Tuesday, July 23, 2024
Reviews

Clumsy Rush Review

Διασκέδαση, αλλά με το σταγονόμετρο.

Το Clumsy Rush είναι ένα party competitive game για 2 παίχτες. Ο κάθε παίχτης χειρίζεται έναν… ιπποπόταμο, με σκοπό να κλέψει ένα στέμμα και να καταφέρει να περπατήσει με αυτό μέχρι τη γραμμή τερματισμού της πίστας, πριν τον άλλο παίχτη. Σωστά διαβάσατε, έγραψα «να καταφέρει να περπατήσει», καθώς το πιο προφανές mechanic στα περισσότερα παιχνίδια – η κίνηση του χαρακτήρα – είναι το πιο δύσκολο στο Clumsy Rush!

Ο παίκτης χειρίζεται τον ιπποπόταμό του (δε θα σταματήσει να ακούγεται γελοίο ποτέ, το ξέρω) με τα πλήκτρα L και R. Το L κουνάει το αριστερό πόδι του ιπποπόταμου, ενώ το R το δεξί. Ακούγεται εύκολο; Ε λοιπόν φίλοι μου, ΔΕΝ είναι. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν είναι και διασκεδαστικό. Το ακριβώς αντίθετο. Το Clumsy Rush έχει τον τρόπο του να σας κάνει να γελάτε χωρίς σταματημό! Ο χειρισμός σε καμία περίπτωση δεν κουράζει, αντιθέτως, μόλις αντιληφθεί κανείς ς τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να μετακινηθεί, τον πιάνει νευρικό γέλιο, και ευθύς αμέσως ξεκινάει η διασκέδαση στην οποία το Clumsy Rush στοχεύει. Το τρίτο και τελευταίο κουμπί της εξίσωσης, είναι το «Α». Πατώντας το Α λοιπόν, ο ιπποπόταμός σας τουρλώνει τη ζελεδωμένη κοιλούμπα του και κάνει ένα μεγάλο γρήγορο attack σε ευθεία γραμμή. Αν πετύχετε τον αντίπαλο παίκτη με αυτό το χτύπημα, τον αφήνετε ζαλισμένο και ακίνητο για ένα δευτερόλεπτο. Επίσης, αν ο αντίπαλος κουβαλάει το στέμμα, του πέφτει και είναι διαθέσιμο για παραλαβή ξανά! Φυσικά, ο ιπποπόταμος που φοράει το στέμμα μπορεί να πραγματοποιήσει αυτό το charge attack, αλλά μόλις το κάνει του πέφτει το στέμμα αυτομάτως.

Όταν το στέμμα πέσει στο πάτωμα, το αρπάζει πάντα ένα ζωάκι του οποίου το είδος δε μπόρεσα να προσδιορίσω και αρχίζει και τρέχει για κάποια ώρα, συνήθως προς τα πίσω. Οι παίκτες κυνηγούν μαζί το στέμμα μέχρι αυτό να σταματήσει και να αρχίσουν να πλακώνονται στο ξύλο για το ποιος θα το πάρει.

Το Clumsy Rush έχει χαριτωμένα γραφικά, με πλούσια χρώματα και πάρα πολύ ωραία μουσική. Οι παίκτες παίζουν αντίπαλοι προσπαθώντας απελπισμένα να κουβαλήσουν το στέμμα στη γραμμή τερματισμού, μέσα από 47 πολύ καλοσχεδιασμένες για το σκοπό του παιχνιδιού πίστες. Κάθε πίστα έχει τα δικά της φυσικά εμπόδια, τα οποία μπορεί να είναι πάγος, γκρεμοί, διάδρομοι που σας οδηγούν προς τα πίσω, άνεμοι, ηλεκτρισμός, μπαλόνια, τυριά και ότι άλλο μπορεί να κατεβάσει ο εγκέφαλός σας σαν εμπόδιο. Η κάθε επόμενη πίστα είναι πιο δύσκολη από την προηγούμενη, με φρέσκα εμπόδια τα οποία στοχεύουν να κρατήσουν το ενδιαφέρον των 2 ιπποπόταμων. Επιπλέον, οι παίκτες έχουν να επιλέξουν μεταξύ 28 hippo skins, πολλά από τα οποία είναι εμπνευσμένα από διάφορες προσωπικότητες, αλλά ακόμη και αυτά που δεν είναι, είναι αστεία μόνο να τα παρακολουθεί κανείς να προσπαθούν να τρέξουν! Η μουσική είναι χαριτωμένη, και σε καμία περίπτωση δεν κουράζει, εδώ όμως θα προτιμούσα να υπάρχουν περισσότερες επιλογές μουσικής!

Το Clumsy Rush έχει ως αποκλειστικό σκοπό να κάνει τους παίχτες να γελάσουν. Πολύ. Και η αλήθεια είναι πως πετυχαίνει το σκοπό του πιο γρήγορα από κάθε άλλο party game. Δεν έχει στόρυ, δεν έχει cutscenes, δεν έχει tutorial, δεν έχει τίποτα. Μπαίνεις στην πίστα και σε ένα δευτερόλεπτο αρχίζεις και γελάς με την παρέα σου. Για να μη σχολιάσω το πόσο αστείο είναι να βλέπεις άτομα τα οποία δεν το έχουν ξαναπαίξει να προσπαθούν να βρούν πως να κουνάνε τον ιπποπόταμο (evil laugh intensifies).

Δυστυχώς όμως, τα προβλήματα του παιχνιδιού γίνονται προφανή μετά από περίπου μια ώρα παιχνιδιού. Όλα αυτά που έγραψα παραπάνω είναι πολύ ενδιαφέροντα και πράγματι έχουν άπειρο γέλιο, αλλά δυστυχώς… αυτό είναι όλο. Τρία κουμπιά, δύο ιπποπόταμοι, 28 skins, 47 πίστες, ένα στέμμα, μια γραμμή τερματισμού. Τέλος. Δεν υπάρχει επιλογή για παραπάνω από 2 παίκτες, δεν υπάρχει άλλο mode εκτός από το «πάρε το στέμμα και πάντο εκεί παίζοντας σούτια με τον άλλο ιπποπόταμο» και υπάρχουν 47 πολύ όμορφες πίστες οι οποίες αφιερώθηκαν σε ένα μόνο mode. Βλέποντας το παιχνίδι, ακόμη και κάποιος gamer που δεν έχει παίξει πολλά παιχνίδια, καταλαβαίνει πως υπάρχει προοπτική για κάτι πολύ μεγαλύτερο με πολύ περισσότερα modes! Δρόμος μετ’ εμποδίων, mini football, gathering mini games, 4-player modes, μπορώ να γράφω ώρες διάφορα είδη minigame τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα στο παιχνίδι αλλά παρ όλα αυτά δεν έχουν γίνει. Από την άλλη βέβαια το παιχνίδι κοστίζει μόνο 4.99€ στο Nintendo eshop, αλλά αν ρωτάτε την άποψή μου, θα προτιμούσα να κόστιζε 9.99€ και να είχε άλλα 3-4 minigames. Το Clumsy Rush περιορίζεται μόνο του σε διασκέδαση της ώρας, όπως ένα επιτραπέζιο που όταν το τελειώσεις σε 45 λεπτά με μια ώρα θέλεις να το ξαναπαίξεις κάποια άλλη μέρα και όχι αμέσως.

Θετικά Αρνητικά
Πολύ διασκεδαστικόΚαταλήγει μονότονο μετά από σύντομο χρονικό διάστημα
Απλό και εύκολο για όλους τους παίκτες Μόνo ένα mode
Xαριτωμένο με πολύ ωραία χρώματα Mόνο 2 παίκτες μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα
Ωραία μουσική
Πλούσιο σε επιλογές skins που προσφέρουν μεγαλύτερη διασκέδαση
Οι προχωρημένες πίστες είναι περισσότερο κουραστικές σε δυσκολία, παρά διασκεδαστικές

Αφήστε ένα σχόλιο!