8BitDo N30 Mouse Review

Όταν χάζευα το Internet και είδα αυτό το ποντίκι, ήξερα ότι έπρεπε να το αποκτήσω. Πρωτότυπος σχεδιασμός, με μια μεγάλη δόση Nintendo και νοσταλγίας από τα παιδικά μου χρόνια, τότε που σαν ανέμελο παιδί έλιωνα το Castlevania για ένα ολόκληρο καλοκαίρι στο NES του θείου.
Από την ώρα που έφτασε στα χέρια μου ήξερα ότι πρέπει να γίνει παρουσίαση στο Nintenders.

Εμφάνιση:
Οπτικά το 8BitDo Ν30 mouse παίρνει ΑΡΙΣΤΑ. Πανέμορφος σχεδιασμός, στα χρώματα του αυθεντικού χειριστηρίου NES. Ειδικά η αντιγραφή των Α και Β κουμπιών για δεξί και αριστερό κλικ αλλά και το Dpad στα πλάγια έχουν πάει τον σχεδιασμό σε άλλο επίπεδο.

Μακάρι η 8BitDo να αποφασίσει και να βγάλει και άλλα mouse βασισμένα σε SNES, N64…. ή ακόμα και εξέλιξη του ίδιου με προσθήκη περισσότερων κουμπιών και δυνατοτήτων.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
Προφανώς, διαθέτει δυο κουμπιά για αριστερό και δεξί κλικ, στο Dpad έχουν ενσωματωθεί οι δυνατότητες page up, page down, forward και upward και είναι συμβατό με Windows και macOS, με την βοήθεια του usb συνδέεται με τον υπολογιστή μας ασύρματα στα 2,4GHz.
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που αξίζει την προσοχή μας είναι η επιφάνεια αφής που βρίσκεται ανάμεσα στα δυο κόκκινα κουμπια. Η επιφάνεια αυτή εξομοιώνει τις κινήσεις της κλασσικής ροδέλας, που είναι πλέον απαραίτητη σε όλους μας για ατελείωτο scrolling, χωρίς όμως να χαλάει την αισθητική του N30 mouse. Προσοχή η επιφάνεια αφής διαθέτει μόνο την κύλιση πάνω και κάτω και όχι το πάτημα προς τα μέσα.

To βάρος του είναι μόλις 71γρ με διαστάσεις 110*56*35χιλ και δουλεύει ασύρματα στα 2,4GHz με έναν οπτικό αισθητήρα στα 1000Dpi, όλα αυτά τροφοδοτούνται με την βοήθεια μιας AA μπαταρίας 1,5V με αυτονομία σύμφωνα με την 8BitDo για περίπου 100-120 ώρες.

Ομορφιά VS Πρακτικότητας:
Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα… Προφανώς, το N30 δεν είναι ένα gaming mouse. Η 8BitDo δεν έχει προσθέσει ούτε επιλογή για προσαρμογή των πλήκτρων στα προσωπικά μας γούστα, ούτε macros ούτε επιλογή Dpi. Είναι όμως το N30 αρκετά εύχρηστο έστω και για ένα απλό mouse;

Τα κουμπιά για δεξί και αριστερό κλικ είναι αρκετά μικρά και θέλουν μια σχετική πίεση για να πατηθούν, μπορεί να μην ακούγετε τρομακτικό, αλλά αν χρειάζεται να κρατάτε πατημένο αριστερό κλικ για να μαρκάρετε κάτι, σε συνδυασμό με τις γωνίες 90 μοιρών στον σχεδιασμό του ποντικιού, το χέρι σας θα κουραστεί γρήγορα.
H απόκριση της κίνησης στον κέρσορα είναι άριστη για ένα ποντίκι γενικής χρήσης, το Dpad από την άλλη θα αναγκάσει τον αντίχειρα σας να τραβηχτεί αρκετά πίσω για να πατήσει τα κατάλληλα πλήκτρα. Το touch scroll είναι μια τίμια προσθήκη αν και παρατήρησα μερικές φορές να μην είναι απολύτως ακριβής οι κινήσεις του, τέλος η σύνδεση με τον usb δέκτη στα 2,4GHz είναι απροβλημάτιστη.

Με λίγα λόγια:
Το N30 σίγουρα είναι το πιο όμορφο ποντίκι που έχει περάσει από τα χέρια μου. Πιστεύω ότι για τα 25€ περίπου, που κοστίζει στην Ελληνική αγορά, δε θα έπρεπε να λείπει από το ράφι κανενός Nintendo Fan. Το ποντίκι αυτό είναι φτιαγμένο για να το χαζεύεις πάνω στο γραφείο σου και να αναπολείς τα παιδικά σου χρόνια, ξέρεις εκείνες τις στιγμές που το μυαλό ξεφεύγει από την καθημερινότητα και το άγχος. Για βασικό ποντίκι χρήσης όμως δε θα το πρότεινα, εκτός εάν μιλάμε μόνο για βασική χρήση internet, social media, mail κανένα κείμενο και όχι για πάνω από δύο ώρες τη φορά.

Στα θετικά:
+ Εμφάνιση με έντονο αίσθημα νοσταλγίας.
+ Χαμηλή τιμή.

Στα αρνητικά:
– Έλλειψη εργονομίας.
– Μερικές φορές δεν ήταν ακριβές οι κινήσεις του scroll.

Βαθμολογία:

Η βαθμολογία είναι σαν κύριο ποντίκι, για καθημερινή και μόνο χρήση και όχι για gaming.
Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν είναι ένα πανέμορφο κομμάτι για τη συλλογή μας.

Ευχαριστούμε το Market24.gr για την παραχώρηση του N30 mouse

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *