Monday, April 29, 2024
Guides

Guide: Nintendo Switch mini-dock Mod

Nintendo Switch dock, η “καρδιά” πίσω απο την φιλοσοφία του “switch-ing”, αγαπάμε να το μισούμε αφού μας έχει χαρίσει μικρά σημάδια στην οθόνη του λατρεμένου μας Switch και παράλληλα γυρεύει περισσότερο χώρο δίπλα απο την TV, επίσης μας δυσκολεύει στις μετακομίσεις. Στο παρακάτω mod θα μεταμοσχεύσουμε τα εσωτερικά εξαρτήματα από το original-dock σε ενα mini-dock για να βάλουμε ενα τέλος στα βάσανα μας.

Το mini-dock mod δεν απαιτεί ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις περί ηλεκτροτεχνίας, θα πρέπει να “πιάνουν” λίγο τα χέρια σας και αν ακολουθήσετε τα βήματα του οδηγού δεν θα έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Παρ’ όλα αυτά πρέπει να διευκρινίσουμε : Δεν ευθυνόμαστε για οποιαδήποτε τυχόν βλάβη ή ζημία κατα την διαδικασία της τροποποίησις.

Υλικά/Εργαλεία :

  • mini-dock σταυρό
  • σταυρό κατσαβίδι PH0
  • κατσαβίδι σταυρό PH00
  • tri-wing κατσαβίδι Y2.0

Αποσυναρμολόγηση του original-dock

Ξεκινήστε με το ξεκούμπωμα όλων των καλωδίων/βυσμάτων,εργαστείτε σε χώρο καθαρό και με άνεση. Ξεβιδώστε τις βίδες πίσω απο το κάλυμμα για να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλακέτα (pcb) . Ανασηκώστε την πλαστική ασφάλεια του πλακέ (flexible) λευκού καλωδίου και αφαιρέστε το, στην άλλη πλευρά της πλακέτας, τραβήξτε ελαφριά το βύσμα (jst) με το μαύρο/κόκκινο καλώδιο.

Συνεχίστε, ξεβιδώνοντας τις βίδες που συγκρατούν τα δυο κομμάτια του dock (κοιτάξτε προσεκτικά βίδες στα βαθιά) για να ελευθερωθούν το βύσμα type-C και το led της ένδειξις TV-mode. Προαιρετικό : Αφήστε το led στην θέση του εαν θέλετε να δώσετε ενα dark-look στο mini-dock.

Ανασηκώστε την μπάρα που καταλήγει το πλακέ καλώδιο και ξεβιδώστε τις τέσσερις βίδες ( προσοχή στα ελατήρια ) και στην συνέχεια τις δυο μικρές βίδες του type-C βύσματος. Σε αυτό το σημείο αποθηκεύστε τις βίδες με οτι περίσσεψε απο το original-dock και προετοιμαστείτε για τη δεύτερη φάση του mod.

Τα αυτοκόλλητα pads απο την πρώτη ήμερα φρόντιζαν να μην αποκτήσει η οθόνη σημάδια…εποχές 3Ds.

To mini-dock

Στην περίπτωση μας, θα δουλέψουμε με ενα απο τα πρώτα mini-dock που κατασκευάστηκαν με την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του να ειναι σε ικανοποιητικό επίπεδο δίχως προβλήματα στην συναρμογή και την χρήση.

Η προέλευση του ειναι απο τα βάθη της Κίνας με χαμηλό κόστος απόκτησης και υψηλό χρόνο αναμονής στο ταχυδρομείο (δηλαδή τα γνωστά)

Το μικρό αυτό μαραφέτι καταφέρνει να δέχεται μέσα του όλη τη μαγεία που έβαλε η Nintendo στο original-dock για να μπορούμε να κάνουμε όλοι switch-ing.

Τα βήματα που ακολουθούν ειναι πολύ απλά, ξεκινήστε με το ξεβίδωμα και το άνοιγμα της κάτω βάσης του mini-dock,προσαρμόστε την πλακέτα και σταθεροποιήστε τη με τις τρεις βίδες, ευθυγραμμίστε την μπλε ένδειξη του λευκού καλωδίου και κουμπώστε την ασφάλεια του βύσματος.

Τοποθετήστε το type-C βύσμα στην εσοχή και βιδώστε τις μικρές βιδες, προσαρμόστε το καπάκι και βιδώστε τις τελευταίες βίδες. Σιγουρευτείτε οτι όλα τα βύσματα κουμπώνουν χωρίς ιδιαίτερη δύναμη και απολαύστε mini-dock καταστάσεις.

Bonus

Δοκιμάσαμε για εσάς τα δημοφιλέστερα grip (Scull & Co. – Satisfye) σε συνδυασμό με tempered glass και αφήνουμε τις εικόνες να μιλήσουν.

Τα υλικά/αξεσουάρ του mod δεν ειναι παραχώρηση εταιριών ή προμηθευτών.

Glaros

Play it Loud

Αφήστε ένα σχόλιο!