Thursday, March 28, 2024
Άρθρα

Παρουσίαση της ελληνικής SNES κονσόλας Donkey Kong Country Set

Ήρθε η ώρα για την παρουσίαση ενός πακέτου SNES, μέσω του οποίου γνωρίσαμε ένα από τα καλύτερα platform όλων των εποχών. Πρόκειται για το ελληνικό πακέτο Donkey Kong Country Set που περιείχε την κονσόλα SNES μαζί με το παιχνίδι Donkey Kong Country.

Το Donkey Kong Country Set κυκλοφόρησε από την ελληνική αντιπροσωπεία Itochu τέλη του 1994 και θεωρούνταν μάλιστα ένα από τα πιο ωραία χριστουγεννιάτικα δώρα. Η τιμή του δεν ήταν σταθερή όπως σε άλλα πακέτα, άλλοι το αγόρασαν 49.900 δρχ, άλλοι έδωσαν 52.900 δρχ, όμως η τιμή κυμαινόταν εκεί γύρω.

Πάμε όμως να δούμε φωτογραφίες από το πακέτο. Οι φωτογραφίες είναι από την προσωπική συλλογή του φίλου και συλλέκτη Βέλγου Didier Unreason και τον ευχαριστούμε πολύ που δέχθηκε να τις μοιραστεί μαζί μας. Βέβαια το πακέτο δεν είναι 100% πλήρες, λείπουν κάποια ελληνικά εγχειρίδια, όπως συμβαίνει συνήθως. Έχουν περάσει και 25+ χρόνια και είναι απολύτως λογικό. Ίσως να είχε το ελληνικό εγχειρίδιο της κονσόλας SNES και μία φωτοτυπία για τις οδηγίες του παιχνιδιού.

Στην πρώτη εικόνα βλέπουμε την πίσω όψη του κουτιού. Η Nintendo και η Itochu μας υπενθυμίζουν ότι δε χρειάζεται 32-bits μηχανήματα ή CD-roms για να παίξεις αυτό το καταπληκτικό παιχνίδι. Το Donkey Kong Country είναι το πρώτο παιχνίδι που χρησιμοποιεί cartridge μεγέθους 32 Mbits σύμφωνα πάντα με την πίσω όψη. Μας υπενθυμίζουν επίσης ότι είναι το πρώτο video game “Fully Rendered”.

Στις 2 παρακάτω εικόνες βλέπουμε τις πάνω και κάτω όψεις του πακέτου.

Ανοίγοντας την ελληνική συσκευασία βγαίνει το κουτί της κονσόλας SNES. Πρόκειται για το Γερμανικό μοντέλο με κωδικό NOE, που σημαίνει ότι προέρχεται από τη Nintendo Γερμανίας. Για τους κωδικούς και τη σημασία τους μιλήσαμε προηγουμένως.

Τέλος βλέπετε το εσωτερικό του κουτιού με την κονσόλα, το τροφοδοτικό, το χειριστήριο και τα εγχειρίδια. Κανονικά θα βλέπατε και το Cartridge του οποίου η θέση είναι στην πάνω δεξιά γωνία σε κάθετη θέση.

Τέλος θα ήθελα να πω ότι υπήρχε ακόμη ένα Donkey Kong Country Set στην Ευρώπη, το οποίο κυκλοφόρησε αποκλειστικά στην Ολλανδία. Ορίστε μερικές πληροφορίες.

Ελπίζουμε να το απολαύσετε! Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες παρουσιάσεις στο μέλλον για τα retro video games της Ελληνικής αντιπροσωπείας.

Αφήστε ένα σχόλιο!