Wednesday, October 16, 2024
Άρθρα

Music Corner: Tal Tal Heights

Διακόπτουμε το σερί με μουσική του η αγαπημένου υδραυλικού, καθώς νέο Zelda ανακοινώθηκε, και πλέον είναι κοντά στο release του. Πρόκειται για το The Legend of Zelda: The echoes of Wisdom, όπου για πρώτη φορά ο παίχτης θα χρησιμοποιεί τη Zelda. Τα γραφικά και η ιδέα είναι όλα πάνω στο TheThe Legend of Zelda: Link’s Awakening που κυκλοφόρησε το 2019 remake του original παιχνιδιού του 1993 στο gameboy. Για αυτό μας δίνεται η ευκαιρία να θυμηθούμε μουσικές από το παιχνίδι, πέρα από το The ballad of the Wind Fish που ήταν από τα πρώτα music corner, θα σας γράψω για το Tal Tal heights.

The Legend of Zelda: Link’s Awakening – GB version
The Legend of Zelda: Link’s Awakening – Switch Version


Το Tal Tal Heights theme είναι μια δυναμική και ιδιαίτερη μελωδία. Είναι διασκευή του orignal theme παρακινόντας τον Link να πάρει κουράγιο (κι άλλο) για να ξεκινήσει την περιπέτεια του. Θα μπορούσε να συνοδευτεί με δραστηριότητες όπως χαλαρό gaming, δημιουργίες, hama beads μέχρι και χαλάρωση, αλλά προπάντων όμορφες αναμνήσεις.

Link and Marin in Beads

Κάποιες πληροφορίες για το The Legend of Zelda: Link’s Awakening  

Το The Legend of Zelda: Link’s Awakening είναι ένα παιχνίδι δράσης-περιπέτειας του 1993 που αναπτύχθηκε και δημοσιεύτηκε από τη Nintendo για το Game Boy. Είναι η πρώτη φορά που η σειρά The Legend of Zelda που κυκλοφορεί σε φορητή κονσόλα. Το Link’s Awakening είναι ένα από τα λίγα παιχνίδια Zelda που δεν λαμβάνουν χώρα στη χώρα του Hyrule και δεν περιλαμβάνει την Πριγκίπισσα Zelda, τον Ganon ή το Triforce. Αντ ‘αυτού, ο πρωταγωνιστής Link ξεκινά το παιχνίδι απομονωμένος στο νησί Koholint, ένα μέρος που φυλάσσεται από μια θεότητα που μοιάζει με φάλαινα που ονομάζεται Wind Fish. Αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Link, ο παίκτης πολεμά τέρατα και λύνει γρίφους ενώ ψάχνει για οκτώ μουσικά όργανα που θα ξυπνήσουν τον κοιμισμένο Wind Fish και θα του επιτρέψουν να δραπετεύσει από το νησί.

Links’s awakening intro – Switch version

Η ανάπτυξη ξεκίνησε ως μια προσπάθεια μεταφοράς του παιχνιδιού Super Nintendo Entertainment System A Link to the Past στο Game Boy, που αναπτύχθηκε μετά τις ώρες λειτουργίας από το προσωπικό της Nintendo. Αναπτύχθηκε σε ένα πρωτότυπο έργο υπό τη διεύθυνση του Takashi Tezuka, με ιστορία και σενάριο που δημιουργήθηκε από τους Yoshiaki Koizumi και Kensuke Tanabe. Η πλειοψηφία της ομάδας που ανέπτυξε το Α Link to the Past συγκεντρώθηκε ξανά για το Link’s Awakening και ο Tezuka ήθελε ο κόσμος του παιχνιδιού να μοιάζει με την τηλεοπτική σειρά Twin Peaks. Μετά από μια περίοδο ανάπτυξης ενάμιση έτους, το Link’s Awakening κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία τον Ιούνιο του 1993 και παγκοσμίως αργότερα μέσα στο έτος.

Το Link’s Awakening ήταν κριτικά και εμπορικά επιτυχημένο. Οι κριτικοί επαίνεσαν το βάθος και τον αριθμό των χαρακτηριστικών του παιχνιδιού. Τα παράπονα επικεντρώθηκαν στο σύστημα ελέγχου και στα μονόχρωμα γραφικά. Μια ενημερωμένη επανέκδοση, The Legend of Zelda: Link’s Awakening DX, κυκλοφόρησε για το Game Boy Color το 1998 με έγχρωμα γραφικά, συμβατότητα με τον εκτυπωτή Game Boy και ένα αποκλειστικό χρωματικό μπουντρούμι. Το παιχνίδι έχει πουλήσει τέσσερα εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως και έχει εμφανιστεί σε λίστες πολλών εκδόσεων παιχνιδιών με τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών. Ένα remake υψηλής ευκρίνειας που αναπτύχθηκε από τον Grezzo για το Nintendo Switch κυκλοφόρησε παγκοσμίως το 2019.

Η Marin βρίσκει και σώζει τον Link που ξεβράστηκε

Και 2 πράγματα για την περιοχή Tal Tal Heights

Η περιοχή Tal Tal Heights (ύψη Ταλ Ταλ) βρίσκεται νότια της οροσειράς Τal Tal. Συνορεύει επίσης με το Goponga Swamp στα δυτικά και την Tabahl Wasteland, το Kanalet Castle και το Rapids Ride στα νότια. Οι Moblin και οι Tektites είναι οι κυρίαρχοι εχθροί σε αυτήν την περιοχή, αν και εμφανίζονται επίσης Like Likes και Octorok. Η περιοχή χωρίζεται σε μια δυτική περιοχή, η οποία είναι ξηρή, και την ανατολική περιοχή, η οποία φιλοξενεί έναν εκτεταμένο ποταμό. Οι δύο περιοχές συνδέονται με έναν στενό ισθμό που μπλοκάρεται από έναν ογκόλιθο.

Το Eastern Tal Tal Heights φιλοξενεί το τέταρτο Dungeon, το Angler’s Tunnel, το οποίο βρίσκεται πίσω από έναν καταρράκτη στη δυτική περιοχή της περιοχής. Επειδή τα Flippers βρίσκονται στο ίδιο το Dungeon, δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτά αρχικά από τα Tal Tal Heights και απαιτείται ο Link να πηδήξει από έναν βράχο στην οροσειρά Tal Tal. Υπάρχουν δύο πλημμυρισμένες σπηλιές κοντά στη σήραγγα του ψαρά, μία από τις οποίες φιλοξενεί τον Manbo, ο οποίος διδάσκει το Mambo του στον Link. Το άλλο έχει ένα Piece of Heart κάτω από το νερό και μπορεί επίσης να προσεγγιστεί πέφτοντας από μια τρύπα στην οροσειρά Tal Tal. Το πολύ ανατολικό τμήμα του Tal Tal Heights περιέχει ένα νησί που είναι το σημείο εκκίνησης για το Rapids Ride. Μια σπηλιά συνδέει αυτό το νησί με το τέλος του Ride in Face Shrine. Αυτή η περιοχή περιέχει επίσης μια τρύπα στημονιού.

Ο Link διασχίζει την περιοχή Tal Tal Heihts όπου και παίζει το theme του music corner

Εδώ θα θυμηθείτε και θα συγκινηθείτε με τον original 8-bit ήχο του παιχνιδιού:

Αλλά και την πιο σύγχρονη και πιο πληθωρική έκδοση από το Link’s Awakening στο Switch:

Sheet Music

O Συνθέτης για το Tal Tal Heights δεν είναι άλλος από τους Kazumi Totaka, Minako Hamano, and Kozue Ishikawa.

To sheet για την αναπαραγωγή του τραγουδιού μπορούμε να το βρούμε από το ninsheetmusic εδώ.

Ο Link επιτέλους συναντά το Wind FIsh

Προτάσεις και διασκευές από το Music Corner

Και στο αγαπημένο σημείο του Music Corner, αυτό που σας προτείνει διασκευές από το Theme του Tal Tal Heights. Θα τα βρείτε όλα παρακάτω:

  1. Ξεκινάμε με γλυκιά και παιχνιδιάρικη διασκευή με ότι πιο σπάνιο υπάρχει σε Zelda όργανο. Μία Ocarina:

  1. Συνεχίζουμε με διασκευή με πιάνο:

  1. Έκδοση ορχηστρική:

  1. Metal διασκευή από το κανάλι GaMetal:

  1. Και δεύτερη ακόμα πιο δυναμική και πιο γρήγορη Metal διασκευή από τον Family Jules:
  1. Εκτέλεση με κλασική κιθάρα:
To final boss από το Link’s awakening
  1. Eκτέλεση με Accordion από τον Mister Jackson Parodi:
  1. Σινεματική έκδοση από τους Melody Geeks:
  1. Μία mix εκτέλεση με πιάνο ακορντεόν και άλλα όργανα:
  1. Μία εκτέλεση συνδυασμός εγχόρδων και πνευστών.
  1. Δε θα μπορούσε να λείπει μία Lo-Fi εκτέλεση. Από το κανάλι Gamechops αυτή τη φορά:
  1. Και θα κλείσουμε με Marimba από ένα βίντεο που είναι στο youtube εδώ και 14 χρόνια.

Keep gaming και καλή ακρόαση!

O Link και η Marin στην πιο τρυφερή σκηνή του παιχνιδιού

Πηγές:

The Legend of Zelda: Link’s Awakening- Wikipedia

Tal Tal Heights – Zelda Fandom

Στο προηγούμενο Music Corner είχαμε ασχοληθεί με το “Music Corner Collections: Poke & Sleep“.

Αφήστε μας το σχόλιο σας αν σας άρεσε το άρθρο. Και αφήστε σχόλιο για πιο τραγούδι θα θέλατε να σας γράψουμε στο μέλλον.

Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 7100 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Στάμος Σπανομάρκος

Mario Pokemon και Zelda. To τρίπτυχο της επιτυχίας, εξαιτίας του οποίου ποτέ δεν άλλαξα τη Nintendo με εξαίρεση το πρώτο psp. Το gamecube είναι η πρώτη nintendo κονσόλα που αγόρασα και από εκεί και μετά έχω πάρει κάθε main φορητή και σταθερή κονσόλα. Pokemon Red & Emerald, The Legend of Zelda: Minish Cap & Breath of the wild, Mario land 2 & Mario Sunshine είναι οι αγαπημένοι τίτλοι από τα franchise. Το Song of Storms & το Kass theme ήταν οι αφορμές για να ξεκινήσω μαθήματα μουσικής. Μου αρέσει και να σχεδιάζω χαρακτήρες της Nintendo στο χαρτί.

Αφήστε ένα σχόλιο!