Wednesday, April 24, 2024
Νέα

Εκατομμύρια επισκέψεις τη μέρα για το Amazon του Animal Crossing

Φαίνεται πως το Animal Crossing: New Horizons, με την σαρωτική επιτυχία του, βοήθησε και στην ανάπτυξη πολλών επιχειρηματικών ιδεών. Έτσι, μετά την πώληση αντικειμένων του παιχνιδιού στο eBay για πραγματικά χρήματα που γίνεται από πολλούς χρήστες σαν επάγγελμα, σειρά είχε ο 25χρονος Daniel Luu, ο οποίος σκέφτηκε να φτιάξει το Nookazon (Nook+Amazon).

O Daniel, προγραμματιστής από το Maryland των Η.Π.Α., σκεπτόμενος με πιο αγνά κίνητρα, σκέφτηκε να αναπτύξει μια εφαρμογή που θα διευκολύνει την τεράστια κοινότητα του παιχνιδιού με τις αγοραπωλησίες τους, χρησιμοποιώντας bells, το νόμισμα του παιχνιδιού. Από 6.000 χρήστες αρχικά, ο Daniel ξύπνησε ένα πρωί για να ανακαλύψει ότι το TikTok που διαφήμιζε το Nookazon, έγινε viral όσο κοιμόταν και σε μια νύχτα απέκτησε 180.000 ενεργούς χρήστες!

Στο εκτενές άρθρο της έγκριτης Washinghton Post, ενημερωνόμαστε πως το Nookazon, από το λανσάρισμά του τον Απρίλιο έχει πλέον 270.000 ημερήσιους ενεργούς χρήστες, περισσότερες από 9.000.000 καταχωρήσεις και αγγίζει τις 7.000.000 προβολές ημερησίως. Η επιτυχημένη σελίδα διαχειρίζεται από τρεις νεαρούς προγραμματιστές και τριάντα εθελοντές, ενώ αποκομίζει 5.000$ μηνιαίως από χορηγίες της κοινότητας.

Η σελίδα έχει πολύ σύντομα ανελιχθεί σε μία από τις κορυφαίες fan-σελίδες του Animal Crossing. Από την κάλυψη των απαιτήσεων των χρηστών, ως την παρακολούθηση της, γεμάτης διακυμάνσεις, οικονομίας του Animal Crossing και τον μελλοντικό σχεδιασμό της σελίδας, το Nookazon έχει ξεφύγει από τα πλαίσια του side project και έχει γίνει κάτι σαν δεύτερη δουλειά για τον Luu.

“Έχω κόψει πολλά χόμπι, όπως το να παρακολουθώ YouTube και ξοδεύω τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο μου στη σελίδα. Δε με πειράζει όμως, γιατί λατρεύω να δουλεύω πάνω σ’ αυτό και πιθανόν θα έκανα κάποια άλλη εφαρμογή ή ιστοσελίδα, αν δεν ήταν το Nookazon”, λέει ο Daniel.

Όσον αφορά τη συλλογή συγκεκριμένων σετ ή χρωμάτων επίπλων, ή την ανταλλαγή κατοίκων του νησιού, η δευτερογενής online αγορά είναι αυτή που συνήθως απευθύνονται οι παίκτες. Μέσω του Nookazon, ο χρήστης μπορεί να ανεβάσει μια καταχώρηση για ένα αντικείμενο που έχει ή ψάχνει, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά, κάποιος από τη μεγάλη και ιδιαίτερα ενεργή κοινότητα της σελίδας θα ανταποκριθεί. Από εκεί, οι χρήστες μπορούν να κάνουν μια προσφορά απευθείας μέσω της σελίδας ή να συνεχίσουν σε κάποια εξωτερική υπηρεσία μηνυμάτων, σαν το Discord.

Η ανταλλαγή αντικειμένων του παιχνιδιού έως τώρα, απαιτούσε τον συντονισμό με φίλους ή το να απευθυνθεί κάποιος σε κανάλια ανταλλαγών στο Discord, στα οποία διεξάγονταν χαοτικές, ασυντόνιστες συζητήσεις. Ο Luu εντόπισε αυτές τις δυσκολίες και αποφάσισε να στοχεύσει σε αυτό που αποκαλεί “κοινότητα λογιστικών φύλλων” (spreadsheet community), έναν μικρό Discord server, που συνέτασσε ένα λογιστικό φύλλο που περιλάμβανε όλα τα αντικείμενα και τις παραλλαγές τους στο Animal Crossing: New Horizons. “Αυτοί είναι που με βοήθησαν πραγματικά στο να οδηγήσω τη σελίδα σε αυτό που είναι σήμερα, με όλες τις πληροφορίες και όλα τα διαφορετικά αντικείμενα του καταλόγου”, λέει ο Luu.

Η ασφάλεια της κοινότητας είναι πολύ σημαντική για τη σελίδα και αυτό το διασφαλίζουν οι επιλεγμένοι από τον Luu διαχειριστές, ένα σύστημα αξιολόγησης χρηστών, αλλά και το ότι για τις αγοραπωλησίες απαγορεύεται αυστηρά η χρήση πραγματικών χρημάτων. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν bells, το νόμισμα του παιχνιδιού, αλλά επειδή αυτά αποκτιούνται σχετικά εύκολα, πλέον οι πωλητές έχουν αρχίσει να ζητούν πιο πολύτιμα και σπάνια αντικείμενα, όπως star fragments, gold nuggets και Nook Miles Tickets, ως μέσο πληρωμής.

Με ένα σύστημα υπολογισμού διάμεσης τιμής που ανέπτυξε, ο Luu προσπαθεί να διασφαλίσει ότι οι πωλητές δε ζητούν υπέρογκα ποσά για τα αντικείμενά τους. Το σύστημα συσχετίζει το σύνολο των καταχωρήσεων του εκάστοτε αντικειμένου στη σελίδα, συνυπολογίζοντας το ιστορικών τιμών του. Δικαιολογώντας τη χρήση διάμεσης τιμής πώλησης αντί για τον μέσο όρων των τιμών της, ο Luu δήλωσε:

“Μόλις τροποποιήσαμε τον τύπο, ώστε να χρησιμοποιούμε την διάμεση, αντί για τη μέση τιμή πώλησης, επειδή προφανώς, με τη μέση, κάποιες από τις καταχωρήσεις είναι ακραίες και οδηγούν τη μέση τιμή πώλησης σε πιο ακριβό μέσο όρο. Αλλά τώρα με τη διάμεση, νομίζω ότι όλα είναι πολύ ισορροπημένα”.

O Luu έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον του Nookazon. Ένα από τα πιο ζητούμενα χαρακτηριστικά είναι μια εφαρμογή για κινητά, η οποία “μπορεί να έρθει στο μέλλον”. Επίσης σκέφτεται να συμπεριλάβει στο Nookazon αγοραπωλησίες και άλλων δημοφιλών βιντεοπαιχνιδιών. Ωστόσο, ο βασικός στόχος της ομάδας είναι να βελτιώσει τη χρηματοδότηση τη σελίδας, χωρίς να βασίζεται αποκλειστικά στις δωρεές της κοινότητας.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο!