Tuesday, July 23, 2024
Reviews

Cyber Citizen ShockMan 1 & 2 – Review

ShockMan

Cyber Citizen Shockman 

Ιστορία

H ιστορία του Cyber Citizen Shockman, εχει να κάνει με δυo νεαρά παιδιά σε ηλικία σχολείου. Τον Tasuke και την Kyapiko, στην πραγματικότητα οι ήρωες του game είναι androids. Στόχος τους να απελευθερώσουν τις γειτονίες της πόλης, απο τις συμμορίες που την κατέλαβαν, οι συμμορίες αυτές αρχικά είχαν κατασκευαστεί απο έναν ιδιόρρυθμο επιστήμονα με το όνομα Doc. Μαντέψτε… ο Doc είναι το ιδιο πρόσωπο οπου εχει αναλάβει την υποστήριξη των androids ή αλλιώς Shubibinman, με τεχνολογικές αναβαθμίσεις. Σαν να λεμέ κατι λίγο απο MegaMan (RockMan)

Gameplay

O τίτλος βασικά είναι platform / action. Επιλέγεται την γειτονιά που θέλετε να ελευθερώσετε, απο τα cybergenetic κατασκεύασματα που την λυμαίνονται, μέσα απο ένα κεντρικό χάρτη. Απο εκεί επιλέγεται το δρομολόγιο που θα ακολουθήσετε, με την δυνατότητα της επιστροφής προς τα πίσω (backtrack) Μετά την εκκαθάριση της περιοχής και την βράβευση για τις ηρωικές σας πράξεις, έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε  εξοπλισμό για την ολοκλήρωση του στόχου σας.

Στο οπλοστάσιο σας διαθέτετε ένα σπαθί ικανό να εξολοθρεύσει τις μεταλλικές συμμορίες της Skull Force και μια επίθεση ουράνιου τόξου, έτσι για χαρά και τσαχπινιά. Οι μάχες στις γειτονίες και τις διάφορες τοποθεσίες, σας φέρνουν αντιμέτωπους και με το Boss της περιοχής. Το μοτίβο του δεν είναι δύσκολο για να το μάθετε και έτσι πορεύεστε στον δρόμο της νίκης. Να είστε προσεχτικοί με τα άλματα, καθώς ο τίτλος δεν είχε και τα καλύτερα εργαλεία development.

Features:

 • 18 exciting platforming stages with multiple routes to explore. A plethora of upgrades to unlock
 • Added image gallery from hand-made scans
 • Whatever word you want to use instead of cheats
 • Rewind/FF
 • Brand new english translation, plus old JP Original
 • Complete EN and JP user interface!
 • Save states!
 • CRT Filter!

Cyber Citizen Shockman 2: A New Menace

Ιστορία

Ενας εξαφανισμένος επιστήμονας, μια φυλή εξωγήινων και δυο andoids κάτω απο ενα πέπλο μυστηρίου, συνθέτουν την ιστορία του Cyber Citizen Shockman 2: A New Menace. Ο Arnold και η Sonya, είναι οι ήρωες που αναλαμβάνουν δράση. Στόχος τους είναι να εξολοθρευόσουν τις δυνάμεις της Αυτοκρατορίας Ryho, να επαναφέρουν την ειρήνη στον Γαλαξία και παράλληλα να αντιμετωπίσουν, αυτή την φορά, δυο νέους αντίπαλους. Οι δυο νέοι χαρακτήρες που μπαίνουν στο σύμπαν των Shockman, έχουν μια σκιώδη μορφή και ακούν στα ονόματα Theta και Mu.

Gameplay

Το Cyber Citizen Shockman 2: A New Menace, αποδεσμεύετε απο τις ρίζες του αρχικού τίτλου. Τέλος τα σπαθιά και τα χαρούμενα ουράνια τόξα, γιατί οι πολεμικές μηχανές της Αυτοκρατορίας δεν αστειεύονται. Οι σκηνές μάχης λαμβάνουν μέρος σε βιομηχανικές περιοχές, σε υποβρύχια περιβάλλοντα αλλά και σε διαστημικές ζώνες αστεροειδών. Το οπλοστάσιο των Shubibinman μας, περιλαμβάνει βολές απο συμπυκνωμένη ενέργεια και νεα αντικείμενα για επιθέσεις Turbo, φυσικά δεν λείπουν οι charged shots, για τους ενισχυμένους αντίπαλους.

Τα Bosse παραμένουν χορταστικά, μερικά απο αυτά έχουν επιλεγεί απο διαγωνισμό μεταξύ των fans στην Ιαπωνια. Δεν απουσιάζουν οι σκηνές plot-twist, οπου εκπλήσσουν ευχάριστα. Οι “παιδικές ασθένειες” του αρχικού τίτλου έχουν εξαλειφθεί και δίνουν τέλος στις εκνευριστικές στιγμές. Να μην παραλείψουμε την μουσική επένδυση απο τον Koji Hayama (Mega Man ZX Advent, Smash Bros, Super Robot Taisen)

It’s Different, But Sort of the Same

Masaya

Features

 • Platform action shooting gameplay
 • Co-op 2-player mode
 • Battle huge bosses
 • Different shader options to adjust how the game looks!
 • Sequel to Cyber Citizen Shockman

Tα δυο games μεταξύ τους, δεν έχουν πολλά κοινά. Προσφέρουν το κάθε ένα ξεχωριστά τον δικό του χαρακτήρα για διασκέδαση και δεν απευθύνονται σε όλους. Το σίγουρο είναι οτι θα βγείτε κερδισμένοι, αφιερώνοντας λίγο από το χρόνο σας, παίζοντας σε co-op. Επιπλέον οι τίτλοι διατίθενται σε προσιτή τιμή και διαθέτουν μοντέρνα features (φίλτρα crt) και QoL (save state, cheat)

Ευχαριστούμε την Ratalaika Games, για την παραχώρηση των τίτλων.

Info

Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 6400 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Glaros

Play it Loud

Αφήστε ένα σχόλιο!