Asterix & Obelix: Slap them All – Switch Review

Asterix & Obelix: Slap them All!

Είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες!

Αν αρέσει κάτι στον Αστερίξ και στον Οβελίξ όσο η κατανάλωση αγριογούρουνων, αυτό είναι σίγουρα το γενναιόδωρο ξυλοφόρτωμα στους Ρωμαίους. Το παιχνίδι κάνει αυτό που λέει ο τίτλος του; Πάμε να δούμε παρακάτω αν αξίζει να αφιερώσετε χρόνο στο Asterix & Obelix: Slap them all! για το Nintendo Switch.

Υπόθεση

Το παιχνίδι αποτελείται από 6 chapters – ιστορίες βασισμένες στα κλασικά εικονογραφημένα κείμενα των Ρενέ Γκοσινί και Αλμπέρ Ουντερζό. Η κάθε ιστορία δεν διαρκεί παραπάνω από 1 ώρα. Ωστόσο όταν τερματιστούν όλες, ανοίγει η επιλογή του free play mode. Όπου μπορείτε να παίξετε ξανά οποιαδήποτε ιστορία ή πίστα εσείς θελήσετε.

Let’s fly

Gameplay

Το gameplay του υπάγεται στην κατηγορία των 2D beat em up παιχνιδιών, σαφώς επηρεασμένο από την κλασική σειρά παιχνιδιών Streets of Rage. Υπάρχει η δυνατότητα του single player και του coop. Η επιλογή του coop είναι πιο διασκεδαστική και αναγκαία. Ειδικά αν επιλέξετε κάποιο υψηλό επίπεδο δυσκολίας από τα 4 που υπάρχουν. Οι κινήσεις των χαρακτήρων είναι απλές και συνάμα τόσο ξεκαρδιστικές. Πιστά αποτυπωμένες και με σεβασμό στα αυθεντικά κόμικς. Ειδικά με αυτές του Οβελίξ δεν σταματήσαμε στιγμή να γελάμε.

Obelix slapping

Δύο αρνητικά σημεία του παιχνιδιού είναι η απουσία upgrades στους χαρακτήρες και η επανάληψη των εχθρών που αντιμετωπίζεις. Επίσης δεν υπάρχουν checkpoints παρά μόνο όταν τελειώσει η πίστα. Αυτό έχει ως συνέπεια να ξεκινάς από την αρχή, ακόμα και όταν χάσει ο ένας εκ των δύο χαρακτήρων του coop. Τα bosses είναι ικανοποιητικά. Αφού μαζί με αυτά καλείσαι να αντιμετωπίσεις και τους υπόλοιπους εχθρούς της πίστας ξανά. Τέλος, τα mini games που έχει ενδιάμεσα από τα κεφάλαια σπάνε την μονοτονία. Αλλά δεν αρκούν ώστε να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.

Γραφικά

Τα γραφικά αποτελούν το δυνατό χαρτί του παιχνιδιού. Αφού είναι όλα ζωγραφισμένα στο χέρι και πιστά στα κλασικά κόμικς. Δεν ήταν λίγες οι φορές που το βλέμμα μας ξέφυγε σε αυτό το εξαιρετικό καμβά χρωμάτων και σχεδίων. Όπως στα κόμικς που διαβάζαμε όταν είμαστε μικροί. Τα voice overs είναι απλά, με τις ατάκες του Asterix & Obelix να επαναλαμβάνονται ανάλογα με τις κινήσεις που χρησιμοποιούν στο παιχνίδι. Οι διάλογοι που θα συναντήσετε στα chapters ακολουθούν και αυτοί πιστά τα κείμενα του Γκοσινί με κάποιες πινελιές αφήγησης να κάνουν το πέρασμα τους.

Coop

Σύνοψη

To Asterix & Obelix: Slap them all! απευθύνεται κυρίως στους μικρούς μας φίλους που θέλουν να ασχοληθούν με την beat em up κατηγορία παιχνιδιών χωρίς να τους απασχολήσει καθόλου ο χειρισμός ή το επίπεδο δυσκολίας. θα το διασκεδάσουν καλύτερα αν παίξουν μαζί με έναν φίλο τους. Από την άλλη, το κόστος του παιχνιδιού δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση το απλό και επαναλαμβανόμενο gameplay που περιέχεται. Ίσως θα ήταν προτιμότερο να περιμένετε κάποια μελλοντική προσφορά. Εάν γενικά είστε φαν αυτών των τρελών Gaulois, τότε δεν πρέπει να λείψει από την συλλογή σας.

Απολαύστε το επίσημο Launch Trailer του παιχνιδιού:

θετικά

+ Πανέμορφα γραφικά

+ Ξεκαρδιστικές κινήσεις των χαρακτήρων

+ Απολαυστικό coop

Αρνητικά

– Απλό και επαναλαμβανόμενο gameplay

– Απουσία upgrades των χαρακτήρων

– Μικρή διάρκεια παιχνιδιού

Score: 7/10

 • Developed by: Mr. Nutz Studio
 • Release date: 2 December 2021
 • Platforms: PS4/5, Xbox X/S, Nintendo Switch, PC/Mac
 • Type of game: Beat‘em up
 • Languages:
  • Audio : English, French and German
  • Text : English, French, Italian, German and Spanish
 • Number of player: 1 – 2 local
 • Age rating: PEGI 7
 • Download size: 2.4 GB

Ευχαριστούμε την Microids για την παραχώρηση του τίτλου

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 5300 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *