Bubble Bobble 4 Friends – Nintendo Switch Review

To Bubble Bobble είναι ένα γνώριμο όνομα σε όσους έχουν ζήσει την εποχή των arcades τις δεκαετίες των 80s και 90s. Το αρχικό παιχνίδι είχε κυκλοφορήσει από την TAITO το μακρινό 1986 σημειώνοντας τεράστια επιτυχία και καταναλώνοντας άπειρα κέρματα ανά την υφήλιo. Στη συνέχεια κυκλοφόρησαν εκδόσεις για κάθε πιθανό σύστημα (υπολογιστές και κονσόλες) ενώ η TAITO συνέχισε το franchise εκδίδοντας τα Rainbow Islands και Parasol Islands τα επόμενα χρόνια. Το Bubble Bobble 4 Friends έρχεται σαν φυσική εξέλιξη του αρχικού τίτλου για κονσόλες νέας γενιάς.

Bubble Bobble 4 Friends

Ο τίτλος κυκλοφόρησε το 2019 για το Nintendo Switch μέσω της ININ Games ενώ η TAITO είχε αναλάβει την ανάπτυξη του, όπως και κάθε προηγούμενου τίτλου της σειράς.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Το παιχνίδι ξεκινά, δείχνοντας το setting του Bubble Bobble 4 Friends, που δεν είναι άλλο από ένα παιδικό δωμάτιο στο οποίο, οι ήρωες Bub και Bob είναι λούτρινα κουκλάκια ενώ ο κακός Bonner βρίσκεται πεταμένος σε μια γωνία. Ξαφνικά, ο χώρος γεμίζει με μαγεία και τις, διάσημες πια, φουσκάλες και οι χαρακτήρες μας ξαναζωντανεύουν.

EXTEND

Κάπως έτσι ξεκινά άλλη μια μάχη ανάμεσα στους Bub και Bob και τον Bonner.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Το παιχνίδι εξελίσσεται με τον γνώριμο γρήγορο ρυθμό του πρωτότυπου. Έχετε στη διάθεση σας τον χαρακτήρα που επιλέγετε και πρέπει να περάσετε έναν αριθμό από στατικές πίστες μέχρι να φτάσετε στον τελικό σας στόχο, τον Bonner. Σκοπός κάθε πίστας είναι να την καθαρίσετε από τους εχθρούς τους οποίους παγιδεύετε μέσα σε φουσκάλες και τις «σκάτε». Παράλληλα, συγκεντρώνετε πολλά power ups και bonus για να επιτύχετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σκορ.

Κάθε 10 πίστες συναντάτε και το αντίστοιχο Boss το οποίο πρέπει να κερδίσετε για να προχωρήσετε παρακάτω. Στο πρωτότυπο υπήρχε μια μεγάλη ποικιλία από 100 διαθέσιμες πίστες αλλά, δυστυχώς, στο Bubble Bobble 4 Friends ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί αισθητά σε 50.

Στο συγκεκριμένο τίτλο μπορείτε να παίξετε μαζί με 3 φίλους (εξ ου και το 4 Friends) ενώ έμφαση έχει δοθεί στον απλό χειρισμό και το fun gameplay. Αν κάποια πίστα σας δυσκολέψει και αποτύχετε 3 φορές, έχετε τη δυνατότητα να την παίξετε σε God Mode, όπου οι χαρακτήρες σας δεν σκοτώνονται. Κατά τα άλλα , η απλότητα και η ευκολία αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά του gameplay αλλά λείπει η πραγματική πρόκληση προς τον παίκτη και η επιβράβευση των skilled players.

Δυστυχώς, δεν προσφέρεται κάποιο Versus mode όπου θα μπορούσατε να παίξετε είτε online είτε σε split screen ενάντια σε φίλους.

ΓΡΑΦΙΚΑ

Ο οπτικός τομέας του Bubble Bobble 4 Friends  είναι όμορφος και ακολουθεί ένα παιδικό στυλ τόσο στους χαρακτήρες όσο και τους εχθρούς. Τα animations και τα εφέ είναι καλοσχεδιασμένα και λεπτομερή ενώ υπάρχει μια σχετική ποικιλία στις διαθέσιμες πίστες. Το παιχνίδι αποδίδει πολύ επιτυχημένα τόσο σε handheld όσο και docked mode χωρίς καθυστερήσεις και κολλήματα.

H μεταφορά σε ένα 2.5D περιβάλλον ίσως ξενίσει αρκετούς φαν του πρωτότυπου τίτλου αλλά δένει όμορφα με την εξέλιξη του τίτλου και την μεταφορά σε πιο σύγχρονα συστήματα.

Παράλληλα, σε όλη σας την ενασχόληση με το Bubble Bobble 4 Friends θα σας συνοδεύει ένα ευχάριστο soundtrack με όμορφα jingles και χαρούμενες μελωδίες.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Το Bubble Bobble 4 Friends είναι ένας όμορφος family/party τίτλος που δείχνει ότι η TAITO θέλει να εξελίξει ένα κλασσικό franchise και να το επαναφέρει στη μνήμη των απανταχού gamers. Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει την υποστήριξη του τίτλου προσφέροντας DLCs με νέο περιεχόμενο ενώ εξαιρετική προσθήκη αποτελεί και το γεγονός ότι στον τίτλο περιλαμβάνεται το αρχικό Bubble Bobble παιχνίδι. Ειδικά το συγκεκριμένο θα φέρει αναμνήσεις στους παλαιότερους ενώ δίνει μια αίσθηση συνέχειας στο franchise.

Αν ψάχνετε για ένα ευχάριστο παιχνίδι να παίξετε στο σπίτι μαζί με φίλους ή την οικογένεια σας, το Bubble Bobble 4 Friends δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή σας.

Ευχαριστούμε την PR Hound για την παραχώρηση του τίτλου.

7/10

Score 7/10

+ Ποικιλία χαρακτήρων και τεράτων
+ Όμορφα σχεδιασμένες πίστες
+ Η προσθήκη του αρχικού arcade τίτλου
+ Απλό και ευχάριστο gameplay

– Μικρή διάρκεια
– Επαναλαμβανόμενο gameplay
– Βαρετά Boss Fights
– Έλλειψη Online/Versus mode

Tested on Nintendo Switch

Developer: TAITO

Available for: Nintendo Switch

Release date: 19-11-2019

Age rating : 3