Friday, March 29, 2024
Guides

Guide: Πως μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Ιαπωνικό Nintendo Switch eShop και στα παιχνίδια του

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του Nintendo Switch είναι ότι πρόκειται για μία κονσόλα Region Free. Δηλαδή, μία ευρωπαϊκή κονσόλα για παράδειγμα, μπορεί να παίξει παιχνίδια που κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία, στην Ασία κτλ σε ψηφιακή ή φυσική μορφή.

Εάν λοιπόν, είστε fan ορισμένων τίτλων που έχουν κυκλοφορήσει μόνο στην Ιαπωνία, αλλά παρόλα αυτά θέλετε να τους προμηθευτείτε, υπάρχει λύση και μάλιστα σχετικά εύκολη λύση. Ένα παιχνίδι που μας έρχεται στο μυαλό είναι το Persona 5 Scramble ή ペルソナ5 スクランブル ザ ファントム ストライカーズ στα Ιαπωνικά.

Βήμα 1ο: Με κάποιον browser του υπολογιστή σας επισκεφτείτε τη σελίδα accounts.nintendo.com και επιλέξτε να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό.

Βήμα 2ο: Συμπληρώστε όλα τα στοιχεία όπως Nickname, E-mail address, Password, Date of Birth και Country/region of residence. Εδώ πρέπει να προσέξετε 2 πολύ σημαντικά σημεία:

  • α) Το email που θα δώσετε να μην είναι συνδεδεμένο με άλλο Nintendo Account. Να έχετε όμως εύκολη πρόσβαση σε αυτό.
  • β) Στην επιλογή περιοχής πρέπει να βάλετε οπωσδήποτε Japan.

Βήμα 3ο: Πατήστε Submit και θα λάβετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο λογαριασμό mail που δώσατε με έναν κωδικό ενεργοποίησης. Χρησιμοποιήστε τον κωδικό και voila, ο Ιαπωνικός σας λογαριασμός ενεργοποιήθηκε πλήρως!

Βήμα 4ο: Τώρα ήρθε η ώρα να πιάσουμε το Nintendo Switch μας. Από το Home Menu πηγαίνετε στις ρυθμίσεις κάτω δεξιά, στης συνέχεια στους users και επιλέξτε να δημιουργήσετε έναν νέο User (Add User).

Βήμα 5ο: Προσοχή εδώ τώρα καθώς θα σας οδηγήσει ανάμεσα σε 2 επιλογές. Η πρώτη δεξιά, είναι η επιλογή Sign In and Link και η δεύτερη δεξιά η επιλογή Create Account. Εδώ πρέπει να επιλέξετε την αριστερή επιλογή Sign In καθώς δημιουργήσατε account μέσω του PC σας λίγο πιο πριν. Έπειτα θα επιλέξετε την επιλογή Sign In with Username and mail address και θα εισάγετε τα στοιχεία που μόλις δώσατε στο λογαριασμό σας, email και κωδικό δηλαδή.

Βήμα 6ο: Συγχαρητήρια, έχετε ενεργοποιήσει το Ιαπωνικό eShop στο Switch σας, μπορείτε να ξεκινήσετε τις αγορές. Αν σας βγάλει κάποιο error, πατήστε απλά ΟΚ. Υπενθύμιση ότι πλέον όλα θα είναι στα Ιαπωνικά στο eShop, οπότε πρέπει να έχετε μία βασική γνώση της Γλώσσας.

Επί πλέον, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι τα Gold Points που κερδίζετε από αγορές στο Ιαπωνικό eShop δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε eShop άλλης περιοχής, είναι μοναδικά. Το ίδιο και τα Gold Points που έχετε ήδη από το ευρωπαϊκό eShop, δεν εξαργυρώνονται στο Ιαπωνικό δηλαδή.

Κάτι πολύ σημαντικό. Υπάρχει η πιθανότητα μή αποδοχής της τραπεζικής σας κάρτας για πληρωμές. Δεν πρέπει να πτοείστε όμως καθώς μπορείτε να αγοράσετε από εδώ κάρτες Nintendo eShop και να τις εξαργυρώσετε με χρήση κωδικό στο Ιαπωνικό eShop.

Τέλος, να ξέρετε ότι ενδέχεται να έχετε νέα και ειδήσεις από τη Nintendo στα Ιαπωνικά καθώς και στα Αγγλικά, μερικές φορές μάλιστα τις ίδιες ειδήσεις. Αν αυτό σας ενοχλεί απλά αγνοήστε το.

Δείτε και ένα video από έναν τυχαίο user που βρήκα ο οποίος κάνει καλή δουλειά.

Πηγή 1, Πηγή 2

Αφήστε ένα σχόλιο!