Tuesday, October 22, 2024
Reviews

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom – Review

Είναι σουρεαλιστικό να κάθεσαι στον καναπέ με ένα παιχνίδι Zelda όπου η πριγκίπισσα είναι η πρωταγωνίστρια. Όχι σε ένα χαριτωμένο spinoff ή ως απλός χαρακτήρας που μπορεί να υπάρχει σε ένα διαμαντάκι ενός non-canon τίτλου όπως το Hyrule Warriors: Age of Calamity, αλλά σε βασικό τίτλο που θα μείνει στην ιστορία του gaming.

Κατά τη διάσωση της Zelda από τοn Ganon, ο Link εξαφανίζεται στον Still World αφού πέφτει σε ένα μυστηριώδες ρήγμα. Παρόμοια ρήγματα εμφανίζονται σε όλο το Hyrule, με αποτέλεσμα και άλλοι να εξαφανιστούν στον Still World, συμπεριλαμβανομένου του βασιλιά και των συμβούλων του, του στρατηγού Wright και του υπουργού Lefte. Με την επιστροφή της στο Κάστρο Hyrule, αντίγραφα του βασιλιά και των συμβούλων του την κατηγορούν ότι προκάλεσε τα ρήγματα και τη φυλακίζουν στα μπουντρούμια του κάστρου για να εκτελεστεί. Η Zelda δραπετεύει με τη βοήθεια της νεράιδας Tri, η οποία της δίνει το Tri Rod και τη συνοδεύει στο ταξίδι της σε όλο το Hyrule για να επιδιορθώσει τα ρήγματα και να σώσει όσους έχουν παγιδευτεί στον Still World. Κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς της, έρχεται αντιμέτωπη με ένα αντίγραφο του Link και σώζει τον πραγματικό Link από τον Ganon αφού τον αντιμετώπισε και τον νίκησε στο Κάστρο Hyrule, αλλά ο Ganon αποκαλύπτεται ότι είναι ένα αντίγραφο που δημιουργήθηκε από το αρχέγονο κακό Null, ο οποίος έχει επίσης την ικανότητα να δημιουργεί ηχώ και συλλαμβάνει το Link. Αφού η Zelda επιδιορθώνει τα ρήγματα που επηρεάζουν τα ιερά των Χρυσών Θεών, Din, Nayru και Farore, της εξηγούν ότι ο Null έμενε στο κενό που υπήρχε πριν από την πραγματικότητα, καταναλώνοντας ζωή όταν αυτή αναπτύχθηκε για να παραμείνει το μοναδικό ον που υπήρχε. Οι Θεές δημιούργησαν το σύμπαν έξω από το κενό για να σφραγίσουν τον Null, που του γέννησε μια μεγάλη έχθρα εναντόν τους. Μετά την ίδρυση του Hyrule, ο Null προσπάθησε να σπάσει την φυλακή του δημιουργώντας ρήγματα για να επιστρέψει την ύπαρξη στο κενό. Ο Null προσπαθεί να πάρει την Πρωταρχική Ενέργεια από το Triforce για τον εαυτό του δημιουργώντας μια ηχώ της Zelda, την οποία οι Θεές έκριναν άξια να κατέχει μέρος της δύναμής της μαζί με τον Link, αλλά η Zelda, με τη βοήθεια των Link και Tri, την αντιμετωπίζει και την καταστρέφει.

Το ραβδί της Zelda της επιτρέπει γρήγορα να δημιουργήσει ηχώ αντικειμένων, εχθρών και κάθε είδους πραγμάτων που αποτελούν τον πυρήνα του Echoes of Wisdom. Όλα έχουν ένα μαγικό κόστος. Μπορείτε να φτιάξετε μια σκάλα από κρεβάτια, αλλά θα μπορείτε να φτιάξετε μόνο μερικά από αυτά στην αρχή, καθώς κοστίζουν μία ηχώ και μπορείτε να δημιουργήσετε μόνο τρεις. Υπάρχουν πολλές παράπλευρες αποστολές και μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερη ηχώ.

Η Zelda μπορεί να αποφύγει τις επιθέσεις από απόσταση ή να ρίξει τις δημιουργίες της στη μάχη και να χρησιμοποιει φτερωτά πλάσματα για να αποφύγει τη μάχη ή να καλύψει μεγάλες αποστάσεις. Μπορεί επίσης να καλέσει τον Link για να βοηθήσει μέσω του Swordfighter Form της, μια κορυφαία ικανότητα που όπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις σπαθί, ασπίδα, τόξο και βόμβες για να νικήσεις τους εχθρούς.

Το Echoes of Wisdom δεν είναι περιπέτεια ανοιχτού κόσμου. Η αρχή του παιχνιδιού είναι απίστευτα γραμμική και μόλις ανοίξουν τα πράγματα, η Zelda έχει μόνο την επιλογή να ερευνήσει ένα από τα δύο ρήγματα. Το ένα που επηρεάζει τη φυλή Gerudo και ένα που επηρεάζει τις φυλές Zora.
Και τα δύο αυτά ρήγματα έχουν καταπιεί ανθρώπους από τις αντίστοιχες φυλές. Οι στρατιώτες Gerudo έχουν εξαντληθεί χάρη σε κακές συμβουλές, πιστεύοντας ότι νικώντας εχθρούς που αναδύονται από το ρήγμα θα το συρρικνώσει. Εν τω μεταξύ, οι ηγέτες των φυλών της θάλασσας και του ποταμού Zora έχουν κολλήσει σε μια παιδική διαμάχη που η Zelda πρέπει να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν.
Όπως το Breath of the Wild, τα παζλ ξεκινούν από τη στιγμή που αποφασίζετε πού θέλετε να πάτε, ενώ υπάρχουν και μικρότερα ρήγματα που μπορείτε να βρείτε και να διορθώσετε στην πορεία.


Τα ρήγματα χρησιμεύουν ως είσοδοι στον Still World και ό,τι αγγίζει ένα ρήγμα, από κομμάτια γης μέχρι νερό, ακόμη και ανθρώπους, είναι κολλημένα μέσα του, παγωμένα στο χρόνο. Μόλις μπει μέσα, η Zelda πρέπει να συγκεντρώσει θραύσματα ενέργειας (ουσιαστικά τους φίλους της Tri) έτσι ώστε το πνεύμα σύντροφος σας να γίνει αρκετά δυνατή για να διορθώσει το ρήγμα και να αλλάξει τα πάντα και τους πάντες στο φυσιολογικό.

Το Echoes of Wisdom διαθέτει το ίδιο γοητευτικό στυλ του ριμέικ του Link’s Awakening και είναι οπτικά πολύ ελκυστικό. Το Hyrule είναι γεμάτο με ζωηρούς χαρακτήρες και κινούμενα σχέδια και έχει αξιομνημόνευτα μέρη και ανθρώπους. Ωστόσο, παρόμοια με το ριμέικ του Link’s Awakening του 2019, το Switch παλεύει να κρατήσει τα πράγματα σταθερά και υπάρχουν κάποιες πτώσεις στο framerate. Ενώ το Echoes of Wisdom λειτουργεί ομαλά στο σύνολό του, περιστασιακά εξακολουθεί να υπάρχειλόξυγγας, καθιστώντας όλο και πιο απαραίτητο για το Switch να αποκαλύψει σύντομα τον διάδοχό του.

Το UI ήθελε δουλειά ειδικά όταν πρόκειται για την επιλογή ηχώ. Όπως στο Breath of the Wild, μπορείτε να πατήσετε δεξιά στο D-pad και να επιλέξετε τα όπλα σας. Φανταστείτε όμως ότι αντί για 6 όπλα, έχετε μια σειρά με πάνω από εκατό ηχώ. Υπάρχουν τρόποι να τα ταξινομήσετε, αλλά δεν μπορείτε να μαρκάρετε τα αγαπημένα σας, οπότε αν θέλετε μια συγκεκριμένη ηχώ, πρέπει να ψάξετε σε ολόκληρη τη λίστα για να τη βρείτε και ελπίζετε να μην επιλέξετε κάποια άλλη κατά λάθος Εάν το κάνετε, θα πρέπει να ψάξετε ξανά στη λίστα.

Το The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom είναι ένα πανέμορφο, εξαιρετικά έξυπνο παιχνίδι που βασίζεται στον παίκτη για να δημιουργήσει λύσεις. Η Nintendo έχει πετάξει μερικές τεράστιες ιδέες, αν και δεν κολλάνε όλες, είναι μια εκπληκτική ανατροπή στο ιστορικό franchise. Έχει ότι αγαπήσαμε στους παλαιότερους τίτλους με προσθήκες από τους δύο πιο πρόσφατους. Δεν θα δίσταζα να προτείνω το Echoes of Wisdom σε οποιονδήποτε παίκτη, οποιασδήποτε ηλικίας.

Ευχαριστούμε την CD Media που μας παρείχε τον κωδικό.

  • MSRP: €59,99
  • Release date: September 26, 2024
  • Genre: Action, Adventure
  • Number of players:
    • Offline: 1
  • Publisher: Nintendo
  • Download size: 5.589 GB
  • How Long To Beat:
    • Main Story: 20½ hours
    • Main + Extra: 26 hours
    • Completionist: 32 hours
Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε τα πάντα μαζί με ακόμη 7400 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Νίκος "Olak" Κορμπέτης

Παράξενη η επαφή μου με τα παιχνίδια. Ερωτεύομαι εύκολα μαζί τους, τα τερματίζω δύσκολα. Τελικά, προσφάτως, κατάλαβα οτι πάντα ήμουν νιντεντάκιας και λάτρης των φορητών κονσολών. Το Switch και η υπέροχη κοινότητα του με έκανε να ξαναερωτευτώ το gaming. Μου λείπει το original Game Boy μου, θέλω να ξαναπαίξω όλα τα GBA παιχνίδια. Τα πρώτα μου λεφτά πήγαν σε κασέτα της Nintendo και συγκεκριμένα στο πρώτο Pokemon παιχνίδι που κυκλοφόρησε (την κόκκινη) και αυτός ο πρώτος έρωτας δεν ξεχνιέται

Αφήστε ένα σχόλιο!