Friday, March 29, 2024
Νέα

Στο Metacritic θα μπορείτε να προσθέτετε βαθμολογία μόνο αν περάσουν 36 ώρες από την κυκλοφορία του παιχνιδιού

Το Metacritic αλλάζει πλέον τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν οι χρήστες να προσθέτουν ένα mini review μαζί με τη βαθμολογία τους. Πλέον, το user score θα είναι διαθέσιμο μόνον εάν περάσουν 36 ώρες από την κυκλοφορία του παιχνιδιού, για να έχουν χρόνο οι χρήστες να παίξουν το παιχνίδι.

Ένας εκπρόσωπος του Metacritic είπε χαρακτηριστικά στο Gamespot:

“We recently implemented the 36 hour waiting period for all user reviews in our games section to ensure our gamers have time to play these games before writing their reviews. This new waiting period for user reviews has been rolled out across Metacritic’s Games section and was based on data-driven research and with the input of critics and industry experts.”

Αυτή η μέθοδος έχει ήδη εφαρμοστεί στο Metacritic και ισχύει ο περιορισμός για τις νέες κυκλοφορίες Ghost of Tsushima και Paper Mario: The Origami King.

Η ίδια στρατηγική έχει ακολουθηθεί και από άλλα sites όπως το Steam, το οποίο είδε πτώση του user score των Borderlands 1 και 2, αμέσως μετά την ανακοίνωση της 2K για αποκλειστικότητα του Borderlands 3 στο Epic Store.

Αφορμή για αυτή την αλλαγή τακτικής από το Metacritic ήταν ίσως η χαμηλή βαθμολογία του The Last of Us Part II σε σχέση με τη βαθμολογία των επίσημων reviews.

Παραδεχόμαστε ότι είναι μία αρκετά καλή κίνηση από το Metacritic, η οποία όμως έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό.

Πηγή 1, Πηγή 2

Αφήστε ένα σχόλιο!