Saturday, April 20, 2024
Guides

Guide: Πώς να εξαργυρώσετε τα Gold Point σας για μεγαλύτερες εκπτώσεις στο eShop

Σε αυτόν τον οδηγό θα εξηγήσουμε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από το My Nintendo Rewards Programme, ή στα ελληνικά, το πρόγραμμα εξαργύρωσης πόντων που προσφέρει η Nintendo, ώστε να πετύχετε επιπλέον έκπτωση στις αγορές σας από το Nintendo eShop.

Ποιο είναι το πρόγραμμα ανταμοιβής πόντων της Nintendo;

To My Nintendo Rewards Programme προσφέρει δύο είδη πόντων, τους Platinum και τους Gold.

Οι Platinum πόντοι είναι είτε αποκλειστικοί για το εκάστοτε παιχνίδι, είτε γενικοί για υπηρεσίες της Nintendo. Αποκτώνται αντίστοιχα, παίζοντας τα mobile παιχνίδια της εταιρίας, ή μπαίνοντας στη σελίδα του My Nintendo και εκτελώντας συγκεκριμένα tasks που μπορείτε να βρείτε εδώ. Οι ανταμοιβές είναι συνήθως wallpapers ή αντικείμενα για αυτά τα παιχνίδια ενώ υπάρχουν και μικρές εκπτώσεις για κάποιους τίτλους του Nintendo 3DS.

Οι Gold πόντοι, που είναι και οι πιο επωφελείς, συλλέγονται μέσω της αγοράς παιχνιδιών, προσφέρουν εκπτώσεις στις αγορές του Nintendo eShop και με αυτούς θα ασχοληθούμε σε αυτόν τον οδηγό.

Πώς συλλέγονται τα Gold Points και πόσο αξίζουν;

Με κάθε φυσικό αντίτυπο παιχνιδιού μπορούμε να λάβουμε το 1% της αξίας αγοράς του σε Gold Points. H αξία του τίτλου μετράται σε cents του Ευρώ. Αν δηλαδή για παράδειγμα αγοράσουμε έναν τίτλο ο οποίος κοστίζει 50 € = 5.000 cents, μπορούμε να λάβουμε 5.000 x 1 / 100 = 50 Gold Points.

(Σημείωση: Ως τιμή φυσικού τίτλου υπολογίζεται αυτή που είναι καταγεγραμμένη σαν αρχική τιμή στο Nintendo eShop. Αν π.χ. αγοράσουμε ένα παιχνίδι για 25 €, ενώ η αρχική τιμή του στο eShop είναι 70 €, τότε θα λάβουμε 70 Gold Points).

Με κάθε ψηφιακό αντίτυπο παιχνιδιού μπορούμε να λάβουμε το 5% της αξίας αγοράς του σε Gold Points, οπότε η αγορά από το Nintendo eShop ενδέχεται να συμφέρει περισσότερο. Στο παραπάνω παράδειγμα με το παιχνίδι των 50 €, θα κερδίζαμε 5.000 x 5 / 100 = 250 Gold Points.

(Σημείωση: Ως τιμή ψηφιακού τίτλου υπολογίζεται αυτή που υφίσταται στο eShop τη στιγμή της αγοράς. Αν ένας π.χ. τίτλος από αρχική τιμή 50 €, πωλείται σε έκπτωση στα 20 €, εμείς θα λάβουμε 2.000 x 5 / 100 = 100 Gold Points).

Κάθε Gold Point που έχουμε αντιστοιχεί σε έκπτωση 1 cent του Ευρώ στην επόμενη αγορά μας από το Nintendo eShop, εφόσον επιλέξουμε να το εξαργυρώσουμε. Με 150 Gold Points π.χ. λαμβάνουμε έκπτωση 1,5 €. 

Σημαντική σημείωση: Τα Gold Points ισχύουν για ένα έτος από τη στιγμή που έχουν καταχωρηθεί στο Nintendo Account μας. Μπορούμε να συλλέξουμε Gold Points από πολλά παιχνίδια και να τα εξαργυρώσουμε όλα μαζί ή όσα θέλουμε σε κάθε αγορά. Μπορούμε να καταχωρήσουμε Gold Points μέσα σε 2 χρόνια από την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του εκάστοτε παιχνιδιού. 

Στα ψηφιακά αντίτυπα οι πόντοι μας περνούν αυτόματα στο Nintendo Account μας κατά την αγορά. 

Στα φυσικά αντίτυπα, προκειμένου να περάσουμε τους πόντους στο λογαριασμό μας, πρέπει να ακολουθήσουμε μια απλή διαδικασία που θα περιγράψουμε παρακάτω.

Διαδικασία καταχώρησης Gold Points στο Nintendo Account μας

(Σημείωση: Αγνοείστε τα βήματα 1 και 2 και πηγαίνετε στο βήμα 3 όσοι έχετε Nintendo Account και χρησιμοποιείτε ήδη το Nintendo eShop).

1. Δημιουργούμε Nintendo Account.
To Nintendo Account μας επιτρέπει την πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες της Nintendo, συμπεριλαμβανομένου του eShop. Για να το δημιουργήσετε πηγαίνετε εδώ. Μπορείτε να εισάγετε το email σας ή να χρησιμοποιήσετε τους υπάρχοντες λογαριασμούς σας σε Google, Facebook και Twitter.

2. Συνδέουμε το Nintendo Account με το Nintendo Switch μας.
Στο μενού ρυθμίσεων του Nintendo Switch, πηγαίνουμε στο User. Eπιλέγουμε τον λογαριασμό χρήστη που θέλουμε, Link to a Nintendo Account και τέλος Sign in εισάγoντας τα στοιχεία του λογαριασμού που δημιουργήσαμε στο βήμα 1. Επιλέγουμε Link και πλέον έχουμε συνδέσει το Nintendo Account με τον λογαριασμό του χρήστη της κονσόλας.

3. Εισάγουμε το Game Card του παιχνιδιού στο Nintendo Switch. 

4. Επιλέγουμε απλώς (χωρίς να εκκινήσουμε το παιχνίδι) το πρώτο κουτάκι από αριστερά που αντιστοιχεί στο παιχνίδι που εισάγαμε και στη συνέχεια πατάμε το κουμπί + στο δεξί Joy-Con. 

5. Στο μενού που εμφανίστηκε επιλέγουμε το My Nintendo Rewards Programme και έπειτα Earn Points (game card version only).

6. Αφού επιλέξουμε τον λογαριασμό χρήστη στον οποίο έχουμε συνδέσει το Nintendo Account μας, πατάμε το Earn Points for this Software.

Οι πόντοι μας πλέον έχουν καταχωρηθεί στο λογαριασμό μας και είναι έτοιμοι προς εξαργύρωση στο Nintendo eShop.

Διαδικασία εξαργύρωσης Gold Points στο Nintendo eShop

Αν θελήσουμε να εξαργυρώσουμε του πόντους που έχουμε συλλέξει, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.

1. Μπαίνουμε στο Nintendo eShop και προχωράμε στη διαδικασία αγοράς του παιχνιδιού που επιθυμούμε.

2. Επιλέγουμε Use points for a discount.

3. Εισάγουμε το ποσό των πόντων που θέλουμε να εξαργυρώσουμε (αν δεν επιθυμούμε όλους). Παρατηρούμε ότι το eShop μας ενημερώνει για το ποσό που θα λάβουμε αν προχωρήσουμε στην εξαργύρωση σε Ευρώ.

4. Επιλέγουμε τρόπο πληρωμής για το υπολειπόμενο ποσό μετά την εξαργύρωση των Gold Points.

Pro Tip: Τα Gold Points συμφέρει πολύ να εξαργυρώνονται σε περιόδους εκπτώσεων. Σε συνδυασμό με την κανονική έκπτωση, μπορείτε να κερδίσετε λίγα παραπάνω χρήματα, ή ακόμη και να αποκτίσετε κάποιο παιχνίδι εντελώς δωρεάν.

One thought on “Guide: Πώς να εξαργυρώσετε τα Gold Point σας για μεγαλύτερες εκπτώσεις στο eShop

Αφήστε ένα σχόλιο!