Friday, November 22, 2024
Νέα

Πρωτοσέλιδο στους Financial Times η μείωση επιτοκίων καταθέσεων στο Animal Crossing

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, η έγγυρη οικονομική εφημερίδα Financial Times, αποφάσισε να τυπώσει στο πρωτοσέλιδό της την είδηση της μείωσης των επιτοκίων καταθέσεων που επιβλήθηκε στους παίκτες του Animal Crossing: New Horizons με το πρόσφατο Update 1.2. Το χιουμοριστικό άρθρο, που ωστόσο έγινε πρωτοσέλιδο, τιτλοφορείται “Η εικονική μείωση επιτοκίων ωθεί παίκτες της Nintendo σε αναζήτηση επισφαλών επενδύσεων – Σοκ ανάμεσα στους χρήστες, καθώς η Τράπεζα του Nook περικόπτει σε σχεδόν μηδενικά τα επιτόκια “.

Στο άρθρο αναλύεται η πρόσφατη δραστική μείωση των επιτοκίων καταθέσεων, από 0,5% σε μόλις 0,05%. Η τακτική της κατάθεσης μεγάλου ποσού Bells, του νομίσματος του παιχνιδιού, υπήρξε ένας πολύ δημοφιλής τρόπος αύξησης του εικονικού εισοδήματος των παικτών, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν τον συνδυασμό επιτοκίων καταθέσεων και τα ταξίδια στο μέλλον, καταθέτοντας μεγάλα ποσά Bells και “πειράζοντας” το εσωτερικό ρολόι της κονσόλας. Θέτοντας μια ημερομηνία συστήματος, π.χ. ένα χρόνο μετά, ο παίκτης αποκόμιζε ένα μεγάλο χρηματικό bonus από τους συσσωρευμένους τόκους, με επίπτωση την αποχώρηση των γειτόνων του και το γέμισμα του νησιού του με αγριόχορτα. Πολλοί παίκτες που δεν πτοούνταν από τα αντίποινα αυτής της πρακτικής, απογοητεύτηκαν όταν έμαθαν ότι το μέγιστο ποσό τόκων που μπορούν να συγκεντρώσουν πλέον, είναι μόλις 9,999 Bells.

Ο Albert Edwards, στρατηγικός αναλυτής της Société Générale, δήλωσε αστειευόμενος: “Τώρα που (η Τράπεζα του Nook) μείωσαν τους τόκους σε σχεδόν μηδενικούς , το επόμενο λογικό βήμα τους είναι η ποσοτική χαλάρωση. Είναι επιβεβλημένο οι παίκτες να δοκιμάσουν να συνδέσουν το παιχνίδι με τους εκτυπωτές τους, καθώς αυτό μπορεί να αρχίσει να τυπώνει χρήμα”.

Ειδική μνεία γίνεται και στις έντονες αντιδράσεις των παικτών στο αναπάντεχο update. Ένας από αυτούς έγραψε στο Reddit: “Δε θα μπορέσω ποτέ να επανακάμψω οικονομικά από αυτό”, ενώ ένας άλλος: “Επερχόμενη νησιωτική ύφεση”. Κάποιοι άλλοι απέδωσαν την κίνηση στα “στυγνά καπιταλιστικά ένστικτα” του χρηματοδότη, Tom Nook και στις μονοπωλιακές πρακτικές του διάσημου ρακούν στο φανταστικό νησί. Ένας άλλος παίχτης πρότεινε τη μαζική εκροή καταθέσεων και την αποθήκευση τους στα εικονικά σπίτια.

Παρουσιάζεται, ωστόσο, και ο αντίλογος, όπως αυτός του χρήστη Yellowbeehive στο Reddit: “Είναι μια αλλαγή για να κρατηθεί το παιχνίδι σε ρεαλιστικά επίπεδα. Με τα μηδενικά επιτόκια που υφίστανται στα στεγαστικά δάνεια, είναι λογικό ότι και τα επιτόκια καταθέσεων θα είναι πολύ χαμηλά. Η Τράπεζα του Nook δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα και έχει επωμιστεί τη συντήρηση πολυάριθμων επενδύσεων”.

Όπως αναφέρει η διάσημη εφημερίδα, οι χρήστες πλέον στρέφονται στο ριψοκίνδυνο χρηματιστήριο των γογγυλιών, ριζών που μπορούν να αγοραστούν μαζικά κάθε Κυριακή από την Daisy Mae, ένα μικρό αγριογούρουνο, και να μεταπωληθούν στο κατάστημα Nook’s Cranny, ιδιοκτησίας των μικρών γιων του Tom Nook. Η τιμή αγοράς τους από τους Timmy και Tommy μεταβάλλεται καθημερινά και οι παίκτες πρέπει να την ελέγχουν διαρκώς, ώστε να επιτύχουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση της επένδυσής τους. Ωστόσο, το ρίσκο ενέχεται στο ότι η αγοραπωλησία πρέπει να ολοκληρωθεί εντός μιας εβδομάδας, αλλιώς τα γογγύλια σαπίζουν και χάνουν την αξία τους.

Επίσης αναφέρεται ως εναλλακτική το κυνήγι ταραντούλας, το οποίο, όμως, μπορεί να γίνει μόνο μετά τις 7 κάθε απόγευμα και είναι επικίνδυνο, καθώς ένα τσίμπημα από τα επιθετικά αρθρόποδα προκαλεί λιποθυμία στον παίκτη. Οι ταραντούλες, παρόλα αυτά, είναι εξαιρετικά σπάνιες και η πώλησή τους αποφέρει 8.000 Bells έκαστη.

Η Nintendo αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί του θέματος με κάποιο σχόλιο, ενώ ο Tom Nook ενημέρωσε τους (κατά την εκτίμηση της εφημερίδας) 12 εκατομμύρια χρήστες του τίτλου για την εξέλιξη-σοκ με ένα γράμμα, απολογούμενος για την αναστάτωση και δωρίζοντάς τους ως αποζημίωση ένα πατάκι σε σχήμα Bell.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο!