιήσουμε το πάνω ή το κάτω όπλο του αυτοκινήτου μας, και να μειώσουμε τους αριθμούς των ορδών πίσω μας.

Όσο περισσότερες “νότες” πετύχουμε συνεχόμενα, τόσο αυξάνεται η δύναμη πυρός των όπλων μας, το σκορ μας και το ποσοστό επιτυχίας μας. Επιπλέον άσοι στο μανίκι μας αποτελούν χειροβομβίδες για την αντιμετώπιση όχλων, ή sniper shots για την εξουδετέρωση bosses / elite εχθρών, κ.α.

Rocking hard

Όπως καταλαβαίνετε, τα συστήματα αυτά ενσωματώνονται σταδιακά στο ρου του παιχνιδιού, αυξάνοντας προοδευτικά τη δυσκολία και ανεβάζοντας την αδρεναλίνη. Αντιστοίχως, και τα ίδια τα μουσικά κομμάτια εμφανίζονται πιο έντονα και απαιτητικά όσο προχωράμε την ιστορία.

Ανάμεσα στις αποστολές και αναφερόμενοι στο Story Mode του τίτλου, οι ήρωες μας προχωρούν στο world map, συζητούν μεταξύ τους, αναλαμβάνουν αποστολές και γενικά προσφέρουν μια ευχάριστη ανάπαυλα μεταξύ των εξουθενωτικών μουσικών μαχών. Οι διάλογοι είναι θεότρελοι, όπως και οι ίδιοι οι χαρακτήρες και ο κόσμος στον οποίο βρίσκονται.


Από μικρό και από τρελό…

Θα εντοπίσετε πολλές αναφορές σε Metal συγκροτήματα και κομμάτια, καθώς και video games και video game culture γενικότερα. Οι ήρωες μας επιτίθενται φραστικά ο ένας στον άλλο, πετάνε αστεία και εκφέρουν ότι πιο “κουλό” μπορείτε να φανταστείτε, κάνοντας το παιχνίδι να ενστερνίζεται πλήρως τον ανισόρροπο χαρακτήρα του.

Ο κόσμος του Double Kick Heroes αποτελείται από όμορφα 2D sprites, με έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε Dead Cells & Slay the Spire. Τα ζόμπι σφύζουν από (ειρωνικά) ζωντανό animation, σέρνοντας τα άκρα τους καθώς ακολουθούν το band των ηρώων μας, μεγάλοι βρούτοι περπατούν με αργά βήματα που προκαλούν δέος και αηδία, τεράστιες αράχνες χοροπηδούν, και μυστικές πεντάλφες εμφανίζουν εχθρούς ακριβώς πίσω μας.


Τεχνική αρτιότητα

Όλα αυτά με το κοντέρ σταθερά να γράφει 60fps (με πολύ μικρές εξαιρέσεις), και μηδαμινά προβλήματα στον τεχνικό τομέα. Η ανταπόκριση των όπλων στα πατήματα των πλήκτρων είναι άμεση κάνοντας το εκάστοτε σφάλμα να χρεώνεται στον παίκτη και όχι στο ίδιο το παιχνίδι, ενώ η δόνηση των joy-con είναι ζωντανή και χρήσιμη στο να αντιληφθείτε ενδεχόμενη αναβάθμιση όπλων είτε κάποια χαμένη νότα.

Γενικά, στο σύνολό του, το Double Kick Heroes δεν αφήνει πολλά περιθώρια για παράπονα. Αν εξαιρέσουμε τη μικρή διάρκειά του (περίπου 4 ώρες – αν και έχει επιπλέον modes και πολλά επίπεδα δυσκολίας και achievements), εμφανίζει ελάχιστες παραφωνίες. Παραδείγματος χάριν, απότομα σκαμπανεβάσματα στο επίπεδο δυσκολίας, άσκοπος νεκρός χρόνος μεταξύ αποστολών, και χλιαρό χιούμορ στις συζητήσεις, δεν καταφέρνουν να αμαυρώσουν το γενικότερο προϊόν.


Επίλογος

Το Double Kick Heroes πετυχαίνει απόλυτα το στόχο του. Να μας προσφέρει δηλαδή ένα τρελό, δροσιστικό και απολαυστικό διάλειμμα από άλλους, πιο “γεμάτους” και σοβαρούς τίτλους στο Switch, ειδικά σε μια περίοδο όπου οι ένδοξες μέρες του Guitar Hero φαντάζουν μακρινό όνειρο.

Εν τέλει, ένα rythm game ζει ή πεθαίνει από την ίδια τη μουσική του. Αν δεν είστε φαν αυτού του είδους μουσικής, μπορεί να βρείτε την εμπειρία λίγο ρηχή, και στοχευμένη. Αντιθέτως, λάτρεις του Metal θα αγαπήσουν τον τίτλο, και θα τον απολαύσουν για πάρα πολλές ώρες 🤘🤘.

+ Πρωτότυπο και ευχάριστο
+ Θεότρελοι χαρακτήρες, κόσμος
+ Όμορφα 2D γραφικά & μουσική
+ Άμεσος και απλός χειρισμός
+ Πολλά modes / επίπεδα δυσκολίας
+ Διάφορα References και Cameos

 Απότομες αλλαγές στο επίπεδο δυσκολίας
 Σχετικά μικρό σε μέγεθος, αν και αρκετά replayable
 “Κάνει κοιλιά” πολλές φορές, μεταξύ αποστολών
 Η ποικιλία είδους μουσικής είναι μικρή και στοχευμένη

8 / 10 - eight out of ten
8/10


Ευχαριστούμε την Plug in Digital για την παραχώρηση του κωδικού.

Developer: Headbang Club
Publisher: Plug in Digital
Age Rating: 12+
Available for: Nintendo Switch, Xbox One, Microsoft Windows, Linux, macOS
Release date : 13/08/2020
Tested on: Nintendo Switch

Δείτε περισσότερα reviews.

Αφήστε ένα σχόλιο!