Big Brain Academy: Brain vs. Brain Review

Μετά από απουσία 15 περίπου ετών, η σειρά Puzzle παιχνιδιών Big Brain Academy επέστρεψε. Το Big Brain Academy: Brain vs. Brain κυκλοφόρησε για την υβριδική κονσόλα της Nintendo, το Switch. Οφείλω να ομολογήσω ότι μου τράβηξε το ενδιαφέρον από το demo, το οποίο είναι διαθέσιμο για δοκιμή στο Nintendo eshop. Το παιχνίδι χωρίζεται στις ενότητες Solo-Party και πάμε να δούμε τι προσφέρουν.

Solo

Η ενότητα Solo περιλαμβάνει 3 υπό-κατηγορίες. Τις Practice, Ghost Clash και Test. H Practice περιέχει ουσιαστικά 20 παιχνίδια ασκήσεων τα οποία χωρίζονται σε 5 κατηγορίες. Αυτές είναι οι εξής: Αναγνώριση, Απομνημόνευση, Υπολογισμός, Ανάλυση και Οπτικοποίηση.

Για παράδειγμα καλείστε να επιλέξετε την σωστή διαδρομή ενός τρένου. Πως αντικατοπτρίζεται ένα αντικείμενο από άλλη οπτική γωνία. Να θυμάστε την σωστή αλληλουχία των αριθμών. Επίσης καλείστε να διώξετε αριθμούς από μια στήλη ώστε να βρείτε το επιθυμητό σύνολο. Να απαντήσετε γρήγορα σε ερωτήσεις με εικόνες ή να διαλέξετε το βαρύτερο αντικείμενο.

Στόχος των ασκήσεων δεν είναι άλλος παρά να εξασκήσουν το μυαλό σας ώστε να βελτιώσετε ή να δυναμώσετε τα αδύνατα και δυνατά σημεία του. Όταν καταφέρετε να πάρετε χρυσό μετάλλιο, ξεκλειδώνετε την Super Practice. Η οποία είναι ακριβώς ίδια με την Practice. Η μόνη διαφορά τους είναι ότι κάνετε τις ασκήσεις με αυξημένη δυσκολία.

Στην Ghost Clash διαγωνίζεστε ανά κατηγορία απέναντι σε ήδη καταγεγραμμένες επιδόσεις άλλων παικτών. Για να παίξετε αυτή την κατηγορία πρέπει να έχετε ενεργή συνδρομή Nintendo Switch Online. Δυστυχώς εδώ απουσιάζει η αναμέτρηση σε πραγματικό χρόνο η οποία θα προσέφερε μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Πιθανόν, σκοπός της Nintendo ήταν να εστιάσει περισσότερο στην νοητική εξάσκηση και την αυτοβελτίωση μας. Τέλος, υπάρχει και η κατηγορία Test όπου καλείστε να δοκιμάσετε τις επιδόσεις σας στις προαναφερθείσες κατηγορίες.

Party

Στο Party μπορούν να συμμετέχουν μέχρι και 4 άτομα. Ο καθένας έχει την δυνατότητα να επιλέξει το επίπεδο δυσκολίας που επιθυμεί. Νικητής είναι αυτός που θα φτάσει πρώτος τους 100 πόντους. Εκεί επικρατεί μία πραγματική μάχη αφού η γρηγορότερη σωστή σκέψη επιβραβεύεται με περισσότερους πόντους. Επίσης ένα έξυπνο σημείο του παιχνιδιού είναι οι 50 πόντοι που μπορείτε να λάβετε από μία σωστή απάντηση και μόνο. Γεγονός που σας βάζει και πάλι στο παιχνίδι εάν έχετε μείνει πίσω.

Ένα αρνητικό σημείο του παιχνιδιού είναι η χαοτική διαφορά ανάμεσα στις επιδόσεις με χειριστήριο και στο handheld. Έχοντας τη δυνατότητα του touchscreen, οι χρόνοι απόκρισης και ταχύτητας ήταν διαφορετικοί σε σχέση με το μοχλό του Joy-Con. Ειδικά σε κάποιες ασκήσεις ήταν μονόδρομος η χρήση του touchscreen. Για παράδειγμα στην άσκηση όπου έπρεπε να υπολογίσουμε την ώρα γυρνώντας τους δείκτες του ρολογιού, ο μοχλός μας παίδεψε αρκετά.

Σύνοψη

Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε περισσότερα παιχνίδια από τα 20 που περιέχει. Το online δεν προσφέρει μεγάλο ανταγωνισμό αφού δεν αγωνίζεστε σε πραγματικό χρόνο. Το single player practice είναι μικρό, χωρίς κάποιο κίνητρο περαιτέρω ενασχόλησης. Εκεί που κερδίζει όμως είναι στην ενότητα του Party. Πρόκειται πραγματικά για ένα άκρως ανταγωνιστικό και διασκεδαστικό κομμάτι του παιχνιδιού. Το οποίο αν έχετε σκοπό να δοκιμάσετε με παρέα θα αποζημιωθείτε απόλυτα. Εν κατακλείδι πρόκειται για ένα ευχάριστο παιχνίδι, οπτικά και ακουστικά, που προσφέρει πρόκληση στο μυαλό και τα αντανακλαστικά.

Δείτε παρακάτω το επίσημο Anouncement Trailer του Big Brain Academy: Brain vs. Brain:

Score: 8/10

8 / 10 - eight out of ten
8/10

Ευχαριστούμε την CD Media για την παραχώρηση του τίτλου

Θετικά

+ Δυνατές ασκήσεις πρόκλησης μυαλού και αντανακλαστικών

+ Ανταγωνιστικό και διασκεδαστικό για την παρέα

+ Ευχάριστο οπτικά και ακουστικά παιχνίδι

Αρνητικά

– Μικρός αριθμός ασκήσεων

– Απουσία online αναμέτρησης σε πραγματικό χρόνο

– Μικρή διάρκεια του Single player χωρίς κίνητρο για περαιτέρω ενασχόληση

Release date: December 03, 2021

Players: up to 4 players

Genre: Party, Puzzle

Publisher: Nintendo

Developer: Nintendo

Game file size: 682 MB

Supported Languages: Japanese, English, French, German, Italian, Spanish, Korean, Dutch, Russian, Chinese

System Tested: Nintendo Switch

Age rating: PEGI 3

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 5300 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *