Tuesday, April 30, 2024
Reviews

Kingdom Hearts: Memory of Melody Nintendo Switch Review

Το 2002, βγήκε το πρώτο παιχνίδι της σειράς Kingdom Hearts. Πρόκειται για ένα αριστούργημα το οποίο συνδυάζει στοιχεία Final Fantasy, Real Time combat και Disney. Εκεί που κανένας δε θα φανταζόταν ότι αυτά τα τρία μπορούν να πάνε μαζί, το Kingdom Hearts franchise μας απέδειξε οτι όχι μόνο μπορούν, αλλά ανεβάζουν το επίπεδο του είδους κατά πολύ. Σήμερα, 18 χρόνια μετά, με 13 τίτλους χωρισμένους σε διάφορες πλατφόρμες, το Story του Kingdom Hearts έχει φτάσει στο τέλος του. Και για τους hardcore fans της σειράς, χρειαζόταν ένας επίλογος, ένα αφιέρωμα, σε ένα απο τα πιο όμορφα ταξίδια που έχουν δημιουργηθεί στον κόσμο των video games. Αυτό το αφιέρωμα, είναι το Kingdom Hearts: Memory of Melody.

Ένα Rhythm Game για όλους τους fans

Οι fans της σειράς Final Fantasy Theatrhythm θα καταλάβουν αμέσως τις πάρα πολλές επιρροές που έχει δανειστεί το Kingdom Hearts: Memory of Melody. Πρόκειται για Rhythm game, στο οποίο όλοι οι αγαπημένοι μας χαρακτήρες απο το Kingdom Hearts περπατούν πάνω σε ένα πεντάγραμμο, χτυπώντας αντιπάλους, κουτιά, νότες, μπάλες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νούς σας, στο ρυθμό τραγουδιών απο τα Soundtrack των 13 παιχνιδιών που προηγήθηκαν. Μπορείτε να χτυπήσετε όλα αυτά τα αντικείμενα με καλύτερο σκόρ, αν χτυπάτε τα κουμπιά ακριβώς τη στιγμή που πρέπει. (Hello Guitar Hero)

Μάλιστα, το παιχνίδι βάζει τα δυνατά του για να σας ταξιδέψει στη νοσταλγία των original παιχνιδιών. Τα γραφικά και τα μοντέλα του Sora, του Donald, του Goofy και όλων των υπόλοιπων χαρακτήρων είναι βασισμένα στου PlayStation 2. Αυτό σημαίνει οτι το παιχνίδι δεν έχει τόσο εντυπωσιακά γραφικά. Έχει όμως ακριβώς αυτά που χρειάζεται για να επιδείξει τις δυνατότητές του. Φυσικά, στο Switch τρέχει εξαιρετικά και δε θα σας απογοητεύσει καθόλου, είτε σε dock, είτε στο χέρι σας!

Kingdom Hearts: Memory of Melody World Tour

Το κεντρικό και το πιο ενδιαφέρον mode του Kingdom Hearts: Memory of Melody, είναι το World Tour. Σε αυτό, ταξιδέυετε απο πλανήτη σε πλανήτη σε κλασσική Kingdom Hearts αισθητική και “πολεμάτε” εχθρούς στον ρυθμό των τραγουδιών που υπήρξαν σε Soundtrack του κάθε κόσμου. Το Story μου πήρε 10 ώρες να το τερματίσω, καθώς έκανα και κάποιο side content. Πιστεύω πως αν το τρέξετε, θα σας πάρει περίπου 6 ώρες. Αν δεν το τρέξετε παρόλα αυτά, υπάρχουν πράγματα τα οποία θα σας κρατήσουν απασχολημένους.

Kingdom Hearts Memory of Melody gameplay

Για παράδειγμα, υπάρχουν τα πολυαγαπημένα μας Synthesized items, μερικά απο τα οποία σας βοηθούν να μην χάσετε μια πίστα αν χάσετε πολλές νότες. Υπάρχει ένα ολόκληρο Synthesis system μέσω του οποίου μπορείτε να φτιάξετε πολλά πράγματα τα οποία θα σας βοηθήσουν. Παρόλα αυτά και αυτό φαίνεται να είναι περισσότερο ταξίδι στο δρόμο των αναμνήσεων, παρά κάτι ουσιαστικά βοηθητικό. Μπορείτε να τελειώσετε όλο το παιχνίδι χωρίς να έχετε φτιάξει απολύτως τίποτα, καθώς δεν πρόκειται για κάποιο ιδιαίτερα δύσκολο Story mode.

H λογική των κόσμων θα σας θυμήσει λίγο mobile game. Ο τρόπος με τον οποίο προχωράτε μέσα στους κόσμους, είναι να ολοκληρώνετε challenges μέσω των οποίων πέρνετε αστεράκια. Κάθε κόσμος έχει τρία, το ένα λίγο πιο δύσκολο απο το άλλο. Ακόμη και στα boss fights, δε θα βρείτε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία στο να πάρετε και τα τρία αστέρια. Εκτός απο το ξεκλείδωμα επόμενων κόσμων, με τα αστεράκια που μαζεύετε ξεκλειδώνετε θησαυρούς, καθώς και νέους χαρακτήρες. Υπάρχουν κυριολέκτικα ΟΛΟΙ οι χαρακτήρες που έχουν εμφανιστεί στα παιχνίδια. Ο Sora, o Donald, o Goofy, o Roxas, η Kairi, o Riku, η Aqua, ακόμη και χαρακτήρες της Disney όπως ο εικονικός Mickey Mouse. Μπορείτε να ακολουθήσετε Side routes τα οποία θα σας ξεκλειδώσουν και άλλους χαρακτήρες/collectibles αν θέλετε να ζήσετε την πλήρη εμπειρία.

Memory Drives

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι τα Memory Drives. Σε αυτά, ενώ χτυπάτε νότες, στο background απεικονίζονται αξέχαστες στιγμές απο boss battles ή cutscenes απο τους κόσμους της Disney που έχετε επισκεφθεί στο παρελθόν με τον Sora. Το πρόβλημα εδώ, είναι πως θα είστε πολύ απασχολημένοι με τις νότες που εμφανίζονται στην οθόνη. Αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε δείχνει στο background να μην είναι στο επίκεντρο της προσοχής σας. Κατ’ επέκτασην, δε μπορείτε να απολαύσετε αυτές τις στιγμές όπως θα θέλατε. Οι σκηνές απλά υπάρχουν στο background και χάνονται εκεί.

Kingdom Hearts Memory of Melody memory drive

Πέραν του Story Mode, μπορείτε να μπείτε στο Track Selection για να απολαύσετε τα τραγούδια όποτε θέλετε. Επιπλέον υπάρχει και το Museum Mode, το οποίο σας επιτρέπει να πάτε πίσω στις στιγμές που χάσατε και να τις απολαύσετε όπως θέλετε. Για τους πραγματικά “σκληρούς” παίκτες, υπάρχουν επίπεδα δυσκολίας στα οποία θα κάνετε τα δάχτυλά σας να τρέμουν. Αν διαλέξετε το Proud Mode ή το Performer-style mode, θα παίξετε το παιχνίδι σε ένα επίπεδο δυσκολίας το οποίο ξεπερνά τα όρια της λογικής. Ειδικά το Performer-Style mode θα σας φέρει στο μυαλό το expert difficulty των παλαιών Guitar Hero Games.

Kingdom Hearts: Memory of Melody Online+Couch Coop modes

Για πρώτη φορά στη σειρά Kingdom Hearts, το παιχνίδι επιτρέπει να παίξετε τραγούδια σε localcoop, μαζί με έναν φίλο σας. Επιπλέον, υπάρχει και Online mode, το Versus, στο οποίο παίζετε ένα τραγούδι με online αντίπαλο. Κερδίζει αυτός που θα χτυπήσει περισσότερες και καλύτερες νότες. Φυσικά, η έξυπνη προσθήκη είναι οτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια “όπλα” για να εμποδίσετε τον αντίπαλό σας. Για παράδειγμα. να του θολώσετε την οθόνη για να χτυπήσετε καλύτερα απο αυτόν τις επερχόμενες νότες. Προσωπικά, διασκέδασα πολύ με το Online Mode.

To Kingdom Hearts: Memory of Melody αποτελεί αφιέρωμα στη σειρά και τους fans της. Είναι ένα πολύ ευχάριστο μουσικό παιχνίδι, στο οποίο σίγουρα θα περάσετε καλά για 10 ώρες. Αυτό φυσικά με δεδομένο οτι είστε fan του Kingdom Hearts. Αν δεν είστε, ενδεχομένως το παιχνίδι να μην είναι για εσάς, καθώς ανακυκλώνει αποκλειστικά και μόνο ότι έγινε στα προηγούμενα 13 παιχνίδια. Το Online mode του είναι ευχάριστο, το couch coop πολύ ευπρόσδεκτο, και φυσικά οι μουσικές καταπληκτικές. Το Story είναι όμορφα και έξυπνα σχεδιασμένο, αλλά καταντάει λίγο επαναληπτικό απο τη μέση και μετά. Τις πρώτες 2 ώρες, έχετε ήδη δεί οτιδήποτε μπορεί να σας προσφέρει το παιχνίδι.

Τα θετικά: Τα αρνητικά:

  • Εξαιρετική αναπαράσταση του Kingdom Hearts
  • Διασκεδαστικό gameplay
  • Καταπληκτικό Soundtrack
  • Το Online Mode ξεχωρίζει
  • Μόνο για τους fans της σειράς
  • Καταντάει επαναληπτικό
  • Πολύ μικρό σε διάρκεια
  • Χτυπώντας νότες χάνονται οι υπέροχες σκηνές στο background

Αφήστε ένα σχόλιο!