Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy – Nintendo Switch Review

Η σειρά Atelier του developer Gust, απλώνεται σε πάνω από 40 παιχνίδια μέχρι στιγμής, εκ των οποίων τα 10 έχουν κυκλοφορήσει και στο Nintendo Switch. Μετά την μεγάλη επιτυχία του Atelier Ryza 1, η Gust επιστρέφει με ένα sequel, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη σειρά καθώς δε μας είχε συνηθίσει στο να επιστρέφει μια από τις πρωταγωνίστριες ενός παιχνιδιού σε επόμενη κυκλοφορία. Το Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2021 για την υβριδική κονσόλα της Nintendo μέσω της Koei Tecmo Games.

Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy

ΥΠΟΘΕΣΗ

Τρία χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού, η πρωταγωνίστρια Ryza έχει πλέον φτάσει το επίπεδο του Alchemy σε πολύ υψηλό σημείο. Παράλληλα, η στασιμότητα στη ζωή της την έχει οδηγήσει στο να αναζητά την επόμενη, μεγάλη περιπέτεια. Η εμφάνιση ενός μυστηριώδους μαγικού αντικειμένου, του Dark Egg αλλά και μια πρόσκληση από παλιούς φίλους θα την κάνουν να εγκαταλείψει την ασφάλεια του μικρού νησιού στο οποίο κατοικεί και να ταξιδέψει στην πρωτεύουσα, Ashra-am Baird.

Ryza

Φτάνοντας εκεί, η Ryza θα ανακαλύψει ότι η περιοχή είναι γεμάτη από αρχαία ερείπια ενός παλιού πολιτισμού ξωτικών. Στην περιπλάνηση της θα συναντήσει το μικρό ξωτικό Fii που έχει σχέση τόσο με το μυστήριο Dark Egg όσο και με την ιστορία του χαμένου πολιτισμού.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Το Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy θυμίζει από την αρχή μέχρι το τέλος του, το πρώτο μέρος της σειράς. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο exploration καθώς και στη συλλογή materials για δημιουργήσετε διάφορα αντικείμενα, όπλα, μαγικά φίλτρα, και μέσω του συστήματος Alchemy. Κάθε περιοχή που επισκέπτεστε είναι γεμάτη αντικείμενα, πρώτες ύλες αλλά και πολλά σεντούκια.

Παράλληλα, υπάρχουν διάσπαρτα διάφορα dungeons τα οποία πρέπει να καθαρίσετε από εχθρούς και Bosses ώστε να ενεργοποιήσετε την ανάλογη μαγική πυξίδα του κάθε dungeon. Αφού το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να επισκεφθείτε ξανά το ίδιο dungeon για να ανοίξετε το τελικό path που οδηγεί στην ολοκλήρωση τού και που θα σας παρέχει exploration cards και bonuses αλλά και πόντους που θα χρησιμοποιήσετε για να αναπτύξετε τον χαρακτήρα σας.

Φυσικά, υπάρχουν διάφορες πόλεις και χωριά που θα επισκεφθείτε γεμάτες με εμπόρους για να πουλήσετε ή να αγοράσετε πρώτες ύλες και εξοπλισμό αλλά και αρκετούς NPCs που θα σας δώσουν διάφορα quests.

Battle System

Το κομμάτι της μάχης είναι επίσης πολύ σημαντικό καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το combat system συνδυάζει το παραδοσιακό turn based σύστημα των Ιαπωνικών RPGs με real time στοιχεία. Κατά τη διάρκεια της μάχης κάθε χαρακτήρας σας, μπορεί να επιτεθεί στους αντιπάλους μέχρι τρεις φορές σε κάθε γύρο. Ανάλογα τις επιτυχημένες επιθέσεις του, συγκεντρώνετε Action Points τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για Special Attacks και άλλες ενέργειες.

Μπορείτε να εναλλάσσετε τον χαρακτήρα που χειρίζεστε, ανάμεσα στα διαθέσιμα μέλη της ομάδας σας για να εκμεταλλευτείτε τα special abilities και τα αντικείμενα που έχουν μαζί τους. Υπάρχουν και διάφορα combos που μπορείτε να εκτελέσετε μέσω της συνεργασίας με τους υπόλοιπους χαρακτήρες του party σας.

Γενικότερα, το Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy προσπαθεί να παραμείνει πιστό, σε όλα εκείνα τα gameplay χαρακτηριστικά που συναντήσαμε στο πρώτο μέρος της σειράς εμπλουτίζοντας τα παράλληλα με νέα στοιχεία και βελτιώσεις.

ΓΡΑΦΙΚΑ

Στον οπτικό τομέα, το παιχνίδι ακολουθεί μια anime αισθητική με καλοσχεδιασμένους χαρακτήρες και εχθρούς αλλά και εντυπωσιακά εφέ. Υπάρχουν πολλά cutscene animations κατά τη διάρκεια της μάχης ειδικά όταν εκτελείτε special attacks των χαρακτήρων σας.

Το περιβάλλον είναι πολύ όμορφο με εξαιρετικό σχεδιασμό τόσο στις τοποθεσίες που θα επισκεφθείτε όσο και τα dungeons που θα εξερευνήσετε. Αρνητικό εδώ είναι η αποτύπωση της βροχής και των άλλων φυσικών στοιχείων καθώς αυτά περισσότερο χαλούν την συνολικότερη εικόνα παρά την εμπλουτίζουν.

Γενικότερα, το παιχνίδι χρησιμοποιεί σχεδόν αυτούσια την engine του πρώτου μέρους με μικρές μόνο προσθήκες. Τόσο σε docked mode όσο και σε handheld δεν παρατηρήθηκαν έντονα frame drops ή κολλήματα.

Eξαιρετικό είναι και το soundtrack που συνοδεύει το παιχνίδι καθώς βοηθά στην όλη ανάλαφρη ατμόσφαιρα του τίτλου. Tο ότι όλο το voice acting είναι στα Ιαπωνικά κρατώντας τους original actors, για κάθε χαρακτήρα, αποτελεί ένα ακόμα θετικό στοιχείο του παιχνιδιού.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Το Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy αποτελεί μια πολύ αξιόλογη συνέχει ενός επιτυχημένου τίτλου τόσο για το Switch όσο και για άλλα συστήματα. Φυσικά, το παιχνίδι παραμένει mechanics heavy τόσο στο crafting στοιχείο του όσο και στο σύστημα της μάχης, όπως συμβαίνει στα περισσότερα JRPGs.

H Gust καταφέρνει όλα αυτά τα χρόνια να κρατάει φρέσκια την σειρά των Atelier παιχνιδιών, προσφέροντας πολύ αξιόλογους τίτλους τόσο σε παλαιότερους fan της σειράς όσο και σε νέους gamers που θέλουν να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο του συγκεκριμένου franchise.

Score: 8/10

8 / 10 - eight out of ten
8/10
+Όμορφα γραφικά και καλοσχεδιασμένοι χαρακτήρες
+Βελτιωμένο crafting system
+Εξαιρετικό Soundtrack
-Μέτρια υπόθεση με πολλά cliché
-Πολύπλοκο skill tree

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *