Wednesday, July 24, 2024
Reviews

Detective Pikachu Returns – Review

Το Detective Pikachu (γνωστό στην Ιαπωνία ως Great Detective Pikachu) είναι ένα adventure παιχνίδι που αναπτύχθηκε από την Creatures Inc. και κυκλοφόρησε από τη Nintendo και την The Pokémon Company για το Nintendo 3DS. Tο παιχνίδι είναι ένα spin-off του franchise Pokémon, στο οποίο ο παίκτης συνεργάζεται με ένα Pikachu που μιλάει για να λύσει διάφορα μυστήρια. To παιχνίδι βγήκε στην αγορά το 2016 στην Ιαπωνία σε μια πιο σύντομη εκδοχή με το 2018 να βγαίνει παγκοσμίως η φουλ έκδοση και την επόμενη χρονιά βγήκε και η ταινία καθώς και ανακοινώθηκε η συνέχεια του.

Το Detective Pikachu Returns προκαλεί τους παίκτες να λύσουν μια σειρά υποθέσεων και μυστηρίων ερευνώντας τοποθεσίες και ανακρίνοντας πολίτες. Κατά τη διάρκεια κάθε κεφαλαίου, ο Tim θα συλλέγει πληροφορίες μιλώντας σε ανθρώπους, ενώ ο Pikachu θα μιλά με τα Pokemon. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν τι λέει ο Pikachu, ο Τιμ μπορεί να έχει κανονικές συνομιλίες μαζί του και το ζευγάρι θα συνεργαστεί για να λύσει κάθε μυστήριο.

Για να προχωρήσετε την ιστορία, θα χρειαστεί να πηγαίνετε από τοποθεσία σε τοποθεσία, να συλλέξετε στοιχεία. Το gameplay είναι ένα περίεργο υβρίδιο του Professor Layton που συναντά το σύμπαν των Pokémon. Συνήθως, το πρώτο μέρος της έρευνας συνεπάγεται την παρατήρηση του τόπου του εγκλήματος και την αναζήτηση στοιχείων, κάτι που θυμίζει παλιά point-and-click adventure. Από εκεί, το ζευγάρι συχνά θα χωρίζεται, με τον Tim να μιλά στους ανθρώπους για το περιστατικό και τον Great Detective Pikachu να ανακρίνει τα Pokémon. Στη συνέχεια, το δίδυμο θα ξανασυναντηθεί και θα συζητάει τι έχει ανακαλύψει. Ωστόσο, οι συνομιλίες τους δεν είναι βαθύτερες από το “βρήκαμε ένα μπλε φτερό, οπότε πρέπει να βρούμε ένα μπλε φτερωτό Pokémon”.

Μία από τις πιο διασκεδαστικές πτυχές του παιχνιδιού είναι να στρατολογήσετε άλλα Pokémon για να σας βοηθήσουν στην έρευνά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Growlithe για την έντονη όσφρησή του ή να μετακινείτε εμπόδια με τον Darmanitan. Όταν χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να πλησιάσετε τα εν λόγω Pokémon και ο Pikachu θα αναλάβει την συζήτηση.

Καθώς οι παίκτες μαζεύουν ζωτικές πληροφορίες, θα προστίθενται στο σημειωματάριό τους. Μόλις οι παίκτες συγκεντρώσουν αρκετές πληροφορίες για να προχωρήσουν στην ιστορία, θα εμφανιστεί στο σημειωματάριο μια επιλογή “Begin Deducing” που θα τους επιτρέψει να δώσουν την απάντηση σε μια ερώτηση για την λύση του μυστηρίου.

Θα εμφανιστούν μία ή περισσότερες επιλογές και οι παίκτες θα πρέπει να επιλέξουν τη σωστή με βάση αυτά που έμαθαν κατά τη διάρκεια της υπόθεσης. Για παράδειγμα, κατά την πρώτη πραγματική υπόθεση του παιχνιδιού, οι παίκτες θα κληθούν να προσδιορίσουν τον τρόπο κλοπής ενός αντικειμένου επιλέγοντας ανάμεσα από πολλές επιλογές. Συνήθως, υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μόνο μία επιλογή είναι διαθέσιμη. Οι παίκτες δεν τιμωρούνται εάν επιλέξουν λάθος απαντήσεις. Μπορούν απλώς να δοκιμάσουν ξανά και να επιλέξουν μια άλλη επιλογή.

To voice acting είναι εξαιρετικό ειδικά στην περίπτωση του Pikachu. Υπάρχει η επιλογή της Αγγλικής και της Ιαπωνικής γλώσσας και κλίνω ελαφρώς προς την Αγγλική ως πιο επιτυχημένη. Τα γραφικά είναι απλοϊκά και θυμίζουν παλαιότερους τίτλους αλλά τουλάχιστον δεν έχει τα τεχνικά προβλήματα της Scarlet/Violet. Ο κόσμος είναι πολύ στατικός και οι γρίφοι απλοϊκοί που καταντάει το παιχνίδι άψυχο.

Μόνο το voice acting δίνει λίγο χαρακτήρα σε αυτόν τον τίτλο. Σαν παιχνίδι όμως είναι διασκεδαστικό να βλέπεις τον Pikachu με το καπέλο του Σέρλοκ να προσπαθεί να λύσει τα μυστήρια. Στο τέλος όμως η ιστορία χάνει το ενδιαφέρον της γιατί δεν διαφοροποιείται πολύ από τα γεγονότα της ταινία. Δυστυχώς ο τίτλος πληρώνει τα προβλήματα της ανάπτυξης του καθώς έπρεπε να βγει χρόνια πριν, ίσως ακόμα και στο 3ds. Eίναι μια χαμένη ευκαιρία να είχαμε στα χέρια μας έναν δυνατό τίτλο adventure με έναν πρωταγωνιστή ούτως ή άλλως γνωστό και αγαπητό. Το παιχνίδι καταλήγει να είναι ευχάριστο μόνο σε μικρότερες ηλικίες και να μας αφήνει με μια δίψα για νέο Professor Layton.

Ευχαριστούμε την CD Media που μας παρείχε τον κωδικό.

 • MSRP: €49,99
 • Released: October 6, 2023
 • Genre: Adventure
 • Number of players:
  • Offline: 1
 • Developer: Creatures
 • Publisher: Nintendo
 • Download size: 9.005 GB
 • How Long To Beat:
  • Main Story: 11 hours
  • Main + Extra: 13 hours
  • Completionist: 13½ hours

Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 6500 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Νίκος "Olak" Κορμπέτης

Παράξενη η επαφή μου με τα παιχνίδια. Ερωτεύομαι εύκολα μαζί τους, τα τερματίζω δύσκολα. Τελικά, προσφάτως, κατάλαβα οτι πάντα ήμουν νιντεντάκιας και λάτρης των φορητών κονσολών. Το Switch και η υπέροχη κοινότητα του με έκανε να ξαναερωτευτώ το gaming. Μου λείπει το original Game Boy μου, θέλω να ξαναπαίξω όλα τα GBA παιχνίδια. Τα πρώτα μου λεφτά πήγαν σε κασέτα της Nintendo και συγκεκριμένα στο πρώτο Pokemon παιχνίδι που κυκλοφόρησε (την κόκκινη) και αυτός ο πρώτος έρωτας δεν ξεχνιέται

Αφήστε ένα σχόλιο!