Tuesday, April 30, 2024
Νέα

Νέο λογισμικό κατά της πειρατείας του Nintendo Switch

Η Denuvo ισχυρίζεται ότι η Nintendo δεν εμπλέκεται στο νέο λογισμικό κατά της πειρατείας του Switch.

Πρόσφατα, η μη δημοφιλής εταιρεία DRM, Denuvo ανακοίνωσε ότι φέρνει το “Nintendo Switch Emulator Protection” στην αγαπημένη κονσόλα της Nintendo. Η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει τις μη εξουσιοδοτημένες εξομοιώσεις παιχνιδιών Switch σε υπολογιστή. Ο ερχομός της όμως αντιμετωπίστηκε με απογοήτευση από τους fans της Nintendo. Αν και η εταιρεία επιμένει ότι η ενσωμάτωση DRM δεν επηρεάζει την απόδοση των παιχνιδιών, οι παίκτες τείνουν να διαφωνούν.

Από τη στιγμή που έγινε η ανακοίνωση, οι fans ήταν περίεργοι για το αν εμπλέκεται η Nintendo. Η εταιρεία είναι, άλλωστε, εξαιρετικά προστατευτική με τους τίτλους της και καταπολεμά το θέμα της εξομοίωσης εδώ και χρόνια. Σε δήλωση στο Kotaku, εκπρόσωπος της Denuvo διευκρίνισε ότι η Nintendo δεν έχει ανάμειξη στη νέα πρωτοβουλία Switch DRM. Αντίθετα, ισχυρίζονται ότι αναπτύχθηκε ως απάντηση στη ζήτηση εκδοτικών εταίρων.

Τι λένε οι εκπρόσωποι

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος αναφέρει: «Λόγω NDA, δεν επιτρέπεται να αποκαλύψουμε ονόματα, αλλά μπορούμε να πούμε ότι αυτή η λύση προέρχεται μετά από την έντονη ζήτηση εκδοτικών εταίρων». Επίσης, επανέλαβαν ότι η τεχνολογία δεν θα επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας των παιχνιδιών. «Οι εκδότες λογισμικού και η Denuvo φροντίζουν πολύ να προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού…Η προστασία έχει σχεδιαστεί για να μην επηρεάζει την εμπειρία του παίκτη και δεν έχει κανένα αντίκτυπο στην απόδοση εντός του παιχνιδιού.»

Τέλος, σε ενημέρωση στο Kotaku, ένας εκπρόσωπος της Denuvo διευκρίνισε ότι το λογισμικό κατά της πειρατείας του Switch, δεν απαίτει διαδικτυακούς ελέγχους. «Γνωρίζουμε ότι το Nintendo Switch είναι μια φορητή κονσόλα κι έχει περιορισμένες διαδικτυακές δυνατότητες, επομένως σχεδιάσαμε τη λύση μας ώστε να είναι πλήρως offline, χωρίς να απαιτούνται διαδικτυακοί έλεγχοι».

Πηγή

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε τα πάντα μαζί με ακόμη 6000 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Αφήστε ένα σχόλιο!