Friday, April 19, 2024
Νέα

Ριζική ανανέωση για το Xenoblade Chronicles: Definitive Edition δείχνει η σύγκριση Wii και Switch

Το διάσημο κανάλι του Youtube, GameΧplain, δημοσίευσε ένα συγκριτικό βίντεο για το Xenoblade Chronicles: Definitive Edition, ανάμεσα στις εκδόσεις του Wii και του Nintendo Switch. Σε αυτό, το GameΧplain ανασύνθεσε το trailer του Switch που παρουσιάστηκε στο χθεσινό Nintendo Direct mini, χρησιμοποιόντας κομμάτια βίντεο της πρωτότυπης έκδοση του Wii. 

Με την πρώτη ματιά γίνεται αντιληπτή η τεράστια δουλειά που έριξε η Monolith Soft στην καινούρια έκδοση του τίτλου. Παρατηρούνται αμέσως τα πλήρως ανακατασκευασμένα μοντέλα των πρωταγωνιστών, με ελαφρώς αλλαγμένο artstyle που προσεγγίζει εκείνο των χαρακτήρων του Xenoblade Chronicles 2. Πρόκειται συνεπώς για κάτι πολύ περισσότερο από απλά μια πρόχειρη μετατροπή τους σε HD ανάλυση.

Σημαντική βελτίωση φαίνεται να υπέστη και ο φωτισμός του παιχνιδιού, ο οποίος σε συνδυασμό με τα HD μοντέλα, αναδεικνύουν περισσότερο τον πανέμορφο κόσμο των Bionis και Mechonis που πια ζωντανεύει στις οθόνες μας. Αξιοσημείωτη είναι και η διαφορά στη χρωματική παλέτα, η οποία αντικαθιστά τα σκουρότερα χρώματα του πρωτότυπου με σαφώς πιο έντονα. Εξάλλου, από δηλώσεις της εταιρίας ανάπτυξης, φαίνεται πως το Definitive Edition ανακατασκευάστηκε πλήρως, χρησιμοποιώντας την αναβαθμισμένη για το expansion Torna – The Golden Country game engine του Xenoblade Chronicles 2.

Έχει γίνει επίσης γνωστό ότι το Definitive Edition θα περιέχει, επιπλέον, επαναηχογραφήσεις της πρωτότυπης μουσικής, ανανεωμένο χειρισμό, ενώ τα μενού του τίτλου θα είναι πιο φιλικά στον χρήστη και το κείμενο περισσότερο ευανάγνωστο.

Το κερασάκι στην τούρτα, βέβαια, είναι η προσθήκη του Future Connected, μιας ολοκαίνουριας ιστορίας-επίλογου, η οποία είναι από μόνη της ίσως το σημαντικότερο κίνητρο όσων είχαν παίξει το αρχικό παιχνίδι στο Wii, ώστε να αποκτήσουν την αναβαθμισμένη του μεταφορά στην υβριδική κονσόλα της Nintendo. H Nintendo ενημέρωσε ότι το Future Connected θα μπορεί να παιχτεί απευθείας εξ’ αρχής, χωρίς να είναι απαραίτητο ο παίχτης να έχει ολοκληρώσει τη βασική ιστορία.

Καταπώς φαίνεται, η Monolith Soft επέλεξε να στρέψει όλη της την προσοχή για μία ακόμη φορά στο αριστούργημά της και να προσφέρει πραγματικά την απόλυτη έκδοσή του στο Νintendo Switch, ξεφεύγοντας από τα πλαίσια ενός απλού remaster και πλησιάζοντας, ίσως, αρκετά πλέον την έννοια του remake.

To Xenoblade Chronicles: Definitive Edition κυκλοφορεί αποκλειστικά για το Nintendo Switch στις 29 Μαΐου 2020, ενώ την ίδια μέρα θα κυκλοφορήσει και το Collector’s Set του.

Αφήστε ένα σχόλιο!