Friday, March 29, 2024
Νέα

Η Gamevice συνεχίζει τον πόλεμο με τη Nintendo για την πατέντα του Switch

Δίχως τέλος φαίνεται πως εξελίσσεται η διαμάχη της Gamevice με την Nintendo για την πατέντα του Switch, η οποία ξεκίνησε το 2017, με τη μήνυση της πρώτης στην εταιρία του Κιότο.

Στις αρχές Μαρτίου, η Gamevice, κατασκευάστρια εταιρία αποσπώμενων χειριστηρίων για κινητά και tablet, έχασε στη μακροχρόνια διένεξη που είχε ξεκινήσει με τη Nintendo. Τότε, το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Η.Π.Α. αποφάνθηκε υπέρ της Nintendo και στις 19 υποθέσεις παραβίασης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που υπέβαλλε η Gamevice.

Η εταιρία, ωστόσο, δεν παραιτήθηκε και αποφάσισε να ασκήσει έφεση στην απόφαση, υποβάλλοντας και νέα μήνυση για μία άλλη πατέντα. Επιπλέον, επέλεξε να απευθυνθεί στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των Η.Π.Α., η οποία και αποφάσισε να ξεκινήσει ακροαματική διαδικασία, κάτι που θεωρείται πολύ ασυνήθιστο (μετά από απόφαση του Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων), ωστόσο υποδηλώνει ότι η Επιτροπή διαθέτει στοιχεία που καθιστούν την υπόθεση άξια διερεύνησης. Η εταιρία αξιώνει την ολική παύση της εισαγωγής του Nintendo Switch στις Η.Π.Α.

Η διαμάχη ξεκίνησε 2,5 χρόνια πρίν, το 2017, οπότε η Gamevice υπέβαλε μήνυση στη Nintendo, ισχυριζόμενη ότι το Switch έμοιαζε υπερβολικά με το δικό της tablet, Wikipad και ότι τα Joy-Con ήταν αντιγραφή των δικών της χειριστηρίων. Ενώ είναι πιθανόν εμφανής κάποια εξωτερική ομοιότητα, οι περικλειόμενες τεχνολογίες των 2 χειριστηρίων είναι διαφορετικές, όπως αποφάνθηκε τον Μάρτιο το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνία στις Η.Π.Α. Η μεγαλύτερη διαφορά τους είναι ο μηχανισμός κλειδώματος τους στην κεντρική μονάδα. Το μεν Joy-Con ασφαλίζει πάνω σε μία ράγα, ενώ τα χειριστήρια της Gamevice χρησιμοποιούν κλείδωμα μέσω σφιγκτήρα.

Πηγή, πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο!