Sunday, May 19, 2024
Reviews

Bridge Constructor: The Walking Dead – Review

Bridge Constructor: The Walking Dead

Το Bridge Constructor: The Walking Dead είναι το νέο spin-off της σειράς. Ο τίτλος Bridge Constructorείναι ένα όνομα που περιγράφει πολύ καλά τι παιχνίδι πρόκειτε να παιξεις. Είναι ένα παιχνίδι physics-based, όπου κατασκευάζετε γέφυρες έχοντας στην διάθεσή σας υλικά όπως ξύλα, μεταλλικές δοκούς, σχοινιά, καλώδια. Αυτά και άλλα πολλά επιστρατεύονται ώστε η κατασκευή να είναι ασφαλής να περάσετε απέναντι.

Μετά την επιτυχία του πρώτου,βγήκε ένα spin-off σε συνδυασμό με το παιχνίδι Portal. Προστέθηκαν οι γνωστές μπλε και πορτοκαλί πύλες για μεγαλύτερη δημιουργικότητα. Το νέο spin-off της σειράς περιλαμβάνει Walkers, τον Daryl, τον Eugene και την Michonne.

The Walking Dead

Συμμετέχετε σε μια ομάδα επιζώντων που πολεμούν ενάντια σε ορδές Walkers. Χτίστε γέφυρες και άλλες κατασκευές μέσα από ζοφερά τοπία και ερειπωμένα κτίσματα.

Aυτή τη φορά τα πράγματα είναι σοβαρά, καθώς θα πρέπει να βρείτε τρόπους για να χτίσετε τις γέφυρες σας και να προστατέψετε τους επιζώντες από τις ορδές των Walkers που θέλουν ένα γρήγορο σνακ.

Οκ ίσως να μην είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα, καθώς το παιχνίδι σας επιτρέπει να επαναφέρετε το επίπεδο. Μπορείτε και να επαναλάβετε τα επίπεδα που έχετε κερδίσει όσες φορές θέλετε.

Story

Η ιστορία είναι… ότι δεν έχει ιστορία. Έχει κάποια κομμάτια ανάμεσα στις αποστολές που προσπαθεί να δώσει μια λογική για να πας από το ένα σημείο στο άλλο. Δεν το θεωρώ ιστορία ενός παιχνιδιού αυτό, όσο ένα “ντύσιμο” του τίτλου. Είχαμε το Bridge Constructor και το ντύσαμε με το Walking Dead για να φέρουμε νέα επίπεδα και νέες επιλογές. Για να είμαι δίκαιος όμως δεν περίμενα να έχει και δεν με ενδιέφερε και πολύ. Το βλέπω σαν ένα χαλαρωτικό παιχνίδι μεταξύ gaming sessions που θέλω να λύσω τους γρίφους του.

Gameplay

Αν έχετε ξαναπαίξει κάποιον Bridge Constructor είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Εάν όχι τότε το παιχνίδι σε βάζει βήμα βήμα στο νόημα.

Μια ενδιαφέρουσα αλλαγή σε αυτόν τον τίτλο είναι ότι δίνεις εντολές στους Επιζήσαντες. Από το να ανεβούν μια σκάλα μέχρι να πατήσουν κάποιο κουμπί που θα ενεργοποιήσει κάποια παγίδα θανάτου. Κάποιοι χαρακτήρες έχουν την δυνατότητα να σκοτώνουν Walkers ή να πυροδοτούν εκρηκτικά βαρέλια.

Αν έχετε παίξει κάποιο παιχνίδι της σειράς δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να κάνετε play, pause και rewind για να δείτε και να διορθώσετε την στρατηγική σας.

Game menu

Γραφικά – Χειρισμός – Ήχος

Μην περιμένετε εντυπωσιακές εικόνες και πλάνα. Άλλωστε είμαστε σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο και επιβάλετε τα χρώματα να είναι λίγο μουντά.

Ο χειρισμός θέλει βελτίωση. Έχει πολλές επιλογές να κάνεις και το game πρέπει να τις “στριμώξει” στα κουμπιά της κονσόλας.

Στον ήχο έχουμε ωραία εφέ και την προσθήκη των εκρήξεων σε βάζει στο θέμα. Η μουσική μοιάζει λίγο να επαναλαμβάνεται.

bridge_constructor_the_walking_dead

Εν κατακλείδι

Η προσθήκη των Walkers έφερε νέες επιλογές και στρατηγικές στο παιχνίδι. Σίγουρα είναι μια αναβάθμιση από τους προηγούμενους τίτλους. Έχει τα θέματα του άλλα δεν παύει να είναι ένα καλό puzzle game για χαλαρά sessions.

6/10
  • Tested on: Nintendo Switch
  • Released: November 19 2020
  • Genre: Simulation, Strategy, Puzzle
  • Number of players: 1
  • Developer:  ClockStone Software
  • Publisher:  Headup Games
  • Download size:  397 MB
  • PEGI Rating: 16

Ευχαριστούμε την Headup Games για την παραχώρηση του κωδικού.

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με πάνω από 3800 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Νίκος "Olak" Κορμπέτης

Παράξενη η επαφή μου με τα παιχνίδια. Ερωτεύομαι εύκολα μαζί τους, τα τερματίζω δύσκολα. Τελικά, προσφάτως, κατάλαβα οτι πάντα ήμουν νιντεντάκιας και λάτρης των φορητών κονσολών. Το Switch και η υπέροχη κοινότητα του με έκανε να ξαναερωτευτώ το gaming. Μου λείπει το original Game Boy μου, θέλω να ξαναπαίξω όλα τα GBA παιχνίδια. Τα πρώτα μου λεφτά πήγαν σε κασέτα της Nintendo και συγκεκριμένα στο πρώτο Pokemon παιχνίδι που κυκλοφόρησε (την κόκκινη) και αυτός ο πρώτος έρωτας δεν ξεχνιέται

Αφήστε ένα σχόλιο!