DC Super Hero Girls: Teen Power – Nintendo Switch Review

Σας αρέσουν οι υπερήρωες; Αν απαντήσατε ναι, τότε σκεφτείτε να μπορούσαμε, να συγκεντρώσουμε τους δυνατότερους χαρακτήρες της DC. Άλλα μόνο τις γυναίκες. Ας υποθέσουμε τώρα oτι είναι στην εφηβεία τους, πάνε σχολείο και παράλληλα πολεμούν το έγκλημα. Ή πιο απλά είναι το video game της σειράς DC Super Hero Girls.

Στο DC Super Hero Girls: Teen Power, μοχθηρά παιχνίδια και ρομπότ επιτίθενται στη Metropolis και οι παίκτες θα πρέπει να βοηθήσουν τους σούπερ ήρωες να νικήσουν και να καταλάβουν ποιος τους ελέγχει. Κατά τη διάρκεια της πορείας, θα πρέπει να πολεμήσουν ενάντια σε μερικούς από τους σούπερ κακοποιούς της DC όπως η Harley Quinn και η Cat Woman.

Το κύριο καστ των υπερηρώων συμπεριλαμβάνει τις Wonder Woman, Bat Girl, Super Girl, Zatanna, Green Lantern και Bumblebee, αλλά παίζετε κυρίως με τις πρώτες τρεις. Το game έχει μια αρκετά γραμμική ιστορία στην οποία αντιμετωπίζετε τα καθήκοντα των κοριτσιών ως υπερήρωες και της κοινωνικής τους ζωής, μαζί. Tο παιχνίδι κάνει εκπληκτικά καλή δουλειά στην εξισορρόπηση αυτών των πτυχών.

Υπερήρωας ή μαθήτρια;

Το παιχνίδι λοιπόν χωρίζεται σε δύο μέρη. Στην καθημερινή τους ζωή, έφηβες κοπέλες που εξερευνούν την πόλη. Μπορείτε να κάνετε πράγματα, όπως να τραβήξετε φωτογραφίες συγκεκριμένων ατόμων ή αντικειμένων και να τις ποστάρετε. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των οπαδών σας, παρέχοντας πρόσβαση σε ειδικά καταστήματα. Υπάρχουν και side-quest τα οποία έχουν να κάνουν με την εύρεση αντικειμένων ή να αναμετρηθείτε με κάποιον εχθρό. Στη διάθεση σας, αρκετά αξεσουάρ για αγορά αλλά αν αισθάνεστε κοινωνικοί μπορείτε να συνομιλήσετε με πολίτες για παραπάνω πληροφορίες.

Θα βοηθήσετε επίσης στην ανοικοδόμηση του ερειπωμένου Hob Bay, κερδίζοντας νέα κτίρια. Η γειτονιά του Hob’s Bay ανακαινίζεται από τον Lexcorp και η φαλακρή ιδιοφυΐα αποφάσισε να επιτρέψει στους ντόπιους μαθητές να καθορίσουν ποια κτίρια θα ανεγερθούν. Η πόλη είναι ικανοποιητική σε μέγεθος και με καλό σχεδιασμό και με γραφικά με ζωντανά χρώματα, πιστό στην σειρά. Όσο περιηγείστε στην πόλη έχετε μόνο την απλή σας μορφή ενώ στις προκαθορισμένες αποστολές αλλάζετε στο alter ego σας.

Κάθε ήρωας έχει τις δικές του ειδικές κινήσεις που μπορούν να ξεκλειδωθούν χρησιμοποιώντας αστέρια που αποκτήθηκαν νικώντας αντιπάλους και κάνοντας side quest. Ο κάθε ενας έχει τη δική του βασική δεξιότητα επίσης, με τη Super Girl να μπορεί να πετάξει, η Wonder Woman να μάχεται με σπαθί και ασπίδα, και η Bat Girl ρίχνει κλωτσιές με υπερβολικό ενθουσιασμό. Τα κορίτσια κερδίζουν επίσης χρήματα κατα τη διάρκεια των περιπετειών τους. Αυτά θα τα χρησιμοποιήσετε για την αγορά νέων ρούχων για σκοπούς μόδας, αλλά και για την ανοικοδόμηση σε αυτό το περίεργο έργο της προαναφερθείσας φαλακρής διάνοιας. Οι βασικές επιθέσεις γίνονται με ένα κουμπί οπου πατώντας το, επαναλαμβανόμενα εκτελεί combo χωρίς καμία προσπάθεια από μεριά σας.

Είσαι έτοιμος;

Πρέπει να ξέρεις το κοινό σου και που απευθύνεται το κάθε game. To DC Super Hero Girls: Teen Power είναι ξεκάθαρα ένα παιχνίδι για τις μικρότερες ηλικίες, στοχεύοντας κυρίως στα κορίτσια. Οτιδήποτε βρήκα θετικό στο παιχνίδι για ένα παιδί ήταν αρνητικό για έναν ενήλικα. Έντονα χρώματα, απλά και επαναλαμβανόμενα μοτίβα κυριαρχούν στην σχεδίαση του κόσμου του. Το μισό παιχνίδι έχει σχέση με κοινωνικές συναναστροφές και τα social ενώ το άλλο μισό με μάχες μέσα απο ένα υπεραπλουστευμένο σύστημα μάχης με στοιχεία rpg.

Βλέπω μια χαμένη ευκαιρία στο παιχνίδι να κάνει έναν πολύ πιο πλούσιο κόσμο. Θα ήθελα παραπάνω χαρακτήρες και μεγαλύτερη παραμετροποίηση. Θα προτιμούσα να είχε όλους τους χαρακτήρες και όχι μόνο τα κορίτσια. Σκεφτείτε όλη την λεγεώνα των υπερηρώων στην εφηβεία.

Από την άλλη είναι ένα παιχνίδι βασισμένο σε σειρά. Με αυτό ως βάση έχουμε ένα παιχνίδι λίγο βιαστικό, με μικρό budget, δεσμευμένο από τον ήδη υπάρχων κόσμο της σειράς και απο την ομάδα που μας έδωσε το εμβληματικά προβληματικό παιχνίδι, Deadly Premonition 2. Και όμως παρόλα αυτά καταφέρνει να πετύχει τον σκοπό του. Είναι ένα καλό παιχνίδι για να εισάγετε τα παιδιά σας στον θαυμαστό κόσμο των videogames.

7/10

Ευχαριστούμε την CD Media, για την παραχώρηση του τίτλου.

Nintendo Eshop

Released: June 4, 2021
Genre: Action
Number of players: Offline: 1
Publisher: Nintendo
Download size: 2.001 GB
PEGI Rating: 7
Play modes: TV, Tabletop, Handheld

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *