Wednesday, April 24, 2024
Νέα

Η επίσημη δήλωση της Nintendo Ευρώπης για την παραβίαση των 160.000 λογαριασμών

Όπως πρόσφατα σας ενημερώσαμε εδώ, πριν από λίγες ώρες η Nintendo Co Ltd. στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε ότι παραβιάστηκαν περίπου 160.000 Λογαριασμοί Nintendo.

Δήλωση για το ζήτημα εξέδωσε πριν λίγο και η Nintendo Ευρώπης, η οποία συστήνει στους χρήστες της την εφαρμογή της ταυτοποίησης δύο βημάτων για την είσοδο σε Λογαριασμούς Nintendo και την αλλαγή κωδικών σε όσους χρήστες έχουν εντοπίσει μη εξουσιοδοτημένη είσοδο στον λογαριασμό τους.

Αναλυτικά, ολόκληρη η επίσημη δήλωση της Nintendo Ευρώπης, όπως προωθήθηκε από την επίσημη ελληνική αντιπρόσωπό της, CD Media και μεταφράστηκε από το Nintenders.gr:

Σημαντική ειδοποίηση
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε περαιτέρω, σχετικά με τα πρόσφατα περιστατικά μη εξουσιοδοτημένης εισόδου σε ορισμένους Λογαριασμούς Nintendo.

Ενώ εξακολουθούμε να διεξάγουμε έρευνα, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους χρήστες ότι, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη παραβίασης των βάσεων δεδομένων, των servers ή των υπηρεσιών της Nintendo. Ως μέρος της εν εξελίξει έρευνάς μας, διακόπτουμε τη δυνατότητα χρήσης του Nintendo Network ID για την είσοδο σε Λογαριασμούς Nintendo. Όλες οι υπόλοιπες επιλογές για την είσοδο σε έναν Λογαριασμό Nintendo παραμένουν διαθέσιμες.

Ως επιπρόσθετα προληπτικά μέτρα, σύντομα θα επικοινωνήσουμε με χρήστες, σχετικά με την επαναφορά κωδικών σε Nintendo Network ID και Λογαριασμούς Nintendo, για τους οποίους έχουμε βάσιμες υποψίες ότι αποκτήθηκε πρόσβαση χωρίς εξουσιοδότηση.

Επιπλέον, συνεχίζουμε να συστήνουμε στους χρήστες να ενεργοποιήσουν την ταυτοποίηση 2 βημάτων για τον Λογαριασμό Nintendo τους, σύμφωνα με τις ακόλουθες οδηγίες: Πώς να ρυθμίσετε την ταυτοποίηση δύο βημάτων για έναν Λογαριασμό Nintendo.

Εάν κάποιος χρήστης εντοπίσει μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα, συστήνουμε να ακολουθήσει τα βήματα που παρατίθενται στο άρθρο σχετικά με την διαδικασία ανάκτησης ενός Λογαριασμού Nintendo.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, προκειμένου να αποτραπούν περαιτέρω προσπάθειες μη εξουσιοδοτημένων εισόδων, δεν θα αποκαλύψουμε επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης.

Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία και τις ανησυχίες που προκλήθηκαν στους πελάτες μας και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά ώστε να διαφυλάξουμε την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών μας”.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο!