Friday, March 29, 2024
Νέα

Έφηβη με εγκεφαλική παράλυση παίζει Animal Crossing με το Xbox Adaptive Controller

Μία πολύ ελπιδοφόρα είδηση μας έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο για να φωτίσει λιγάκι τις δύσκολες μέρες που διανύει ο πλανήτης.

Η Becky Tyler, μία έφηβη με εγκεφαλική παράλυση από την Αγγλία, φαίνεται να απολαμβάνει ιδιαίτερα το Animal Crossing: New Horizons, το οποίο παίζει με τη βοήθεια του Xbox Adaptive Controller, κινώντας το joystick με το σαγόνι της και διακόπτες με το κεφάλι και τo χέρι της.

H Becky έκανε πριν λίγες μέρες ένα tweet, δείχνοντας γεμάτη χαμόγελο στον κόσμο το πόσο απολαμβάνει το νέο Animal Crossing. Το tweet αυτό επαναπροώθησε ο διευθυντής του Xbox, Phil Spencer, ενώ το σχολίασε και η Microsoft UK, εκφράζοντας τη χαρά της για το ότι η Becky απολαμβάνει το παιχνίδι και ρωτώντας την πώς πάει με το νησί της. Η Becky απάντησε ότι το νησί τα πάει πολύ καλά, αλλά χρειάζεται περισσότερα αυγά, αναφερόμενη στο event της Bunny Day που τρέχει αυτό το διάστημα. Ο λογαριασμός του Xbox στο Twitter επίσης σχολίασε: “Είμαστε χαρούμενοι που σε βοηθήσαμε να μαζέψεις εκείνα τα Bells, Becky!”, για να πάρει την απάντηση: ”Ευχαριστώ και φυσικά μην ξεχνάμε όλα τα αυγά!”.

H Becky περιγράφει τον εαυτό της ως έφηβη με αναπηρία, καλλιτέχνη με χρήση των ματιών (eye gaze artist), υπέρμαχο της ισότητας και της συμπερίληψης, ενώ είναι και μέλος της SpecialEffect, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο που συνδράμει στο να παίζουν βιντεοπαιχνίδια άτομα με κινητικές αναπηρίες και βοήθησε και την ίδια να στήσει το παιχνίδι με το χειριστήριο της Microsoft.

Πρίν από δύο χρόνια, η Microsoft κυκλοφόρησε στην αγορά το Xbox Adaptive Controller για χρήστες με κινητικές αναπηρίες. Πρόκειται για ένα χειριστήριο-κεντρική μονάδα που διαθέτει δύο μεγάλα κουμπιά και έναν σταυρό κατεύθυνσης. Επιπλέον, προκειμένου να αποκτήσει ο παίκτης το σύνολο των επιλογών ελέγχου που περιλαμβάνει ένα κλασικό χειριστήριο, διαθέτει πληθώρα θυρών, στις οποίες μπορούν να συνδεθούν διάφοροι “διακόπτες”, όπως κουμπιά, μοχλοί, αισθητήρες πίεσης ή αφής, πεντάλ, μικρόφωνα και πολλά άλλα, ανάλογα με τις ανάγκες και το εύρος κινητικότητας του εκάστοτε χρήστη. 

Το χειριστήριο συνδέεται σε όλες τις κονσόλες και τα PC και δίνει τη δυνατότητα σε Άτομα με Αναπηρία να απολαύσουν τα videogames. Αποτελεί ένα άλμα για τη συμπερίληψη τους σε αυτόν τον τομέα, αίροντας σημαντικούς περιορισμούς στο χειρισμό τους που προκύπτουν από τη χρήση παραδοσιακών χειριστηρίων, τα οποία είναι σχεδιασμένα αποκλειστικά για αρτιμελή άτομα, πλήρους κινητικότητας. Επίσης επιτρέπει στη γλυκύτατη Becky να μαζέψει όσα αυγά και Bells επιθυμεί στο νέο Animal Crossing.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο!