Tuesday, April 30, 2024
Reviews

Raji: An Ancient Epic – Nintendo Switch Review

Ινδικές και Ινδονησιακές θεότητες, δαίμονες και στην μέση η Raji. Θα καταφέρει να σώσει τον μικρό της αδερφό;

Raji: An Ancient Epic

Το παιχνίδι ξεκίνησε ως μία αποτυχημένη καμπάνια του kickstarter το 2017, και επέστρεψε τώρα στο switch ως ένα time exclusive. Βασίζεται στην Ινδουιστική και Ινδονησιακή μυθολογία κάτι που δεν είναι πρωτόγνωρο ως θέμα σε βιντεοπαιχνίδι. Παρά την πλούσια μυθολογία, τα περισσότερα δεν την εξερευνούν σε βάθος. Εκεί είναι που κάνει την έκπληξη ο συγκεκριμένος τίτλος.

Η ιστορία μέσα από την μυθολογία

Η ιστορία επικεντρώνεται στην Raji, μία ακροβάτης του τσίρκου, που προσπαθεί να σώσει τον αδερφό της, τον Golu. Ο Golu απήχθει από δαίμονες με εντολή του Άρχοντα Mahabalasura. Η θεότητα Durga βλέπει το δράμα την Raji και αποφασίζει να την βοηθήσει. Ενώνει τις δυνάμεις του με τον Vishnu και της δίνει τα κατάλληλα εφόδια.

Η πρωταγωνίστρια λαμβάνει από τον Durga το Trishul του, για να πολεμήσει τους δαίμονες. Το Trishul είναι μία τρίαινα που μέσω αναβαθμίσεων μπορεί να χρησιμοποιεί το στοιχείο του ηλεκτρισμού (Durga) ή της φωτιάς (Vishnu). Αργότερα γίνονται διαθέσιμα ο Vishnu σε βοηθάει με τα Sharanga και Nandaka – Srivatsa. Το πρώτο είναι το Ουράνιο τόξο του, ενώ τα άλλα δύο το σπαθί και η ασπίδα του.

Raji skill tree

Η μάχη για την οικογένεια

Οι μάχες είναι ένα συχνό κομμάτι του παιχνιδιού. Προσωπικά μου θυμίζει λιγάκι το Prince of Persia. Μπορείς και περπατήσεις στον τοίχο ή να στροβιλίζεσαι στις κολώνες και να εξαπολύσεις επιθέσεις σε μια ολόκληρη περιοχή.

Κάθε δαίμονας έχει το δικό του μοτίβο και θα πρέπει η προσέγγιση να προσαρμοστεί ανάλογα. Όσο αποδυναμώνεις τους εχθρούς η Raji μπορεί να χρησιμοποιήσει μια ειδική κίνηση για να τους αποτελειώσει. Η κίνηση αυτή αποκαθιστά μέρος της ζωής της.

Δομή

Η διαδρομή σου είναι γραμμική. Εκτός από τις μάχες το παιχνίδι περιλαμβάνει και γρίφους. Υπάρχουν γρίφοι που απλά περιστρέφεις τα κομμάτια προκειμένου να ολοκληρώσεις την εικόνα. Όταν το καταφέρεις σου δείχνει ιστορίες από το παρελθόν ή από το μέλλον της πρωταγωνίστριας και του αδερφού της. Υπάρχουν και σημεία που δοκιμάζει τις ακροβατικές ικανότητες της και ενίοτε την υπομονή μας. Η κάμερα δεν περιστρέφεται και είναι εύκολο να χάσεις το σημείο που θέλεις.

raji puzzle

Το παιχνίδι διαρκεί περίπου 3-5 ώρες αλλά η αφήγηση της ιστορίας είναι τόσο καλή που δεν το μετανιώνεις. Είχε κάποια μικρά τεχνικά θέματα αλλά τίποτα το αποκαρδιωτικό. Αφιερώστε του ένα χαλαρό απόγευμα και απολαύστε το.

+ Υπέροχη αφήγηση
+ Ενδιαφέρουσες μάχες

+ Θέμα που δεν συναντάμε τακτικά

 Framedrops

Διάρκεια

  Κάμερα

7 / 10 - seven out of ten
  • Tested on: Nintendo Switch
  • Developer/ Publisher :   Super.com
  • PEGI Rating: 7
  • Available for: Nintendo Switch, PC, PS4, Xbox
  • Release date : 18/08/2020
  • Genre: Adventure, Indie, Puzzle, Action
  • Game file size: 6.0 GB
  • Players: 1 player

Ευχαριστούμε την super για την παραχώρηση του κωδικού

Μπορείτε να διαβάσετε για ένα ακόμα indie που κυκλοφόρησε πρόσφατα, το Chinese Parents.

Νίκος "Olak" Κορμπέτης

Παράξενη η επαφή μου με τα παιχνίδια. Ερωτεύομαι εύκολα μαζί τους, τα τερματίζω δύσκολα. Τελικά, προσφάτως, κατάλαβα οτι πάντα ήμουν νιντεντάκιας και λάτρης των φορητών κονσολών. Το Switch και η υπέροχη κοινότητα του με έκανε να ξαναερωτευτώ το gaming. Μου λείπει το original Game Boy μου, θέλω να ξαναπαίξω όλα τα GBA παιχνίδια. Τα πρώτα μου λεφτά πήγαν σε κασέτα της Nintendo και συγκεκριμένα στο πρώτο Pokemon παιχνίδι που κυκλοφόρησε (την κόκκινη) και αυτός ο πρώτος έρωτας δεν ξεχνιέται

Αφήστε ένα σχόλιο!